Ако се дикутира за Љубе зошто тогаш темава е започната со секојдневниот зачин Љубчо и Бранко, и тоа не било одсекогаш овака ,туку од кога најави кандидатура Љубе ,обавезен преврзок му се и двајцата а напати и бугарофилството ,антипатриотизмот,усташтвото.Па Брату вие го направивте Љубе патриот не јас ?
Дали замислуваш дека збориш со повеќе од еден човек?
Зошто ми се обраќаш со “вие“?
Конкретно за мене ако збориш, дај покажи каде сум го нарекол бугарофил,усташ,антипатриот?
Ништо немам лошо речено, освен дека сум разочаран кога ги чув неговите ставови кога ја објави кандидатурата.
Не му залепив никаква етикета, туку моето лично објаснување за неговата ново изродена заложба се поништува со она за кое се претставувае претходно, посебно во стилот “братот испрати писмо“ во кое поетично ги величи бранитеите, борбата против терористите и сл. а сега.. чуму се смениле тие ставови?
Нели е ниско тој истиот сега да повикува на политичко речение за киднапираните, масакрираните..итн. кога би требало да се бори за правдата?
Бтв. темава е започната како што е ОБЈАВЕНА во Нова Македонија, затоа не ме шмарај.
Во право си не можам никого да обвинам,како што неможам да го обвинам ни Гвујо за лагите за договорите и коалицирањето со терористите
Е пази сеа која дволичност се јавува,па до вчера тој истиот Љубе беше најдобриот министер кој одеше напати директно на првата линија со бранителите,барем за овие што до вчера го величаа како човек кој е неправедно испратен во ХАГ затоа што ја бранел Македонштината и денес истиот тој станува неподобен.Зошто ?
Неправедно беше испратен од кого?
Одлежа и е ослободен. Кои се неговите ставови сега?
Што има врска Грујо или Бранко со личните ставови на Бошковски?
А да ми ги кажеш конечно кој се тие ставови на Иванов?
За знаењето на Иванов нема потреба да навлегувам ,,бидејќи искрено да си кажам далеку е мојот капицитет од неговиот,сепак не е малку да си професор на политички науки,јас барем така гледам на работите.
Углед како углед во својата професија да но тоа нема никаква врска со она што утре ќе треба да го работи....сепак останувам на тоа дека е потребно искуство за една таква функција.Кај што пливаат ајкулите делфин не се пушта иако е брз ,а не па рибче да им пуштиш
Имаш тема за Иванов, имаш видеа, интервјуа итн. Немам намера да спамирам едно те исто.
Овие погоре споменативе не го заслужуваат ни малку моето внимание
Ама битно се експонирани и ги “знаеме“.