Точно!60 % od Makedonskite glasaci ne gi podrzuvaat ni Ivanov ni Frckovski. Realen cenzus e 50% + 1. So podrska od 200 000 i kusur glasovi ne se prestavuva cela drzava.
Тоа кажи го на некој што ќе те разбере. На другите, само ќе се окозиш дур им објасниш. Напред ИВАНОВ. Три пати УРА!60 % od Makedonskite glasaci ne gi podrzuvaat ni Ivanov ni Frckovski. Realen cenzus e 50% + 1. So podrska od 200 000 i kusur glasovi ne se prestavuva cela drzava.
како не бе па ти :pos2:60 % od Makedonskite glasaci ne gi podrzuvaat ni Ivanov ni Frckovski. Realen cenzus e 50% + 1. So podrska od 200 000 i kusur glasovi ne se prestavuva cela drzava.
The voter turnout for this election was broadly predicted to be very high by American standards,and a record number of votes were cast. The final tally of total votes counted was 131.2 million, compared to 122.3 million in 2004 . Expressed as a percentage of eligible voters, 131.2 million votes could reflect a turnout as high as 63.0% of eligible voters.како не бе па ти :pos2:
прееска чув на ТВ за изборите во Америка ... нели Америка е репер за демократија ...
на последниве избори на кои најмасовно се гласаше и победи Обама ... излезеност на гласачи е 20% ....
шо ќе кажеш на тоа?
Neznam za Amerika no spored mene cenzusot mora da bide 50% +1 vo sprotivno vrednosta na pretsedatelot se sveduva bas na onakvo nivo kakvo sto mu treba na Gruevski .... MARIONETA....како не бе па ти :pos2:
прееска чув на ТВ за изборите во Америка ... нели Америка е репер за демократија ...
на последниве избори на кои најмасовно се гласаше и победи Обама ... излезеност на гласачи е 20% ....
шо ќе кажеш на тоа?
:tv:како не бе па ти :pos2:
шо ќе кажеш на тоа?
Brat vikaj sea sto posilno, oti Grujo moze da ne zatvore ako sme protiv nego...В-М-Р-О ДПМНЕЕЕ
ДПМНЕ
ДПМНЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Реален ценсуз точно, 50%.60 % od Makedonskite glasaci ne gi podrzuvaat ni Ivanov ni Frckovski. Realen cenzus e 50% + 1. So podrska od 200 000 i kusur glasovi ne se prestavuva cela drzava.
Пак си гледал на МТВ како оние “експерти“ ја коментираат излезноста, па еден од нив дури и рече дека и овој претседател ќе биде “граѓанинот“ ЃИ. Истите зборови ги рече како твоите.60 % od Makedonskite glasaci ne gi podrzuvaat ni Ivanov ni Frckovski. Realen cenzus e 50% + 1. So podrska od 200 000 i kusur glasovi ne se prestavuva cela drzava.
А што помисли ти, зошто викам? Од кејф? Бегај бе...Brat vikaj sea sto posilno, oti Grujo moze da ne zatvore ako sme protiv nego...
А ти текнало тебе дека и јас имам граѓанска должност, и смеам да барам подобар избор? Доколку нема таков, имам и право да бојкотирам??Пак си гледал на МТВ како оние “експерти“ ја коментираат излезноста, па еден од нив дури и рече дека и овој претседател ќе биде “граѓанинот“ ЃИ. Истите зборови ги рече како твоите.
Според мене, цензус во вториот круг воопшто не ни треба да има.
Зошто?
Секој полнолетен има право да излезе и да гласа. Ако не излезе, тогаш тие што ќе ја исполнат својата граѓанска ДОЛЖНОСТ смеат да решат. Никој не им е крив на тие што не излегле, ТОА САМО ПОКАЖУВА ДЕКА НЕ ИМ БИЛО ГРИЖА за институцијата претседател на држава.
Епа ако не им било грижа, со кое право коментираат дека претседателот не бил легитимен????
Со оглед на тоа дека имавме тивок бојкот од страна на Албанците, овојпат Македонците сами си го изгласаа претседателот и нивната излезеност беше над 50%. ( зборам за македонското гласачко тело)Neznam za Amerika no spored mene cenzusot mora da bide 50% +1 vo sprotivno vrednosta na pretsedatelot se sveduva bas na onakvo nivo kakvo sto mu treba na Gruevski .... MARIONETA....