- Член од
- 27 октомври 2008
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 266
погледнете која е разликата помеѓу Бугарија и Грција.....

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Живеев во Бугарија неколку години (и тоа без бугарски пасош) и не наидов на човек кој ќе негира дека сум македонец или некој кој што ќе ми направи проблем поради тоа. Напротив повеќето потенцираа дека сум македонец. Повеќето од бугарите ја сакаат Македонија.
Има разлика како не!
- Едните не сметаат како Блгари (т.е. свој народ) а другите не сметаат како се освен Македонци. Заедничко е што не негираат во секој случај.
- Едните ни се прават пријатели (татарите) а другите барем ги знаеме што педери се.
Точно! Но тие не сметаат нас Македонците како Блгари. Со други зборови ако кажеш дека си Македонец тоа за нив значи „Блгарин од Македонија“. Затоа не ти правеле проблем.А плус студенти пијањето и жените се многу поважни од политика.
![]()
A па jас сметам дека педер е на маjka ти синот, праавен во кенеф,дека не знае коj е татко му, затова е толко глуп и невоспитан.Нема разлика, само едните се педери, а другите педери со тапија![]()
A па jас сметам дека педер е на маjka ти синот, праавен во кенеф,дека не знае коj е татко му, затова е толко глуп и невоспитан.![]()
Другар незнам дали си бил во Бугарија и си видел тоа или на памет збориш. Повеќето бугари со кои сум правел муабет јасно и гласно имаат кажано дека македонците се различен народ од бугарите. А тоа што некои не сметаат за бугари е заслуга на десетина квазибугарскипатриоти и псевдоисторичари. Каракачанов е еден, друг е водителот Трифонов (тој што за малку ќе заплачеше со интервјуто со Џамбазов) и еден не ми текнува сеа. Незнам оти ви е толку тешко да поверувате. На идеја дури сум и да направам клипчиња во кои бугари кажуваат дека сме различни и да ги ставам на тубето. Сепак мислам дека не е ОК во време кога бараме светот да не признае под уставно име ние на други да им кумуваме (ова го викам дека спомна татари), а за тоа што велиш дека пиењето и жените се поважни од политика донегде си во право. Поради такви ко мене што живееле во Бугарија а кажувале дека се македонци и создавале пријателства таму, Македонија има поголема корист одошто од такви што само плукаат по Бугарија и ги провоцираат бугарите да не мразат.
Поздрав до сите