Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Gile_karpaneto

Македонец до гроб
Член од
14 февруари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
1
Гласав за Горге Иванов. Го сметам за еден од најинтелигентните личности во Македонија, кој може да направи многу повеке од Фрчковски и од останатите кандидати.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Tи си партиски обоена личност. Затоа така мислиш Гиле. Пред тоа Иванов се појави 10-20 пати годишно на ТВ. Од кај знаеш дека е најинтелигентната личност од сите овде?

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
13.02.2009.
Амбасадорите во Македонија се загрижени за перспективата на Македонија, особено од политиката на изолација, при што поставуваат отворени прашања за понатамошната перспектива на државава, во период пред претседателските и локалните избори во март. Претседателскиот кандидат на СДСМ и на НСДП, Љубомир Данаилов Фрчкоски, во денешните разговори со францускиот амбасадор, Бернард Валеро, и со холандската амбасадорка, Симоне Филипини, се обидел заеднички со нив да ги согледаат можните излезнми сценарија и смета дека тоа најдобро може да се постигне со пресврт во претседателските избори, каде тој би требало да излезе како победник

Ova mozi da s eslusni samo od ovoj SUDZUK, od nikoj drug, ambasadorite ocekuvale presvrt na ovie izbori.
Barem da pokusase da lazi so nesto drugo, aj nekoj mkozi ke mu poveruvase, ama ovoj misli narodot e totalno glup i neznae deka ambasadorine ne zavzemaat strana.

G

grande-juve

Гостин
Tи си партиски обоена личност. Затоа така мислиш Гиле. Пред тоа Иванов се појави 10-20 пати годишно на ТВ. Од кај знаеш дека е најинтелигентната личност од сите овде?
и само еднаш да се појави се гледа дека е поинтелегентен и поголем македонец од фрчко кој и 10000000000000 пати да се појави во јавност пак ќе изгледа смешно

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Најголема мана на Фрчко и неговите пајташи е што се Европјани а не Македонци... И во минатото беа Југословени а не Македонци... Едноставно не знаат што е тоа да бидеш Македонец...

M

MKEUpatriot

Гостин
Replika Suicide Mesihah

Ако си го слушал Груевски во изјавите еве и денес на дневникот н Сител и тој го става акцентот на ИДЕНТИТЕТОТ а за името остава простор да се договорат.И Иванов секако.По твоето кажување и Фрчковски утре би се залагал за непромнливост на идентитетот и тоа ми се допага.Значи и Иванов и Фрчковски теоретски би го држеле тој став.Најголем проблем е што Грција е цврсто е решена да не попушти кога е во прашање мак.идентитет.И као ти што пишуваш дека Фрчковски ке се залага за овој став тој и Иванов може до бескрај да се залагаат ако Грција не попушти џабе е се.Од сето сакамда ти укажам дека вината за невлегувањето на Македонија во НАТО и ЕУ. е вина на Грција и на никој друг.Затоа не е фер СДСМ или Фрчковски да ја обвинуваат владата дека не сака во ЕУ.Само несериозен човек може да посакува Македонија да не влезе во унијата тоа просто е неможно ако 90 отсто од граганите го посакуваат тоа и ако цел Балкан се интегрира таму.Ние и сме и природно и географски Европа.Јас сметан дека како и во ГРција каде има национален конзенсус по ова прашање треба и ние да имаме национално единство и да му покажеме на светот дека имаме одлучност и сила да истраеме.Мора да прекинат мегусебните препукувања кој е поголем Европјанин.Така само и даваме алиби на Грција.Решението за спорот со името и како резултат на тоа и влезот на Еу не е во рацете на Иванов или Фрчкоски туку е во грчки раце.поздрав

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
а за името остава простор да се договорат.И Иванов секако.
Иванов последно кога се изјасни за ставот околу името кажа дека Македонија има едно име и тоа и ќе остане, тоа е една од причините поради која одлучив да гласам за него

M

MKEUpatriot

Гостин
Тоа се подразбира.Уставното име за внатрешната употреба си останува со сите оние кои не признале под уставното име останува исти така.А бидејки повеке држави не признаваат под уставното име тоа ке се рефлектира и врз приемот во некои организации нели мнозинството е на наша на страна.Е сега Грција и нејзините сојузнучки како сакаат неке не нарекуваат.Ама не може ако 123 земји ме пеизнаваат како рм во ООН не може таму да стоиме како БЈРМ.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
и само еднаш да се појави се гледа дека е поинтелегентен и поголем македонец од фрчко кој и 10000000000000 пати да се појави во јавност пак ќе изгледа смешно

А бе може да е поголем македонец од фрчко ама поинтелигентен се сомневам. Фрчко кога зборува Иванов може вода да му носи.

Инаку јас гласам за Бошкоски, зошто според мене тој е најголем македонец од сите:smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
да ве прашам по што ја мерите македонштината кај кандидативе?
цело време гледам се препукувате кој бил поголем македонец
во висина ли? тежина, што? кои се критериумите

M

MKEUpatriot

Гостин
Несериозно е да се мери интелегенција.Чим и двајцата се доктори на науки веројатно се интелегетни ама битно е како ја користиш интелегенцијата во позитива или негатива.А навистина и Бранко и Фрчко кога зборат милина да ти е кога ги случаш невидени ретори ама на политикава и на народот им треба делување способност покажена во пракса а не говорништво.Инаку македонци сме сите но немаме сите еднакво национално чуство.За едни Тито е идол за мене Ченто за едни Колишевски е идол за мене Павел Шатев.Критериумите за патриот се да си ја сакаш татковината да ја ценишм нејзината историја и во свој домен и можност кога како можеш да на правиш нешто за неа.Не може Ченто кој сакал обединета Македонија и не врзана за Белград да биде помал патриот и имал македонско национално самосознание да биде на исто ниво однародениот македонец Ванчо Михајлов отприлика тоа е илустрација за патриот

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
не барав дефиниција за патриот мене јасно ми е што значи патриот
туку ме интересираше кај кандидативе по што мерат кој е поголем патриот

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Дефинитивно Ѓорѓе Иванов.
:salut:

M

MKEUpatriot

Гостин
Е па ете СДСМ преку Фрчко не сака заеднички став со ВМРО односно Иванов да му покажеме на светот дека сме обединети оклу непроменливост на името и идентитетот и наместо вината да ја бара во Грција тој ја напага легално избраната влада дека таа не сака во Еу со што има поклопување со ставот на Бакојани.Значи СДСМ има блиски ставови со Бакојани.Друго ги рушат преговарачките позиции и покажуваат дека во Македонија има место за притисок за вршење и странциве повеке нас ни вршат притисок за името.Е па тоа ли е патриотизам да жртвуваш национален интерес за партиски пресметки.Гледаш во Грција се колат и бесат по улици ама за името нема разлики.Е тоа патриотизмот на Иванов непроменливост на името и идентитетот а СДСМ не сака да се приклучи во тој став туку се додворува на ЕУ И Грција во завиткана форма.Како Шекерка ке не внесеше во Нато за 6 месеци ималите деца знаат

G

grande-juve

Гостин
Како Шекерка ке не внесеше во Нато за 6 месеци ималите деца знаат
ќе не внесеше во нато со нејзината женска сукња, со неа го исплаши грујо, а за грците најверојатно ќе ја кренеше сукњата и овие одма ќе не пуштеа во нато

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom