Љубчо Георгиевски за градоначалник на Скопје

Член од
1 февруари 2009
Мислења
30
Поени од реакции
1
ДА само така вие мислетесе каков Љубџо ама вие по се изгледа не ја гледате улогата на Љубџо на овие избори а тоа е што е можно повеќе да им земе гласови на ВМРО со што ќе им ја отвори вратата на СДСМ во повеќе општини во државава. Јас му симнувам капа на Љубџо затоа што докажа дека е подобар политичар од Никола Гуески кој не знае во каква провалија ја носи државава.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
ДА само така вие мислетесе каков Љубџо ама вие по се изгледа не ја гледате улогата на Љубџо на овие избори а тоа е што е можно повеќе да им земе гласови на ВМРО со што ќе им ја отвори вратата на СДСМ во повеќе општини во државава. Јас му симнувам капа на Љубџо затоа што докажа дека е подобар политичар од Никола Гуески кој не знае во каква провалија ја носи државава.
Да де и сака да ти смени македонски пасош со бугарски. Абе тој да биде градоначалник на Скопје идам у некое село да живеам што не припаѓа под Скопје. Ќе биде исто ама барем таму би знаел дека сум у село, а за тука немам коментар што ќе биде.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
8
Поени од реакции
1
Почнав да читам на темава и видов дека многу од вас немаат позитивно мислење за господинот Георгиевски. Јас разбирам дека секој има свое политичко мислење но сите знаеме дека на начинот на кој вие го искажувате вашето мисљење е на многу сељачки начин, затоа ако имате аргументи кажете ги, ако не не морате да се понижувате самите себеси.
Инаку јас имам неколку прашања до вас:
1. Дали некој од Македонската јавност го има видено “мистеризниот“ бугарски пасош? А инаку кажете ми колку граѓани на Република Македонија и познати фаци имаат странски пасоши? Дали Срѓан Керим предавник затоа што има германски пасош? Иако секој граѓанин е загарантиран со право на избор на националност, некои пак го осудуваат, еве за сите тие да се потсетат што е домкратија:http://www.un.org/Overview/rights.html#a15.
2. Кажете ми еден потег на Георгиевски, во неговото владеење од 1998 до 2002, со кој ја доближил Македонија до Бугарија?
3. Да се вратиме малку назад во историјата, во 1990 кој беше човекот кој го иницираше осамостојувањето на Македонија(додека сите други беа СРБИ)?
4. Кажете ми дали некој од вас има прочитано говор или мислење на господинот Георгиевски и дали знаете кои се неговите идеи за Македонија(малоумните пак ќе речат дека сака да не спои со Бугарија)?
5. Дали воопшто некогаш сте разговарале со Георгиевски?
6. Кажете ми колку историски обележја се обновиле од 2002 па наваму?
7. Еве сега кога Георгиевски не е на сцена, кажете ми дали сме понапред? Дали добивме покана за преговори за ЕУ? Дали имаме визни олеснувања? Дали стандардот ни е подобрен?

Ова е за сега, баш ме интересира каков ќе биде вашиот одговор!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
1. Дали некој од Македонската јавност го има видено “мистеризниот“ бугарски пасош? А инаку кажете ми колку граѓани на Република Македонија и познати фаци имаат странски пасоши? Дали Срѓан Керим предавник затоа што има германски пасош? Иако секој граѓанин е загарантиран со право на избор на националност, некои пак го осудуваат, еве за сите тие да се потсетат што е домкратија:http://www.un.org/Overview/rights.html#a15.
Го нема никој видено, ама и Господ го нема никој видено па пола планета тврди дека постои нели? Инаку се согласувам дека е демократско право, како што му е на Латас демократско право да има српски пасош, или Фиат Цаноски да има Турски заедно со Велија рамковски, како и Каролина Гочева која има бугарски пасош...

Јас лично поради ниедна причина не би земал втор пасош без разлика дали од соседните, или од било која останата држава во светот. Можеби би земал од Науру или Тувалу. Ама чисто за кафанска зафрканција :)
2. Кажете ми еден потег на Георгиевски, во неговото владеење од 1998 до 2002, со кој ја доближил Македонија до Бугарија?
Некој поупатен тоа.
3. Да се вратиме малку назад во историјата, во 1990 кој беше човекот кој го иницираше осамостојувањето на Македонија(додека сите други беа СРБИ)?
Драган Богдановски
4. Кажете ми дали некој од вас има прочитано говор или мислење на господинот Георгиевски и дали знаете кои се неговите идеи за Македонија(малоумните пак ќе речат дека сака да не спои со Бугарија)?
Ги имам прочитано сите. Многу варијабилно...со тоа што последните идеи т.е. од 2001ва навака му се да се откаже Македонија од западниот дел. За мене тоа е недопустливо.
5. Дали воопшто некогаш сте разговарале со Георгиевски?
Да!
6. Кажете ми колку историски обележја се обновиле од 2002 па наваму?
Од 2002 до 2006 ниедно. Последниве две години има многу работа на тоа поле.
7. Еве сега кога Георгиевски не е на сцена, кажете ми дали сме понапред? Дали добивме покана за преговори за ЕУ? Дали имаме визни олеснувања? Дали стандардот ни е подобрен?
Ирелевантно и лесно за манипулација е ова прашање. Георгиевски направи ич во однос на светско подобро котирање на Македонија. Факт.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Почнав да читам на темава и видов дека многу од вас немаат позитивно мислење за господинот Георгиевски. Јас разбирам дека секој има свое политичко мислење но сите знаеме дека на начинот на кој вие го искажувате вашето мисљење е на многу сељачки начин, затоа ако имате аргументи кажете ги, ако не не морате да се понижувате самите себеси.
Мислам дека не си во право за болдираното, но за да не се чуствуваш навреден а си нов на форумот, веднаш ќе го напишам овој пост за да имаш легитимно право да не/ме наречеш сељандури на оваа тема. Значи:

Пи*ката бугарска, ма*ето да му го заебам, ЉуБчо Бичката, е опинок белосветски и ментален случај кој што не ми е јасно како се шета низ градов без да изеде цигла по глава од некоја исфрустрирана баба која не може да конектира скајп со син и` во Америка?!
И сега, такво пе***че кое отворено се прогласи себе за циган, се кандидира за градоначалник на мојот роден град во кој и самиот тој воопшто не е роден. Мочко кој ме негира мене како човек по повеќе основи не само што заслужува да му го втерам... паметот во глава и да му искочи од другата страна, туку заслужува и бабата да има повеќе цигли за фрлање.

И за крај, мамето мамино да му го ебам ја на секој кој мисли дека може мене да ми продаа муда за бубрези и да ми каже дека дебил и ментален случај треба да ми биде некаков узор, и да го чекам неговиот бугарски смрдлив гс на семафори додека поминува по семафори. Да му ебам мајката на секој што се родил македонец а се осеќа бугар затоа што бил премногу глуп да сфати дека србите ни се исти непријатели како и бугарите, а особено мамата у сред пичка да му ја ебам на секој што не може да сфати сам со тоа лејката на рамења дека и јас не треба да бидам нешто друго освен македонец.

Доволно сељачки беше ова нели? Ако се најде навреден, во ред е, тоа и ми беше поентата од почетокот, само те лажев. Тужи ме :baeh:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.815
Поени од реакции
5.604
Ajde,ko da ne si se krstel vo Ljubcho do vchera.Em toa so dvete race.
абе тој океј да се крстел во Љубчо сепак Љубчо беше преседник на ВМРО. ама чудно ми е мене сеа нешо друго, зашо вие комуњарите почнавте да се крстите и во Љубцо и во брат Љубе (кој патем речено неговото екстрадирање во Хаг го прославивте како да сме добиле датум за влез во ЕУ)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
8
Поени од реакции
1
Драган Богдановски
Заедно со господинот Георгиевски тогаш ја оформија ДПМНЕ и се бореа за Македонија и Македонските национални интереси, тоа може да се прочита во Остварување на вековниот сон.

Ги имам прочитано сите. Многу варијабилно...со тоа што последните идеи т.е. од 2001ва навака му се да се откаже Македонија од западниот дел. За мене тоа е недопустливо.
Јас не би се согласил со тебе, затоа што ако ги погледнеш последните 2 интервјуа Георгиевски ништо не споменува за поделба на РМ.
Инаку ако би сакал да се откаже од западниот дел зошто тогаш би се замарал со формирање на ОК на ВМРО - НП?

И од разговорот со него заклучи дека има некои мислења со кои сака да ја загрози самостојна Македонија?

Од 2002 до 2006 ниедно. Последниве две години има многу работа на тоа поле.
На пример?

Ирелевантно и лесно за манипулација е ова прашање. Георгиевски направи ич во однос на светско подобро котирање на Македонија. Факт.
Исто не би се согласил со тебе, господинот Георгиески го потпиша договорот за асоцијација со Европската Унија, со кој ги добивме условите за влез во ЕУ.

Викторгг - немам коментар за тебе ....

Член од
25 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Morkovot,

Nitu imale nitu ke imaat dokazi, i jas sum prashuval dajte eden primer kako ja doblizhil Makedonija do Bugarija i trt-prt odgovor ke dobiesh, barem ednash da videv slika od taa vila vo Florida ali nekoj odma ke skokne so 'da da tochno e komshii se so lepa brena'...neseriozni diskusii, stvarno zhalam narod koj osuduva bez dokaz.
Jas se otkazhav od Ljupcho koga go potpisha ramkovniot a pred toa koga dozvoli golema koalicija so SDS za vreme konfliktot, im dozvoli da pravat sabotazha da se prikazhe Makedonija kako nesposobna i da se sedne na masa, jas lichno nemozham nikogash da mu prostam za tie dve greshki.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Аман, уште ли го дрвите за тоа ментолот татарски?! :toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
1
Makedonija da ja doblizi do Bugarija?
Poveli:

http://en.wikisource.org/wiki/Joint_Declaration_of_22_February_1999

Potocno, so broj 11 gi ostavivme Makedoncite od Pirin na cedilo...

"The Republic of Macedonia hereby declares that nothing in
its Constitution can or should be interpreted as constituting, now or
whenever in the future, a basis for interference in the internal affairs
of the Republic of Bulgaria for the purpose of defending the status
and the rights of persons who are not citizens of the Republic of
Macedonia.

The two countries shall undertake effective measures for
preventing ill-intentioned propaganda by institutions and agencies
and shall not allow activities by private individuals aimed at instigating
violence, hatred or other such actions which might harm relations
between the Republic of Bulgaria and the Republic of Macedonia."

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
зашо вие комуњарите почнавте да се крстите и во Љубцо и во брат Љубе (кој патем речено неговото екстрадирање во Хаг го прославивте како да сме добиле датум за влез во ЕУ)
Aj zhivti boga najdi eden post ili dokaz kaj sho se iskazhuvam deka se krstam ili slichno vo Brat Ljube a ushte pomalku vo Ljubcho. :uvo: I koj se toa vie komunjarite?I dali znaesh deka tie komunjari sho gi spomnuvash se site izbegani vo segashno DPMNE?Ako sakash i nekolku poznachajni iminja da ti posocham.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.969
Мешате баби и жаби
повелете една слика

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Напишано од TpH_Bo_OkO
Драган Богдановски

Заедно со господинот Георгиевски тогаш ја оформија ДПМНЕ и се бореа за Македонија и Македонските национални интереси, тоа може да се прочита во Остварување на вековниот сон.

Седи бандера!

Kajgana Shop

На врв Bottom