Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тачно тука чекав.
Малку ми е криво што јеби га ти ми влезе у бусија...
ал метак не прашта.
И ... ти викаш... тоа олошот од дпбне е патриотски расположен?
И брани `бои` на Македонија?
Стваааарно? Не заебаваш?
:kesa:
Што не дојдоа тогаш кога Serpico и Звонко протестираа?
Зошто стално и секаде уфрлаа крт у М.Ц.И. ?
Зошто се откажаа од бранителите?
Зошто вработуваат исклучиво по партиски клуч а не по квалитет?
Зошто ја дотераа пола Македонија од земјоделските предели кои што ќе ги развиваа у Скопје да стануат писари?
ДА не продужуем...знаеш дека за уште 95 зошто може со право да барам одговор.
Државотворна свест,у тој контекст граѓанска,а не национална,у Македонија нема и уште многу долго нема да има.Се друго,разно разни плакатен-фирери (што би ви рекол драгиот Concrete) прават (притоа апсолутно неумесно и невешто) ЗА КОРИСТ.
За крај... еден извадок од бугарска песна,поздрав за другарчињата на Трн (кој што не е предавник,са к`н,он е хунза баш-патриот,ама понекад ги греши работите и пее капетанот место капиданот,Тодорче Александров му е многу мил и е пријател со шефовите од вмро-бнд.)
Ш`ц дума да не става,всичко скрито да остава...
Заедно спремаат наднационална политика на обединението.
Ај да не продужуем...
ми се гади и ми се повраќа...ебате.
едитирано од администратор.
не дозволуваш да манипулира никој со тебе ! само така не се давај се ќе биде во ред ама до тогаш ќе патат малку таквите како нас што мислат со своја глава ама ќе видиш кога тогаш ќе се промени тоа само треба да се има желба.
Мали верувај ти не си предавник, ти реално ги гледаш работите , само размислуваш со своја глава , не дозволуваш кој како стигне да ти го пере мозокот , не веруваш скоро на никој а најмалку на политичари , а тоа што ти с&*(т дека си ваков таков онаков дека си контраш, комуњар, анархиста , црна овца и што уште не е само мислење од луѓе кој не мислат со своја глава туку мислат со помош од некој, а во овој случај тоа е партискиот лидер.
Продолжи така ! изгледа си моја крвна групане дозволуваш да манипулира никој со тебе ! само така не се давај се ќе биде во ред ама до тогаш ќе патат малку таквите како нас што мислат со своја глава ама ќе видиш кога тогаш ќе се промени тоа само треба да се има желба.
Абе јас когавикам дека револуција само може да не спаси, сите ме прават будала![]()
Дивајн,
Бидејки самата напомена дека се наоѓаш себеси во постот ми дава право да заклучам дека репликата ти произлегува повеќе од природата на повредена суета отколку од резонирање и размисла.
Да сумираме:
Резултатот излезе дека е македонско мнозинство, а не предавник.
Зошто ова не го виде? Што те спречи?[/FONT]
.itn...itn....
Дали знаеш што е стадо ефект?
Дали разбираш што е општествен инженеринг?
Дали знаеш што е утилатеријанистички конзервативизам или каков било конзервативизам? Социјалдемократија? Либерална демократија? Објективизам, либертаријанизам?
Дали знаеш што е Левијатан, Паренс Патрија и државизам?
Дали знаеш што е слобода и индивидуализам?
Дали знаеш што е демократско општество и уредување? Од што е обусловено?
Внимавај како ќе си одговориш себеси бидејки ниедно од поставените прашања не е толку едноставно колку што звучи. Тие кои читаат што пишувам имаат генерална идеа околу овие прашања. Цврсто сум убеден дека не ги знаеш. Инаку не би ми реплицирала. Не ги познава ниту личноста „Мали“ ама тоа не го спречува да плука и оцрнува, но не е само тој. Не ги познаваат ни мнозинството од населението и тоа оној дел кој треба барем нешто да знае бидејки припаѓа на образованите. Не ги познаваат ни оние кои ги нарекуваме политички естаблишмент.
Затоа оценката беше „македонско мнозинство“, а не предавник.
Веќе добивам впечаток дека е табу тема да се напише нешто добро за оваа влада на овој форум. .......itn. itn....
Би те замолил да сториш мал, незначаен, напор за правилно да сфатиш што пишувам.
Поздрав:helou::smir:

Site ste predavnici!

Хм, во ред... во право си (донекаде :smirСветко, не ми причинува задоволство да се конфронтирам со тебе кога во голем процент од мислењата се сложувам, ама овој пост посебно болдираното од мене.... не заслужува искрено коментар.
Првин треба да запознаеш некого, барем малце за да фрлаш такви навреди од ракав.
А за МАЛИ ( со сите големи букви) јас лично можам да ти гарантирам дека не само што е голем и горд Македонец и Македонист, туку многу помага во конкретна насока за нашите интереси.
Скромноста е негов избор и право.
И кој тоа досега го нападнал Мали?Какви бога ти “ултра-нацоналисти“?
Не си измислувајте свои заклучоци кога не сте разбрале што сака да поентира во постот.
И не мислам дека малце самокритичност, макар била и остра како во постот на мали, не претставува никакво предавство.
Неговата револтираност е од кумулираното политичко разочарување досега, кое искрено премногу ветуваше а малце изработи во пракса.
Сепак во одредени работи и не се сложувам со Мали, во однос на културата и поттикнувањето на националното чувство.
Како што кажа и Противпропаганда, повеќе се работи за вкусови и начини на кои тоа може да се направи но во никој случај не би требало да окарактеризира како “непотребно“.
... Само зашто па толку огорчено по народот и државата бе да се плука? Власта плукај ја колку сакаш, ама не викај “ебати држава“, а уште помалку “ебати народот“! Не за друго, овој народ е плашен и преплашуван, затапуван и лоботомиран уште пред да дојдат овие на власт.
да мораш да бидеш лојален и да немаш лоша мисла. Создава стрес, а стресот е контрапродуктивен. Дозволете си да отерате у пичку матер ако ви доаѓа. Зашто тоа да не прави предавници?Дали знаеш што е стадо ефект?
Дали разбираш што е општествен инженеринг?
Дали знаеш што е утилатеријанистички конзервативизам или каков било конзервативизам? Социјалдемократија? Либерална демократија? Објективизам, либертаријанизам?
Дали знаеш што е Левијатан, Паренс Патрија и државизам?
Дали знаеш што е слобода и индивидуализам?
Дали знаеш што е демократско општество и уредување? Од што е обусловено?
Внимавај како ќе си одговориш себеси бидејки ниедно од поставените прашања не е толку едноставно колку што звучи. Тие кои читаат што пишувам имаат генерална идеа околу овие прашања. Цврсто сум убеден дека не ги знаеш.
Би те замолил да сториш мал, незначаен, напор за правилно да сфатиш што пишувам.
Хм, во ред... во право си (донекаде :smir... Само зашто па толку огорчено по народот и државата бе да се плука? Власта плукај ја колку сакаш, ама не викај “ебати држава“, а уште помалку “ебати народот“! Не за друго, овој народ е плашен и преплашуван, затапуван и лоботомиран уште пред да дојдат овие на власт.
[FONT=Arial, Arial, Helvetica]Right or Wrong, My Country![/FONT]ДРЖАВА е едно ЗЕМЈА друго...аман