DE SAMO PO TELEVIZIIVE GLEDAM KAKO GRUJO GI SETA KANDIDATITE ZA GRADONACALNICI I PRETSEDATELSKIOT KANDIDAT NA DPMNE,I TOA KAKO SELSKA MOMA PRED MAZENJE ,SAMO DA JA IZBERE NEKOJ
PA NE SAMO STO GI SETA TUKU I KAZUVA KOLKU MIRAZ KE DADE SAMO NEKOJ DA JA ZEME MOMATA,PA JA FALI DOBRA BILA,VREDNA BILA I" POSTENA"
E SEGA NE MI E JASNO AKO ODBEREME NEKOJ KANDIDAT OD DRUGA PARTIJA DEMEK VLADAVA NEMA DA SORABOTUVA SO TOJ GRADONACALNIK I PRETSEDATEL
JAS MISLAM DEKA TREBA DA GI OSTAVI KANDIDATITE SAMI DA SE PRETSTAVAT NA GRAGANITE KOI SE ,STO SE I STO KE NAPRAVAT
nema li nekoj zakon za vakva kampanja?
da pojasnam so primer
di BRAT LJUBE vo OHRID.se sobira mnogu narod i toj kazuva sto ke napravi ako bide izbran za pretsedatel.lugeto slusaat ,si razmisluvaat i na 22 mart ke si glasaat za BRATOT. I OVA E VO RED,PRAVA KAMPANJA.
Dodeka pak gledam grujo zaedno so ministrite od vladata odi so ivanov .i ne samo so nego tuku i so sebe nosi stotici avtobusi so narod .izleguva narodot,zastanuva pred grujo i slusa kako grujo gi ubeduva deka treba da glasaat za ivanov,deka e dobar i deka najbitno od se e deka vladata ke sorabotuva so nego.sledniot pat se se povtoruva samo sega ne e ivanov (NEVESTA)tuku Koce trajanovski(NEVESTA I ZA NEGO MIRAZOT E KAMEN TEMELNIK NA NEKOJA NOVA SPORTSKA SALA),pa se slikaat i se kazuv izjava od premierot eve denesse sobravme tuka i da vi kazam deka so ovoj gradonacalnik ke sorabotuvame i ponatamu samo vie izberete go(DEMEK SME DAVALE I PAK KE DAVAME MIRAZ SAMO AKO KOCE BIDE IZBRAN)a sto ako ne go izbereme?