Еј! немој да јадите за богданци че ве изеј волко на младост, та и тебе та и тој над тебе!abe od koga bogdanci e grad?
А да се потрудиш малце да ПОБАРАШ САМ ...ај за друг пат ќе знаешabe od koga bogdanci e grad?
Точно Богданци има една главна улица, но таква е конфигурацијата на Градот. Инаку на таа улица има многу, многу (а јас би рекол и премногу за град со толку жители) продавници, слаткарници, сендвичари, пицерии, меани и се од така во тој стил.Еј! немој да јадите за богданци че ве изеј волко на младост, та и тебе та и тој над тебе!
На пат од Гевегелија према Дојран.... Има можда година и кусур од кога не сум бил таму, ама памтам јас, имаше една асли саглам пицерија таму, многу ме изненади со квалитет и услуга. Додуша само една улица е градот ама многу е најуба улицата!
Да прашам, таму беше големата летна дискотека со базен или ми се меша со Валандово!?
Се сеќавам крадев киви од еден двор, до тогаш не знаев како растат кивите, овие си ги одгледуваат ко лозниците кај нас, лол! И имав неколку слики со еден убав мачор од таму, ако ги нам че ги ставам да ги видите! и незнам.... то ми текнува во моментов.:smir:
Најтопал... со урагански ветрови од по Бог знае колку КМ на час...Како може на никој да не му текне да напише нешто за најтоплиот македонски град(во секоја смисла) БОГДАНЦИ !
Ајде навалете !!! :pos2:
Сега не е баш така ама да инфраструктурата треба малку да се разработи, ама мала општина е.Добро градче...сум бил наколку пати да играм ракомет таму со млаз богданци, гостопримство, дружељубивост немам зборои али инфрасртуктура слаба
Иначе ДРАЧЕВО за вас е е ЛАс Вегас али тоа ти е
Мале таа црковната камбанарија како ме нервира од кога и ставија антена за мобилни одозгора ако погледнете добро можете да забележите над саатот има еден помал додаток. :SА да се потрудиш малце да ПОБАРАШ САМ ...ај за друг пат ќе знаеш
Богданци е град во јужниот дел на Република Македонија. Гратчето Богданци се наоѓа во источниот дел на Гевгелиско-валандовската котлина односно областа Бојмија, на патот помеѓу Гевгелија и Дојран, и е седиште на општината Богданци.
Според пописот од 2002 година, Богданци има вкупно 6011 жители, и тоа:
Македонци 5761 (95,84%)
Албанци 2
Турци 48
Роми 1
Власи 4
Срби 176
Останати 19
Опшествени институции
СОУ "Богданци"
ОУ "Петар Мусев "
Црква „Св. Атанасие“
Ајдееее што кажа.А да се потрудиш малце да ПОБАРАШ САМ ...ај за друг пат ќе знаеш
Богданци е град во јужниот дел на Република Македонија. Гратчето Богданци се наоѓа во источниот дел на Гевгелиско-валандовската котлина односно областа Бојмија, на патот помеѓу Гевгелија и Дојран, и е седиште на општината Богданци.
Според пописот од 2002 година, Богданци има вкупно 6011 жители, и тоа:
Македонци 5761 (95,84%)
Албанци 2
Турци 48
Роми 1
Власи 4
Срби 176
Останати 19
Опшествени институции
СОУ "Богданци"
ОУ "Петар Мусев "
Црква „Св. Атанасие“
Добро градче...сум бил наколку пати да играм ракомет таму со млаз богданци, гостопримство, дружељубивост немам зборои али инфрасртуктура слаба
Иначе ДРАЧЕВО за вас е е ЛАс Вегас али тоа ти е
Од кај знаеш оти нема живот?:music5:bogdanci kako bogdanci nema zivot
e neznam samo dali ima ubavi zeni