Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
после овие гадни игри ја сум за мируше

Во петок во 21:00 на А1 ќе биде завршното тв-соочување на кандидатите за претседател, е сега не знам дали конечно пак ќе се соберат сите или пак некој ќе го нема.

www.pravo.org.mk

Еве провери и самиот тука ти се сите закони на Република Македонија:pipi:

нема на право, таму е законот од 2004, а ова е од покасно, едоставно не го упдатеувале страната ај провери прво пред да пишиш

politicki izbori

lazni anketi, lazni brojki poveke od jasno e koj ke go trca vtoriot pretsedatelski krug

Во петок во 21:00 на А1 ќе биде завршното тв-соочување на кандидатите за претседател, е сега не знам дали конечно пак ќе се соберат сите или пак некој ќе го нема.

Кој се клади со мене дека еден ќе нема? :)

lazni anketi, lazni brojki poveke od jasno e koj ke go trca vtoriot pretsedatelski krug

А тоа се?

Тоа е реалност што ке се потврди.Селмани партијата му е во залет орви избори неможе веднаш да има чудо гласови Бошкоски сака да остави силен впечаток но се знае силата на ВМРО-НП.Во која смисла би биле рамноправни со Бошкоски

Тоа е реалност што ке се потврди.Селмани партијата му е во залет орви избори неможе веднаш да има чудо гласови Бошкоски сака да остави силен впечаток но се знае силата на ВМРО-НП.Во која смисла би биле рамноправни со Бошкоски

Повеќе гласови би имал Бошкоски од Фрле, Нано и Мируше заедно. Плус СДС ако дадат добри гласови за него (ако не и 70 %) би имал сериозни можности за победа. Сфаќаш сега?

Повеќе гласови би имал Бошкоски од Фрле, Нано и Мируше заедно. Плус СДС ако дадат добри гласови за него (ако не и 70 %) би имал сериозни можности за победа. Сфаќаш сега?

тоа нема теорија фрчковски влегува во втор круг тоа е реалноста а бошковски нема никаква теоретска шанса да влезе во втор круг,бидејки сдс имаат сигурно гласачко тело од 200 000 гласачи, кое би гласало за сдс во кој и да било кандидат:pos2: т.е. кој и да е предложен во случајов претседател

СДСМ има веќе директива да гласа за Бошковски.
Тоа е дел од планот Брнако Црвенковски - Љубчо Георгиевски.
Беше и дел од планот Љубчо да се кандидира за градоначалник за Скопје и тука да ги раситни ДПМНЕ, но премногу очигледно ќе беше тоа.
Ѓаол со ѓаол си се наоѓа и очи не си вади.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom