МЛЕКАРИ идете у пм

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Еј ова е невидено...волку смотан народ кого вака го АНАТЕМИСУВААТ и возикаат наоколу...нема никаде, а бе ЕлдорадО за самоповикани политичари, спасители и преродбеници....само кај таков народ може да постои некој Бранко ...кој после го наследува некој Ѓорге ( од Валандово ли беше????, а од каде ли му се тоа дедовците ??? )

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Можда го имало, можда не, јас да си го ставам...

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14

П.С Да не излезе ВЕЧЕР повторно со некој турбо наслов ,дека сточарите ги добиле парите?Или да го почекаме ванчев да ни напраи копи пасте од ВЕЧЕР?

Новиот газда на Сведмилк лажго, нема пари во банките

Кооперантите на Сведмилк и вчера безуспешно чекаа исплата на парите од Сведмилк. Ставени во недоумица што да прават понатаму, бидејќи проблемот со исплатата на нивното млеко ги помина сите граници на издржливост, кооперантите од пелагонискиот регион најавија серија.......

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=A5CCB82995625F499CCC9FC535FE7CF4

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Новиот газда на Сведмилк лажго, нема пари во банките
Kako bre taka ganchev?Pa neli vladata i noviot gazda vekje gi prefrlile parite?Do vchera tvrdeshe na klepki ni se obesi so toa deka vladata pronashla nov gazda koj kje go plati mlekoto sega tret muabet od tebe, i ti progleda?

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Kako bre taka ganchev?Pa neli vladata i noviot gazda vekje gi prefrlile parite?Do vchera tvrdeshe na klepki ni se obesi so toa deka vladata pronashla nov gazda koj kje go plati mlekoto sega tret muabet od tebe, i ti progleda?
Znaev od porano deka SDSM simpatizerite se bez polovina mozok a sega doznavam deka bile pri ochi KJORI......

Gledam nikoj da ja prenese vesta, pa aj jas da gi presramam do vchera zagrizenive....
Сточарите на Сведмилк ги добија првите пари

Досега на сметките на фармерите се легнати околу 900.000 евра, а во текот на утрешниот ден и во среда уште милион и пол евра ќе бидат префрлени на нивните банкарски сметки, со што млекарницата ќе го подмири долгот заклучно до декември

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=F697E643B39EFF4FAD87A17939EBB198
Daj nekoj dokaz deka pogore napishanot- deka se isplateni 900 000 Evra ne e vistina.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Znaev od porano deka SDSM simpatizerite se bez polovina mozok a sega doznavam deka bile pri ochi KJORI......
Вечер го сметаш за сигурен извор,ајде бе Ванчев,не те сметав за толку лесноверен ебаго.:toe:

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
абе има установи , има суд , земи си адвокат и лупни му тужба за неисплатени пари сепак е то приватна сопственост шојма врска сеа државата плус договори имат таму тие млекарите не е така ова.
ама ропаци , кравата за рака и на автопат ке го блокираме , полесно е така

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Mlekarite na kur mi se kacija
одсечиго нема да ти се качуваат.да си на нивно место и кур ќе јадиш не само што ќе се качуваш. така го делите народот пички едни?
оди земи мотика копај да видиш како е и да не ти биде платено после кажувај за народ измачен и прелаган од вошкари кои го прчат к... на митинзи и вие му ги чешлате:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Вечер го сметаш за сигурен извор,ајде бе Ванчев,не те сметав за толку лесноверен ебаго.:toe:
ABC, Vecer napisha deka ги добија првите пари i ja napisha sumata околу 900.000 евра..imah li demant na toa.
Jas sum privatnik od malku poodamna, rabotev i tamu vo Makedonija, rabotam i tuka. No na firma koja mi docni dve ili tri smetki (faktiri) da i dam povtorno stoka treba da sum lud. Stocharite trebale odamna da tuzat i da ja oteraat vo bankrot Svedmilk i preku rasprodazbata na imot da zemat nekakov si del od dolgot.
Igrata so netuzenjeto e malku podlaboka taka mene mi se chini-"LIDERITE" na stocharite ako se navistina zagrizeni za naplata odamna ke napravele drugi reshenija:
1. da ne i davaat mleko na Svedmilk
2.tuzbi
3.baranje reshenie za mlekoto
Kolku shto chitam "liderite" povikuvaat edinstveno na protesti i blokadi-mnogu nelogichno za privatnici. I ovdeka bankrotiraat kompanii so koi rabotam, pa neotidov da shtrajkuvam pred zgradata na gradonachalnikot ili da blokiram patishta tuku "svitkav tabak" i podnesov tuzba.....i pobarav drugi mushterii za da ne bankrotiram i jas.....

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
одсечиго нема да ти се качуваат.да си на нивно место и кур ќе јадиш не само што ќе се качуваш. така го делите народот пички едни?
оди земи мотика копај да видиш како е и да не ти биде платено после кажувај за народ измачен и прелаган од вошкари кои го прчат к... на митинзи и вие му ги чешлате:toe:

:eek:lee::eek:lee::eek:lee:

ABC, Vecer napisha deka ги добија првите пари i ja napisha sumata околу 900.000 евра..imah li demant na toa.
Eve vecer ja opleskal i sega shto?Na kogo da mu veruvame na Grujo,Latas ili na mlekarite?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Jas sum privatnik od malku poodamna, rabotev i tamu vo Makedonija, rabotam i tuka. No na firma koja mi docni dve ili tri smetki (faktiri) da i dam povtorno stoka treba da sum lud. Stocharite trebale odamna da tuzat i da ja oteraat vo bankrot Svedmilk i preku rasprodazbata na imot da zemat nekakov si del od dolgot.
Igrata so netuzenjeto e malku podlaboka taka mene mi se chini-"LIDERITE" na stocharite ako se navistina zagrizeni za naplata odamna ke napravele drugi reshenija:
1. da ne i davaat mleko na Svedmilk
2.tuzbi
3.baranje reshenie za mlekoto
Kolku shto chitam "liderite" povikuvaat edinstveno na protesti i blokadi-mnogu nelogichno za privatnici. I ovdeka bankrotiraat kompanii so koi rabotam, pa neotidov da shtrajkuvam pred zgradata na gradonachalnikot ili da blokiram patishta tuku "svitkav tabak" i podnesov tuzba.....i pobarav drugi mushterii za da ne bankrotiram i jas.....
Лесно е тоа да го кажеш таму каде не ти излегува премиерот или председателот на ТВ и во сите медиуми да ти го рекламира рејтингот на фирмата со која соработуваш,туку сам си проценуваш дали таа фирма има кредибилитет и можност да плати за твоите услуги.
А корист или наплата од банкрот ќе имаш само тогаш кога долговите на фирмата не ја надминуваат трикратно нејзината вкупна вредност,и ако по случајност ти како поединец не си оној на кого фирмата која ќе банкротира најмногу му борчи па да имаш приоритет при наплатата.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Лесно е тоа да го кажеш таму каде не ти излегува премиерот или председателот на ТВ и во сите медиуми да ти го рекламира рејтингот на фирмата со која соработуваш,туку сам си проценуваш дали таа фирма има кредибилитет и можност да плати за твоите услуги.
А корист или наплата од банкрот ќе имаш само тогаш кога долговите на фирмата не ја надминуваат трикратно нејзината вкупна вредност,и ако по случајност ти како поединец не си оној на кого фирмата која ќе банкротира најмногу му борчи па да имаш приоритет при наплатата.
Jas ti napishav mnogu jasno, rabotev i tamu i tuka i ti objasniv za logikata na privatnik: "No na firma koja mi docni dve ili tri smetki (faktiri) da i dam povtorno stoka treba da sum lud".
Stocharive sakale da vlozat pari (kredit ili sopstveni ne e bitno) i da gi "molzat" kravite i tuka da zavrshi nivnata "maka", e toa go nema vo pazaren sistem- rizikot go nosime site. Ako ne im se dopadja neka glasaat za "Titovi levi sili" i neka go vratat socijalizmot i dogovornata ekonomija.
Vetuvanjata na premierot- pa koj politichar ne vetuva, kolku ke mu veruvash e tvoj prolem.

Kajgana Shop

На врв Bottom