Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

Незнам дали го видовте типов заедно со Чиро на трибини за купот. Јас го видов едно време и ми замириса на нешто. трач.ком направија интересна приказна:

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=569960
Накратко: Сезонa 2008/09
Technical Director: Marcello Lippi
Coach: Claudio Ranieri
Assistant Coach: Ciro Ferrara

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.975
Поени од реакции
5.590
Ејјј..Така да биди ќе биди супер..Липи&Раниери&Ферара ТРИО ГРАНДЕ!! Се надевам дека не е трач..Липи ќе му помага на Раниери во формацијата и тактиката..Мислам дека Липи има освоено се што можи еден тренер да освои, и не вервам дека постој тренер што е подобар од него(ма каков Мурињо)..Закон ќе биди ова да е вистина...Трач.ком исто така пишва дека Јуве ќе се обиде да постигни договор со Диего во текот на Март така да супер ќе биди..Имаме надеж!!Закон

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Ајде сеа да го истуриме гневот од средата на каљари мин. 3 гола:nerv::nerv::nerv:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Какви три гола ништо помалку од петарда.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
gleam neso buffon ke se vrati za so udine na 10 fevruari ako e true dobro e dobro e

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Не туку нема да се врати пред удинезе. Значи Беларди ќе е на гол со Каљари. А Буфон МООЖЕБИ против удинезе.

Член од
18 август 2007
Мислења
110
Поени од реакции
0
Sisoko најверојатно деби сега со каљари...баш ме интересира да видам како ке му лежи италијанскиот фудбал :)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.975
Поени од реакции
5.590
Sisoko најверојатно деби сега со каљари...баш ме интересира да видам како ке му лежи италијанскиот фудбал :)
Судејќи по неговата игра мислам дека ќе се снајде многу во Италија..Физички е добро поткован!!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Утре пренос од мечот со Каљари треба да има на СпортКлуб(српската).

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
И Официјално!
Репрезентативецот на Мали, довчерашниот играч на Ливерпул, Мохамед Сисоко потпиша петгодишен договор со Јувентус. 11 милиони евра е сумата што Старата дама ја плати за 23-годишниот деструктивец.

Јувентус веќе неколку месеци искажуваше интерес за Сисоко, кој не уживаше довербата кај тренерот на Ливерпул Рафаел Бенитез. Два дена пред истекот на зимскиот преоден рок, постигнат е договор на обострано задоволство.

„Среќен сум што станав дел од толку голем клуб како Јувентус. Одвај чекам да настапам заедно со Дел Пјеро и Буфон, а драго ми што повторно ќе работам со Клаудио Раниери, кој ми беше тренер и во Валенсија. Ова е чекор напред во мојата кариера“, изјави Сисоко.

Јувентус ќе го плаќа трансферот на три рати, и тоа првата година ќе плати 4.4 милиони евра, потоа 3.3, а третата (исто така од 3.3) за две години.

Сисоко кој моментално игра за својата репрезентација на Африканскиот Куп на Нации, дојде во Ливерпул од Валенсија за сума од 5,6 милиони фунти.

23-годишниот фудбалер треба да биде освежување во средниот ред на Јувентус, откако португалецот Тиаго не се снајде најдобро во тимот.

Ексклузивно --->>

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Ко они од Ексклузив си бе...касниш ептен...ок не си ти крив, Македонски спорт е. :)

F

fantomX

Гостин
Утре пренос од мечот со Каљари треба да има на СпортКлуб(српската).
Грешно си разбрал. Пренос ќе има на СпортКлуб Словенија, СпортКлуб Србија даваат само Италијански Куп, не и првенството.
За Србија преноси врши ТВ Авала.
Јуве - Каљари ќе го даваат на Авала.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Грешно си разбрал. Пренос ќе има на СпортКлуб Словенија, СпортКлуб Србија даваат само Италијански Куп, не и првенството.
За Србија преноси врши ТВ Авала.
Јуве - Каљари ќе го даваат на Авала.
На резултати.ком пиши SportClub(Serbia).

едит:
ок на нивната страна па пиши некој германци дека биле :( а кај словенците пак нема ништо за утре :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom