Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Имаш коментари на тема Италијанско првенство.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Еоеоеоеоеоеоеоеоеоеое!
Жалосно е да не се биде радосен, кога еден ваков натпревар завршува нерешено. Толку беа на работ на поразот нашиве, што пресвртот до солзи ме насмеа. Мамата ... како да не речам после дека сме најдобри и со таков бош и збунет состав? :bilder:
И да ... ах да беше Буфон, колку немаше да ги примиме тие мутави голови кои како сами и најслучајно да се дадоа. Нашите беа голови, посебно тој накурчениот на Дел Пјеро ... мх, мх, мх!:vozbud:
Ајде сабота појќе среќа и да им покажеме што е петарда еднаш.:pusi:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Еоеоеоеоеоеоеоеоеоеое!
Жалосно е да не се биде радосен, кога еден ваков натпревар завршува нерешено. Толку беа на работ на поразот нашиве, што пресвртот до солзи ме насмеа. Мамата ... како да не речам после дека сме најдобри и со таков бош и збунет состав? :bilder:
И да ... ах да беше Буфон, колку немаше да ги примиме тие мутави голови кои како сами и најслучајно да се дадоа. Нашите беа голови, посебно тој накурчениот на Дел Пјеро ... мх, мх, мх!:vozbud:
Ајде сабота појќе среќа и да им покажеме што е петарда еднаш.:pusi:
среда играме со нив. сабота со ливорно играме. тие јадоја една петарда.

Ај да си го искоментирам малку и мечот.
алал да му е на нашите за отворената игра. Плус со онај состав (ко ќе ја гледа чоек одбраната поарно да замижи) против скоро прв тим на интер.
ама овие ко сампдорија да се и ко на гости да играт се прибраја пред гол и чекаја контри.
За нападите малку ме нервираја нашите а за овие сречковците но комент. па сиена да беше појќе шанси ќе напраеја.
Еднаш успеад да му избега Крус на Легро и ја пикна вгол (сречко) ДА беше буфон на гол она не врвеше. Вториот гол не го коментирам оти една липа да посадеја на терен место бумсонг назад поарно ќе беше. (арно барем се извај после)

Ај малку оптимистички.
Ептен беше јак голот на дел пјеро шо убо му ја подаде трезеге и овај уште поубо ја закова. Лузерите можеја да само да учат.
Бумсонг мислам дека си го даде прошталниот гол во дресот на јуве.

Од резултатот сум задоволен пошто игравме со полуискасапен состав нагости. имаме нерешено и два гола залиха. За реваншот се надевам на поздрава одбрана.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.271
Поени од реакции
5.908
Браво,браво!!Моите очекувања се остварија(и повеќе од нив)2-2 е повеќе од одличен резултат на Јувентус.Натпреваров не го гледав(оправдани причини т.е.дипломска)така да се надевам дека ќе го репризираат ма Телеспорт Романска Телевизија!!!Сега дома Јувентус само паметно треба да изиграат,ништо повеќе!!Реално, највеќе ми се свиѓаше Јуве да тепа,ама ај да бидиме малку реални, така да се задоволував со нерешен резултат, уште поарно ќе ми беше да дадат Јуве еден гол, а вака 2гола во гости е супер(само да не изгубат дома:))Сепак не е се решено, Интер е голема екипа така да очекувам жежок реванш!!

Плус, ако можи некој во кратки црти да ми долови што се дешаваше на теренот,дали се покажа Тиаго, Трезеге, Мајсторот...Дали дадоа Јуве убави голови!!Утакмицата во кратки црти, ако можи!!Однапред благодарам!!!

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Леле каков гол даде Дел Пиеро, уште е ѕвер батето, алал да му е!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Браво,браво!!Моите очекувања се остварија(и повеќе од нив)2-2 е повеќе од одличен резултат на Јувентус.Натпреваров не го гледав(оправдани причини т.е.дипломска)така да се надевам дека ќе го репризираат ма Телеспорт Романска Телевизија!!!Сега дома Јувентус само паметно треба да изиграат,ништо повеќе!!Реално, највеќе ми се свиѓаше Јуве да тепа,ама ај да бидиме малку реални, така да се задоволував со нерешен резултат, уште поарно ќе ми беше да дадат Јуве еден гол, а вака 2гола во гости е супер(само да не изгубат дома:))Сепак не е се решено, Интер е голема екипа така да очекувам жежок реванш!!

Плус, ако можи некој во кратки црти да ми долови што се дешаваше на теренот,дали се покажа Тиаго, Трезеге, Мајсторот...Дали дадоа Јуве убави голови!!Утакмицата во кратки црти, ако можи!!Однапред благодарам!!!
Ај со среќа дипломата.

Како играја интер (читај Албинолефе) за она болдираното ама ич не сум сигурен. Требаше квалитетно да ги наполниме за да му дојди умот. А за реваншот очекувам поголем отпор.

Ставив хајлајтс на Италијанско првенство од головите види ги. (Особено ДелПјеро)

Тиаго не играше. Трезеге имаше една јака асистенција(голо на делпјеро). Тиаго не влезе. друго напишав во претходниот пост.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.271
Поени од реакции
5.908
Фала многу брат!!Јас не чекав..btw Не беше моја дипломската, на брачед ми беше..Вгодина здравје Боже ќе правиме Јувентињо забава на мојата дипломска, зачинета со скудетото!!:vozbud:Фала брат!!Дел Пиеро е лекот за Интер!!На сите утакмици му оди и дава голови!!!!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Гледате што значи да се има ветеран како Del Piero во тим.....чоекот дае гол и им го крена моралот на батињата од Јуве и здивеа дечките.....
Имаат среќа дечиштава кои играат моментално во Јуве што имаат од кого да учат....ама лошо е што теретот паѓа на Del Piero оти со деца не се сади краставици....затоа Раниери сеа треба убаво да седне и да го напраи тимот тип топ,за и понатаму да игра Јуве со вакава жестина!!!!

:vozbud:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Одлично изиграа момците дури и по 2 ‘’несакајки‘‘ примени голови не се откажаа...се надевам дека до реваншот ке дојдат некои засилувања во одбраната па и тогаш да го јадат стапот.
п.с Уште има громови во ногата на Дел Пиеро:helou:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Добра игра на јуве, но киксот на голманот и на одбраната при првиот гол :toe:Добра игра на делпјеро трезеге и јакинта,но требаше од кога го исклучија Бурдисо да тргнат одма да гол,ама за жал со играч повеќе примивме 2 гола.Реваншот е во Торино и се надеваме на победа.Бај д вај Мелберг изгледа потпишал, но доага во јуни/јули! Позз

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.271
Поени од реакции
5.908
Boumsong "sad" to be leaving Juventus
tribalfootball.com - January 24, 2008

Imminent Olympique Lyon signing Jean Alain Boumsong admits he's sad to be leaving Juventus. The defender said: "I love this shirt, I love Juve. I gave everything for the team and now I am somewhat sad. Life is strange, if one day the Bianconeri were to ask me to return, I will do so gladly.
"For me, tomorrow, I begin a new life, I need to play. I've no regrets because I had few chances since the change of coach."

Ми е жал искрено!!Треба можи да му се дади повеќе шанса на момаков!:nesum:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Boumsong "sad" to be leaving Juventus
tribalfootball.com - January 24, 2008

Imminent Olympique Lyon signing Jean Alain Boumsong admits he's sad to be leaving Juventus. The defender said: "I love this shirt, I love Juve. I gave everything for the team and now I am somewhat sad. Life is strange, if one day the Bianconeri were to ask me to return, I will do so gladly.
"For me, tomorrow, I begin a new life, I need to play. I've no regrets because I had few chances since the change of coach."

Ми е жал искрено!!Треба можи да му се дади повеќе шанса на момаков!:nesum:
Не заборавај даке во последните 2 меча (од купот) 3 гола примивме дирекно поради него. Го почитувам за изјавата ама едноставно не е дораснат за Јувентус. Му посакувам се најубо во лион и титула во ЛШ :vozbud:

ЕДИТ:
Ај малку трансфер вести.

___скоро сигурни
1. Мелберг - За нешто помалку од миљон евра изгледа ќе дојди деновиве. Можно деби против Ливорно. :) Ајде уште некој ден во прашање.
2. Сисоко - Веројатно е готово со него. 14 миљони(12+2). Газета вика во недела ќе има официјални информации. Во меѓувреме треба да дојди на прегледи ама и да е фит нема да настапва пред Рома (африкан кап оф нејшнс, ај нека испаѓат Mали побрзо :P)
3. ВанДерВаарт - (најдоброто за крај) Изгледа потпишал преддоговор за да дојди на лето (вика Тутоспорт)
___ шпекулаци:
4. Диего - Овие нашите се уште упорни. Искрено не знам шо ќе прат со Џовинко и овие двајца во тимот. Од никаков среден ред ќе треба да се тепат за прв тим.
5. Маскерано - овај ми е малку чуден ама пријатно ќе ме изненадат ако дојди.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.271
Поени од реакции
5.908
Овие сите засилувања да бидат остварени ќе биди закон!ВДВаарт Диего Каморанези и Сисоко во средината ќе КИНАТ!!!!Да почекаме!!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.271
Поени од реакции
5.908
Бумсонг потпиша за Лион
Напишано од Goal.com.mk 24.01.2008.
Жан-Ален Бумсонг
Одбранбениот фудбалер на Јувентус, Жан-Ален Бумсонг наскоро, според италијанските медиуми, треба да се пресели во редовите на француски Лион.

Челниците на Јувентус и Лион утрово се договорија околу трансферот за францускиот дефанзивец, кој би требало да замине во Лион како позајмен фудбалер, а со можност на крајот на сезоната да потпише перманентен договор.

Бумсонг во Јувентус дојде во 2006 година за нешто помалку од пет милиони евра, а минатата сезона беше стандарден во стартната постава на Јуве.Меѓутоа, оваа сезона ретко добива шанса и не е во плановите на Раниери.

Тиаго приморан да си оди

Напишано од Goal.com.mk 22.01.2008.
Тиаго Мендеш
Според британските медиуми, челниците на Јувентус вршат притисок на својот фудбалер Тиаго Мендеш да ја прифати понудата на Тотенхем и да се пресели во нивните редови за оштета од 13,5 милиони евра.Во Јувентус се уверени дека тој износ е максимум кој можат да го добијат за фудбалерот кој оваа сезона добиваше мала, скоро никаква минутажа, а парите добиени од неговата продажба би ги искористиле за доведување на Момо Сисоко од Ливерпул.
Последните денови стана дека Тиаго нема да остане во клубот, бидејќи Раниери се откажа од него, а и самиот фудбалер изјави дека сака да си замине.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom