Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Ај да видиме дали овогодинешното издание на Еуросонг ке помине без афери.....Come on God, just once :tv:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ние сме во вторник на 1 полуфинална вечер, не знам по кој реден број настапуваме.
Тоа што Србија го има како одлична стратегија за здобивање на гласови од дијаспората е рекламата за српската песна на РТС, каде се кажува да се гласа за србинот кој е под реден број тој и тој. Не знам ние дали како МТВ го имаме тоа преку сателит и дали песната се пушта на МТВ САТ, затоа што на РТС цело време оди, дури и кога ја најавуваат програмата, иде во позадина

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
.
Тоа што Србија го има како одлична стратегија за здобивање на гласови од дијаспората е рекламата за српската песна на РТС, каде се кажува да се гласа за србинот кој е под реден број тој и тој. Не знам ние дали како МТВ го имаме тоа преку сателит и дали песната се пушта на МТВ САТ, затоа што на РТС цело време оди, дури и кога ја најавуваат програмата, иде во позадина
А знаеш ли дека Французите и Шпанците а посебно Британците незнаат кој ке ги претставува на Евровизија? Ни дека знаат кога е Евровизија? Знаеш зашто? Баш заради примерот на Србите за кои важи лозунгот "ако не со добро, тогаш со сила" т.е. ги ТЕРААТ Србите од цел свет да гласаат песната од Србија слепо без да ги видат другите песни. Веќе не се гласа за песните туку за државите. Затоа не се замарај дали ние сме ги давале на сателитски канал или не, зашто и да гласаат нашите низ цела Европа сигурно тие гласови се заради Македонија а не заради песната. Сепак бираат песна а не држава на Европа...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Штета. Мислев дека барем со танчеркиве ќе има што да се види. Минатиот пат кога пееше Сакис, танчеркиве беа погодени за мастурбирање, сега овие некако ми се анорексични. А Shake it колку толку влегуваше во уво, споредено со оваа песна која не е ништо особено.

:vozbud::vozbud::tv:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Еден од моите фаворите за оваа година, покрај Норвешка и Црна Гора,
Flor de Lis - "Todas as ruas de amor",

од Португалија, преубава нумера:back:
Ја слушнав песната, и искрено не остава некаков посебен впечаток.Интересна мелодија.Кога ја слушам мислам дека е најавна шпица за некоја португалска серија, или нешто слично.
Вокалните способности не воодушевуваат, така да не гледам ништо посебно тука.
Ама нели се работи за вкус.Крај на крај, може на самиот настап сето тоа ке звучи многу подобро.

Се прашувам кој успеал толку да ја усере песната.
Очигледно толку од гласовните способности на Игорче, чим му ја спуштија песната.
Кој му ја усрал де?Тончи Хулиќ веројатно претпоставуваш.
Фактот е дека за Липа Тана уште од самиот почеток, од самиот национален избор во Хрватска знаеме дека не е ништо посебно, дури и потпросечно.Од тоа што успеав да случнам како било на пробата, спуштена му е песната за некој тон во воведниот дел, и до крајот на рефренот песната иде постојано во нагорна линија, веројатно за да се забележат способностите на Цукров, односно дека има широк распон на гласот.Кога сме веке кај вокалните способности кај Цукров....гласовните способности или ги имаш или ги немаш....тоа е дарба која треба правилно да се негува и правилно да се развива до совршенство.Неможе никој па така и Цукров, да ги има тие способности на крајот на 2008 а сега во средината на 2009да ги нема.Смешно звучи.А песната му е спуштена(претпоставувам) за да се види дека станува збор за квалитетен вокал со широк распон.

stvarno Igor onaka na ot dobro se pokaza, peese dosta jako, ali tuka nesto :S slabo, poubavo da odi samo matricata :D , vaka poveke pati ko ja slusam muzikata, ne e losa.
Зашо по некогаш пишуваш само колку да биде напишано и да имаш еден пост повеке.И дај напиши уште еднаш што сакаш да кажеш дека ни преведувач нема да разбере шо си сакала да кажеш.

9,8/10 Greece - пак ли бе Сакис??? :toe: ...мммм...

10/10 Norway - му ја честитам победата на Александер. Евросонг, Осло 2010. Му дал бог и глас, и талент, и убавина на малиов. Идна светска ѕвезда. Песната е прекрасна, релаксирачка и напната во исто време, необична, певлива, со прекрасна нордиска музика.

Ај ај, не мудрувај многу, као демек дека ти смета пак што Сакис е на Евровизија:pos2:А тоа ммм што би требало да значи?!?!?!
Втора работа што можеби никогаш нема да ја сфатам е како може на нероден Петко да му скроиш капа.На цела недела пред Евровизија ти прогласуваш победници, упатуваш честитки и сличмо.:tapp:Па ај ако не прати телеграма до Норвешкиот крал и него честитај му за успехот на неговата земја:tapp:Свашта!

Мои фаворити откако ги преслушав песните по 5-6 пати:

1. Норвешка (малку субјективно од мене, ама то је...:smir:)
2. Романија
3. Швајцарија
4. Турција
5. Литванија
6. Молдавија (хаха, супер песна за молдавскиот народ :pos2:)
7. Сакис (не “Грција“ :helou:)
8. Азербејџан
9. Босна и Херцеговина
10. Израел.

Инаку, не знам што ја форсираат Турција толку многу (па и овие нашиве морони од таа организацијата, 12 и дале...хм...)
А Франција ќе биде биде 9-та :pos: ...отпозади...

И најголемите разочарувања годинава:
Белгија
Чешка (овие ја бојкотираат Евровизија изгледа :pos:)
Франција :povrakja:
Летонија
Русија

И промашувањето на годината: ах бе Цукров, Цукров... што ти направија...
Па и Љубовна азбука од Татјана Лазаревска и дуетот на Мекич и Гоце Арнаудов ако ги слушнеш 6-7 пати ке речеш дека се фини песни и дека лесно влагаат во уво.Ехеее ке ти станат хит на годината.
Да скратам, победникот на евровизија се бира на самото финале.Најголем дел од оние што ке гледаат Евровизија(почнувајки од оние кои случајно ке вртат по каналите и ке видат дека има Евровизија, па се до најголемите фанови) гласаат на самата вечер, веднаш откако ке ги слушнат опесните.Како ке испеат на самата вечер , односно како ке се претстават тогаш, таков и пласман ке си добијат.Најголем дел од аудиториумот песните ке ги слушне на самите полуфиналиња и не ке има можност секоја песна да ја слуша по 5-6 пати па да ги види сите забелешки и мани и сите доблести и да даде целокупна оценка од неколкупатно преслушување.Песната која од прва без двоумење ке влезе во уво на гледачите ширум европа таа и ке победи.
Друга работа, морони што си ги спомнал од организацијата, коа веке ги спомнуваш барем види од кај се и што се.Станува збор за ОГАЕ Македонија, кој е официјален фан клуб на Евровизија за Македонија.И лугето не се морони, далеку било од тоа, него се многу поискусни и од тебе и од многу други, кога станува збор за Евровизија, така да знаат за што гласаат.А како што знам секој член од таа организација гласа посебно така да на крајот коа сумирале резултатите се видело дека најмногу им се допага турската песна.И не сфакам што е тука моронско.

lele ovoj pederot grcki pak e na evrovizija ... ke se ubijam. Lovegirl odi da si go nashteluvash sluhot za muzika i za nacionalnost.
Некој спомна националност?Објасни ми каква врска им песната на Сакис со штелувањто на националноста, стварно не сфакам.Да не мислеше патриотизам?

Погледнете го ова:
http://esctoday.com/news/read/13930

Официјалната страница за фанови на Евровизија esctoday.com ги објави земјите кои забележаа најмногу успех кај обожавателите после првите проби. Значително бројката на гласовите се зголеми на 77,000 предвидувања за само една недела (т.е овде се има во право само еднаш, значи нема теоретски шанси повеќе гласање).

Од првото полуфинале значителен успех (По азбучен ред):
1. Белгија
2. Босна
3. Македонија
4. Малта

Второто:
1. Хрватска
2. Данска
3. Грција
4. Норвешка

Но сепак имало и такви каде што значително паднале по успехот а тоа се: Турција, Португалија, Финска, Андора, Украина, Молдавија, Унгарија и Литванија.
Интересно.Како се ближи Евровизија се повеке и повеке ке се менуваат резултатите, за на крај како и секоја година сите да бидат изненадени од тоа што некоја песна која важела за апсолутно промашување се нашла мегу најдобрите.

6 дена не го посетував форумов, и сега се изначитав прилично доста ''проверени факти, точни претпоставки, мислења на стручњаци, и полемики‘‘ОМГ!

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Прочитав во Свет дека шпанската песна всушност била плагијат на хитот на Брена од пред 20 години, „Што си мала, мршава ко грана“.
Мене лично мелодијата на Брена доста ме потсеќа на онаа на Сораја.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Знам ја кои се ОГАЕ, видов пред да пишам, не зборам на памет. Еве ги членовите:
Абе Аутбој форумов не е матична книга на родени па да постираш имиња и презимиња на членови од било која организација.Крај на крај не е темава посветена на членовите на ОГАЕ Македонија, туку на Евровизија, така да непотребно спамираш!

O

Out Boy

Гостин
Абе Аутбој форумов не е матична книга на родени па да постираш имиња и презимиња на членови од било која организација.Крај на крај не е темава посветена на членовите на ОГАЕ Македонија, туку на Евровизија, така да непотребно спамираш!
Малечко, ај олади малку. Што сум ја крив што твојата омилена тема за ОГАЕ има три поста?

И како да не спамирам, кога ти ми тврдеше дека таа организација била составена од некои си познати, признати музичари, така што 12-ката за Турција од нив била супер? Е кои се овие “познати“ фаци? Ја само Миланка ја познав. Добро, може се признати професори или што ти ја знам, ама мојот вкус за музика никогаш не ме излажал :smir:

Патем, си го гледал клипот од втората проба на нашите. Погледни само колку е самобендисана! Аctually она 10 години правеше Евровизија да ми биде кисела заради нејзините коментари.

Е годинава, ќе гледам на РТС. И ќе уживам.

Стејџот годинава е НЕВЕРОЈАТЕН.

Вградени се 8 тони стакло!!!

Вградени се 2.000 метри квадратни ЕКРАНИ (повеќе од тие 2000-2008 заедно!!!)

Се’ е на РУСКО НИВО :back:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Патем, си го гледал клипот од втората проба на нашите. Погледни само колку е самобендисана! Аctually она 10 години правеше Евровизија да ми биде кисела заради нејзините коментари.

Е годинава, ќе гледам на РТС. И ќе уживам.

Стејџот годинава е НЕВЕРОЈАТЕН.

Вградени се 8 тони стакло!!!

Вградени се 2.000 метри квадратни ЕКРАНИ (повеќе од тие 2000-2008 заедно!!!)

Се’ е на РУСКО НИВО :back:

1. Сељанка Рашич нема да биде коментатор, бидејќи се префрли во АБ. Се ми мириса дека пак МТВ за коментатор ќе ни ја лупнат водителката на Фолковизија. :ija:

2. Сцената е стварно неверојатна и оригинална (плус кошта над 20 милиони евра). На второ место е Киев 2005, на трето може да дојде Истанбул 2004. :cuc:
Сите други стејџови од 2000-2008 беа екстремно тапа, особено Атина 2006, полошо нешто од тоа немам видено.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Ј
Друга работа, морони што си ги спомнал од организацијата, коа веке ги спомнуваш барем види од кај се и што се.Станува збор за ОГАЕ Македонија, кој е официјален фан клуб на Евровизија за Македонија.И лугето не се морони, далеку било од тоа, него се многу поискусни и од тебе и од многу други, кога станува збор за Евровизија, така да знаат за што гласаат.А како што знам секој член од таа организација гласа посебно така да на крајот коа сумирале резултатите се видело дека најмногу им се допага турската песна.И не сфакам што е тука моронско.
Малечко, ај олади малку. Што сум ја крив што твојата омилена тема за ОГАЕ има три поста?

И како да не спамирам, кога ти ми тврдеше дека таа организација била составена од некои си познати, признати музичари, така што 12-ката за Турција од нив била супер? Е кои се овие “познати“ фаци? Ја само Миланка ја познав. Добро, може се признати професори или што ти ја знам, ама мојот вкус за музика никогаш не ме излажал :smir:

Лудост или неможност да се протолкува што навистина е напишано:toe:Ете што имам јас напишано, а ете што имаш ти сконтано.:tapp::tapp::tapp:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Ајде мир во судницата - немојте да се каратее ...

Инаку OutBoy мало не е убаво да се постираат копи/пејст работи од други странти - поготово не лични податоци ... еве едно црвенко да си размислиш поубаво ...

Значи - НАЗАД НА ТЕМАТА!!!!

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
1. Сељанка Рашич нема да биде коментатор, бидејќи се префрли во АБ. Се ми мириса дека пак МТВ за коментатор ќе ни ја лупнат водителката на Фолковизија.
Само да не ни ја тупнат Каролина шо не знај 2 збора да сврзи. СЕКОЈ е подобар од неа, па макар ја водел и Фолковизија ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom