Црвенковски, Бошкоски и Георгиевски се договарале за изборите!

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
:icon_bigg

toj covek e partisko lice i lugeto ke glasat za nego zatoa sto dpbne vika taka
Секој кој не може САМ, со своја глава, критички да го оцени кандидатот и поради свој заклучок да гласа за него, е обична овца и никој не му е крив.

Ако си овца и сакаш да те стрижат, повели, со задоволство ќе те истрижат до гола кожа. Заслужено.

Разликата помеѓу мене и тебе е што јас спин мајсторите за рушење на Љубе ги гледам во СДСМ и ВМРО ,а ти ги гледаш во самиот Љубе.
.

Многу грешно резонираш. Ставовите кои излегле од Љубе не се ниту на ВМРО ниту на СДСМ. Туку лично негови и како такви се предмет на дискусијава.

Исто како што за ставовите на СДСМ неможеме да ги обвиниме ВМРО или Љубета.

Љубе ако немал ни претходно капацитет за министер, сега уште помалце има за претседател. Беше жртвуван во Хаг, што му натуриле на совест и го обврзале никој нема да дознае, но да се ставиш во функција на интересите на оние кои те суделе е ниско, пред се' кон самиот себе Љубе, а потоа и кон народот.

За воља на вистината ни Иванов до сега не понуди ништо подобро,зошто тогаш народот би гласал за него?Или доброто од Иванов е тоа што е кандидат на ВМРО ?
Знаеш што е трагично во целата ситуација и двете партии СДСМ и ВМРО сеуште си играат со народот како сакаат..Додека СДСМ пред секој избори не убедуваа дека ако дојде ВМРО на власт ,ќе не бугаризираат,ќе има војна итн...Другиве односно ВМРО пред секој избори не трујат со продавање на Македонија,УДБА, србофили итн....Значи ни една партија нема до сега спомнато чекај како да излеземе на избори ама за доброто на народот и Македонија,зарем морам секој 2,4 или 3 години едно те исто да го слушам...дај нека сменат малце плочата

Поентата е дека НИТУ еден кандидат НЕМОЖЕ да победи без партиска поддршка!

Во тоа е реалноста, дали ни се свиѓала или не.

Иванов за сите досегашни конкуренти е недостижен во поглед на ставовите, знаењето и угледот во својата професија.

Неговата “маана“ е што не се експонира на јавноста, во стилот на дежурни “експерти“ од редот на Денко Малевски, Фрчковски, Геровски, Талевски, Милчин, Мехмети итн. кои не трујат по телевизиине и новините за промена на име.

Многу грешно резонираш. Ставовите кои излегле од Љубе не се ниту на ВМРО ниту на СДСМ. Туку лично негови и како такви се предмет на дискусијава.

Ако се дикутира за Љубе зошто тогаш темава е започната со секојдневниот зачин Љубчо и Бранко, и тоа не било одсекогаш овака ,туку од кога најави кандидатура Љубе ,обавезен преврзок му се и двајцата а напати и бугарофилството ,антипатриотизмот,усташтвото.Па Брату вие го направивте Љубе патриот не јас ?

Исто како што за ставовите на СДСМ неможеме да ги обвиниме ВМРО или Љубета.
Во право си не можам никого да обвинам,како што неможам да го обвинам ни Гвујо за лагите за договорите и коалицирањето со терористите

Љубе ако немал ни претходно капацитет за министер, сега уште помалце има за претседател. Беше жртвуван во Хаг, што му натуриле на совест и го обврзале никој нема да дознае, но да се ставиш во функција на интересите на оние кои те суделе е ниско, пред се' кон самиот себе Љубе, а потоа и кон народот.
Е пази сеа која дволичност се јавува,па до вчера тој истиот Љубе беше најдобриот министер кој одеше напати директно на првата линија со бранителите,барем за овие што до вчера го величаа како човек кој е неправедно испратен во ХАГ затоа што ја бранел Македонштината и денес истиот тој станува неподобен.Зошто ?

Поентата е дека НИТУ еден кандидат НЕМОЖЕ да победи без партиска поддршка!
Жално но вистинито,не се гледа потенцијалот и умешноста ,туку важно е што боја е колоритот.

Иванов за сите досегашни конкуренти е недостижен во поглед на ставовите, знаењето и угледот во својата професија.
А да ми ги кажеш конечно кој се тие ставови на Иванов?
За знаењето на Иванов нема потреба да навлегувам ,,бидејќи искрено да си кажам далеку е мојот капицитет од неговиот,сепак не е малку да си професор на политички науки,јас барем така гледам на работите.
Углед како углед во својата професија да но тоа нема никаква врска со она што утре ќе треба да го работи....сепак останувам на тоа дека е потребно искуство за една таква функција.Кај што пливаат ајкулите делфин не се пушта иако е брз ,а не па рибче да им пуштиш

Неговата “маана“ е што не се експонира на јавноста, во стилот на дежурни “експерти“ од редот на Денко Малевски, Фрчковски, Геровски, Талевски, Милчин, Мехмети итн. кои не трујат по телевизиине и новините за промена на име.
Овие погоре споменативе не го заслужуваат ни малку моето внимание

Ljube ligusot ke zalazi zosto se kandidira na ovie izbori, so negoviot poraz, ke zavrsi i negovata mizerna kariera.

Баш напротив, оддалеку изгледа дека Љубе има доста поддржувачи, а неговата кариера во никој случај не била мизерна, туку само имала подеми и падови. А во врска со состанокот на Црвенковски, Бошковски и Георгиевски се надева дека бил бајковит, романтичен и без некој поголем успех, бидејќи би ја спуштил вредноста на политичката сцена во Македонија под нулата.:vozbud::vozbud::pos2::pos2:

Ако се дикутира за Љубе зошто тогаш темава е започната со секојдневниот зачин Љубчо и Бранко, и тоа не било одсекогаш овака ,туку од кога најави кандидатура Љубе ,обавезен преврзок му се и двајцата а напати и бугарофилството ,антипатриотизмот,усташтвото.Па Брату вие го направивте Љубе патриот не јас ?

Дали замислуваш дека збориш со повеќе од еден човек?

Зошто ми се обраќаш со “вие“?

Конкретно за мене ако збориш, дај покажи каде сум го нарекол бугарофил,усташ,антипатриот?

Ништо немам лошо речено, освен дека сум разочаран кога ги чув неговите ставови кога ја објави кандидатурата.
Не му залепив никаква етикета, туку моето лично објаснување за неговата ново изродена заложба се поништува со она за кое се претставувае претходно, посебно во стилот “братот испрати писмо“ во кое поетично ги величи бранитеите, борбата против терористите и сл. а сега.. чуму се смениле тие ставови?

Нели е ниско тој истиот сега да повикува на политичко речение за киднапираните, масакрираните..итн. кога би требало да се бори за правдата?

Бтв. темава е започната како што е ОБЈАВЕНА во Нова Македонија, затоа не ме шмарај.

Во право си не можам никого да обвинам,како што неможам да го обвинам ни Гвујо за лагите за договорите и коалицирањето со терористите

Е пази сеа која дволичност се јавува,па до вчера тој истиот Љубе беше најдобриот министер кој одеше напати директно на првата линија со бранителите,барем за овие што до вчера го величаа како човек кој е неправедно испратен во ХАГ затоа што ја бранел Македонштината и денес истиот тој станува неподобен.Зошто ?

Неправедно беше испратен од кого?

Одлежа и е ослободен. Кои се неговите ставови сега?

Што има врска Грујо или Бранко со личните ставови на Бошковски?

А да ми ги кажеш конечно кој се тие ставови на Иванов?
За знаењето на Иванов нема потреба да навлегувам ,,бидејќи искрено да си кажам далеку е мојот капицитет од неговиот,сепак не е малку да си професор на политички науки,јас барем така гледам на работите.
Углед како углед во својата професија да но тоа нема никаква врска со она што утре ќе треба да го работи....сепак останувам на тоа дека е потребно искуство за една таква функција.Кај што пливаат ајкулите делфин не се пушта иако е брз ,а не па рибче да им пуштиш

Имаш тема за Иванов, имаш видеа, интервјуа итн. Немам намера да спамирам едно те исто.

Овие погоре споменативе не го заслужуваат ни малку моето внимание

Ама битно се експонирани и ги “знаеме“.

Ако продолжиме со дискусијава нема никаде да стасаме,ја те прашувам ти ме прашуваш и се така во недоглед.

Него дај еве кажи ми кој е ставот на Иванов за проблемот со името ?Ја деновиве се скапав од барање по нетов ништо не најдов.

Ако продолжиме со дискусијава нема никаде да стасаме,ја те прашувам ти ме прашуваш и се така во недоглед.

Него дај еве кажи ми кој е ставот на Иванов за проблемот со името ?Ја деновиве се скапав од барање по нетов ништо не најдов.

Незнам дали се обидуваш да ја свртиш темава, твое право.

Иако постои тема за Иванов со сите споменати работи, ќе си дозволам еден офтопик за де ти ја задоволам љубопитноста и ослеснам “барањето“ по нетов:

Ѓорѓи Иванов е советник и веројатно еден од творците на политиката на ВмроДпмне во врска со спорот со нашето име ... тој го застапува ставот за непопуштање во нешто што неможе да се попушти, бидејки нашето име е одраз на нашиот идентитет ... и често во последно време вели дека и да сакаме некаде да попуштиме ние само се залажуваме бидејки Грција е таа која не попушта ни за јота, така всушност ја злоупотребува позицијата која ја има во меѓународната заедница, НАТО и ЕУ ... За Грција е поразно да станеме членка на НАТО, бидејки тогаш ке и отпадне главниот аргумент за нејжиното противење во ЕУ интегрирањето на Македонија а тоа се добрососедските односи и територијални претензии ... бидејки Иванов вели во една трибина ако станеме членка на НАТО, тогаш како ке се правда Грција дека сме опасност по нејзината територија и интегритет ...

Видео 1.
Prof. Gjorgji Ivanov - Antichka politichka misla

Видео 2.

Трибина-Проблемот на грците со нашето име, и притисоците што ги трпиме за негова промена

Видео 3.

Гостувањето кај Миленко

Видео 4.

Да не ги барам и интервјуата по весниците, оди на темата за Иванов ќе ги најдеш.

Кажи ми кој досегашен кандидат покажал поголемо знаење во однос на историјата поткрепена со аргументи, кој друг досега искажал вакви политички ставови и дали овие ставови ти асоцираат на пасивен и тивок човек кој ќе дозволи некој друг да му ја наметнува политиката?

POENTATA E DEKA NITU EDEN KANDIDAT NEMOZE DA POBEDI BEZ PARTISKA PODDRSKA!
Pa zosto togas ni seat magla deka Ivanon e nepartiski,pa deka se odvazile od dpmne da go izberat zosto ke rabotel najdobro za site zosto e nepartiski.A kolku sto znam on do skoro bese od sdsm ,sega od neprtiskata vmro dpmne a utre kojznae od koja nezavisna partija ...e ova tie perenje mozok bez usul

Треба да се прекине со идеализирањето на Љубе!

Да, тој беше симбол на Македонската борба и патила од 2001-ва, но ако реално погледнеме, ставовите кои ги изнесе (поконкретно во неделникот Фокус) по враќањето од Шевенинген, направија од македонскиот херој, каков што го сметаме, да остане само бледа слика. (хеј, луѓето, силом или милом, се мењаат)

Смешно е да се претпоставува дека дпмне се плаши од рејтингот на Бошковски.
Исто како што е смешно да се тврди дека Љубе има реални изгледи за некој успех во изборите, ако позади него не стои политичка партија.

Објективно гледано, дпмне НЕМА потреба да се плаши за успехот на Иванов.
Додека и Бошковски и сдсм имаат зошто да стравуваат од изборно фијаско.
Така да, нивната "коалиција" доаѓа природно.

Патем, дај да се осврнеме малку повеќе и на Бране и ЉуБчо.
Што тие двајца, како што некој на темава рече "крвни непријатели" :pos: ги споило за да преговараат, односно кој им е заедничкиот интерес.

DameMak напиша:
Напишано од DameMak
За мене токму тоа е важно! Ако ВМРО-ДПМНЕ и Груевски застанат зад Иванов - јас ќе гласам за Иванов. Зошто? Затоа што сум задоволен од досегашното владеење на ВМРО-ДПМНЕ на чело со Груевски.

Логикава ти е логика на стадо. Овчарот така вика, и ние така ќе блееме.

Немојте со вакви изјави да го дискредитирате Иванов.
Тој човек е многу повеќе од партиско лице, и заслужува да се гласа за него самиот, а не затоа што вмро-дпмне says so.

Грешка си. Логиката ми е ЛОГИКА НА ЕГОИСТИЧЕН ГЛАСАЧ. Досега Грујо направи за мене најмногу - затоа стекна доверба кај мене - затоа јас ќе го поддржам кандидатот зад кој ќе стои Грујо. Нема никаква врска тоа со логиката на стадо. Се дур гледам корист во целокупната политика што ја води Грујо и неговиот тим - ќе гласам за таа политика и за ВМРО-ДПМНЕ. Сега за сега е така - а ВМРО-ДПМНЕ нека не мислат дека народот ќе ги сака по дифолт за секогаш. Дури работат за нас - нека владеат.

Тоа што викаш дека Иванов ќе застапувал непартиски ставови - бреее - во повеќепартиски систем сите ставови се партиски. „Непартиски ставови“ се фатаморгана - ваљда тоа ти е јасно.

Вчера еден пријател ми кажа дека брат Љубе се шеткал низ Кочани обезбедуван од ракетари на СДС и тоа луѓе кои му биле вработени на Црвенковски во лично обезбедување кога беше премиер, па видете сега:toe:
П.С Значи, ова се договарале од насловот треба да биде се договориле!

нема вечни непријатели,нема вечни пријатели=Вечен е само ИНТЕРЕСОТ ,нашиве политичати се водат само од тоа....исто како и Грујо те имаше мајски договор а немаше па излезе дека ИМА, КАКО И СЕГА ЗА предедателските избори со ДУИ паК Д О Г О В О Р ????????? само сметката која ке биде испорачана покасно ке не заболи главата како и досега од сите нивни ДОГОВОРИ

Уше еден херој со префикс екс...Ојде Љубе у прегратките на сдсм.

Поради развојот на настаните, најверојатно сценарио би било:
Сдсм кандидира кловн ко Фрле, за кој знае дека нема никакви шанси, а индиректно го подржува Љубе кој сепак има некој рејтинг (на стара слава)
У втор круг остануваат Иванов и Бошковски...Целата опозиција, диригирано му дава подршка на Љубе и...живи били, па видели.

У секој случај, жално е што Љубе се разобличи ко идеал и стана уште една марионета.
Барем да го прави тоа од дебела корист.

нема вечни непријатели,нема вечни пријатели=Вечен е само ИНТЕРЕСОТ ,нашиве политичати се водат само од тоа....исто како и Грујо те имаше мајски договор а немаше па излезе дека ИМА, КАКО И СЕГА ЗА предедателските избори со ДУИ паК Д О Г О В О Р ????????? само сметката која ке биде испорачана покасно ке не заболи главата како и досега од сите нивни ДОГОВОРИ

Грешка си..... интересот на Бранко за зајко кукурајко истекува за месец два........ после тоа престанува ловостојот за зајци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom