Деновиве неколку пати низ муабет со другари ми падна у очи едно прашање за кое испадна дека е дискутабилна тема. Средношколска љубов , поточно, најголемиот дел од сериозните врски кои започнале уште во средношкоските денови се раскинуваат!И во изминатиов период во моето опкружувње пукнаа многу врски од 5,6 години , започнати токму во средно . Вие дали се согласувате со констатацијава и ако се согласувате што мислите кои се причините???
Јас почнав врска крај на основно, летото пред средно.... И раскинав... Значи, и јас спаѓам во тие повеќето веројатно... Иако, незнам дали се повеќето

За твојов случај е коинциденција можеби...
Многу, ама ептен многу зависи од луѓето... Јас знам за многу примери што раскинале, или пак се земале па за кратко се развеле... Ама знам и многу што и ден денес се заедно и се сакаат како пред многу години...
И искрено, незнам што е подобро

Често тие врски се осудени на пропаст заради тоа што од доста рано почнуваат проблемите и врската станува премногу сериозна за таа возраст... Баш во тие години кога треба да се забавуваат највеќе и да не се замараат, они решаваат љубовни проблеми

И кога тогаш се појавува желбата, па и потребата да се искуси нешто ново... Не секогаш и не кај сите, али не сме пингвини

(ваљда знаете дека пингвините си го наоѓаат партнерот/партнерката и остануваат заедно до крајот на животот)....
Стварно ми е жално што завршуваат.. И им се дивам на оние што успеваат да си ја сочуваат... Не е воопшто лесно...