Работи ли некој Objective C

• Креатор на темата Креатор на темата discodancer
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 октомври 2007
Мислења
20
Поени од реакции
4
Ме интересира дали има луѓе што фатиле нешто да работат со Obj-C и нивните мислења за јазикот. Јас почнав пред некој ден и мислам дека ми е многу поблизок отколку C++, со оглед на тоа што објектно ориентираниот модел му е многу посличен со PHP.

За iPhone апликации се готвиш?

Ме интересира дали има луѓе што фатиле нешто да работат со Obj-C и нивните мислења за јазикот. Јас почнав пред некој ден и мислам дека ми е многу поблизок отколку C++, со оглед на тоа што објектно ориентираниот модел му е многу посличен со PHP.
Рачунај дека C++ ти е објектен C ...... Многу лесно можеш C алгоритми да ги внесеш во C++ апликација ....

Рачунај дека C++ ти е објектен C ...... Многу лесно можеш C алгоритми да ги внесеш во C++ апликација ....

Objective C е посебен јазик а не C ниту пак C++ ниту било шо друго. Имам видено примери во Обј Ц и е интересен и флексибилен јазик, штета шо немам таков временски луксуз да го разгледам (ниту платформа). Ако имате време учете го има иднина во него. Ме израдва малку шо видов ваква тема, не вервам дека ќе има голема популарност ама не ни треба, ако имате интересни работи за јазиков (истото важи и за мене) можиме да ги поделиме на темава ;) поздрав

Не се готвам за iPhone конкретно, него ми се свиѓа целата платформа на Мек. О од она малку што го имам работено со Cocoa i Obj-c, далеку поинтересно ми се виде од Java и .NET. Самиот јазик е многу понапреден од C++ а Cocoa е мерак за душа. Штета што нема да најдеш работа како mac програмер тука.

Него, постов ми е повеќе да испитам колку ентузијасти и потенцијални соработници има наоколу пошто не идам у .NET/Java кампот :)

Имаш уште една „будала“ тука која не сака НЕТ и Јава. Така да сум расположен за Обј-Ц само кажи како да инсталирам Leopard на мојата АMD 64bit машина...

Ај да ја вратам темава во живот... Барем да пробам.
Зарем нема никој на форумов што работи ObjC? Конкретно, искуство со Cocoa Touch?
И уште ако му се работи на тој некој, уште поубаво. :)

Ај да ја вратам темава во живот... Барем да пробам.
Зарем нема никој на форумов што работи ObjC? Конкретно, искуство со Cocoa Touch?
И уште ако му се работи на тој некој, уште поубаво. :)

Абе му се работи на сите ама каде услови за такви работи :D

Ајде за почеток неколку мина спомнаја дека проблем е оперативниот систем. Да ве израдвам земајте Хакинточ и пробајте со него. (не се сеќавам на добра дистрибуција али ако има некој шо има пробано ајде нека не израдва сите овде.)

И, пак... ај да ја вратам темава во живот... Барем да пробам. :)
Имам една молба, дечки... се работи за пополнување на анкета, поврзана со темава, која ќе ја најдете на тука.

Фала :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom