Прилепчани пијат најскапа “предизборна“ вода во светот.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
грешно ве учат изгледа, а тоа лошо влијајт на водава :pos2:
јас да сум нешо поглавен во кичевски водовод на нула би ви ја запрел водава причини има еден куп
Абе цело лето ја запираат,пиеме од бунари вода која е уште поефтина од онаа која ни ја продаваат оние кој не се од Кичево туку од Другово.Затоа што изворот на Студенчица не е во општина Кичево туку близу селото Добреноец општина Другово.

Еве како течат еврата што им ги наплаќаат на Прилепчани:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
obi;
Абе цело лето ја запираат,пиеме од бунари вода која е уште поефтина од онаа која ни ја продаваат оние кој не се од Кичево туку од Другово.Затоа што изворот на Студенчица не е во општина Кичево туку близу селото Добреноец општина Другово.

Еве како течат еврата што им ги наплаќаат на Прилепчани:

многу подобро од тебе знам јас каде е Другово и Добреноец сум бил и кај изворот на Студенчица а сликава ништо не значи освен обично корито на река во зима а и добар пејсаж

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
obi;

многу подобро од тебе знам јас каде е Другово и Добреноец сум бил и кај изворот на Студенчица а сликава ништо не значи освен обично корито на река во зима а и добар пејсаж
Па сега доколку си бил навистина таму сигурно ќе си знаел дека сликата е слика на Реката Студенчица,или само да се мрчело нешто во одбрана на арамиите од локалната власт во Прилеп.
Кажи ако не си бил кај изворот,не е срамота ебаго,многумина ќе имаат можност да го видат по прв пат еве овде:

http://www.studencica.com.mk

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Па сега доколку си бил навистина таму сигурно ќе си знаел дека сликата е слика на Реката Студенчица,или само да се мрчело нешто во одбрана на арамиите од локалната власт во Прилеп.
Кажи ако не си бил кај изворот,не е срамота ебаго,многумина ќе имаат можност да го видат по прв пат еве овде:

http://www.studencica.com.mk
мене не ми треба сајтот за да го видам изворот таму одам најмалку еднаш годишно така да многу добро знам каква е сликата а за арамиите во прилепската локална власт воопшто и не ме интересира, а ако незнаеш за Студенчица не тропај прво што ќе ти текне на памет

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
мене не ми треба сајтот за да го видам изворот таму одам најмалку еднаш годишно така да многу добро знам каква е сликата а за арамиите во прилепската локална власт воопшто и не ме интересира, а ако незнаеш за Студенчица не тропај прво што ќе ти текне на памет
Aбе ете ти пишува скоро се што треба на страницата,имаш и слики и текст,што треба повеќе да знам?Факт е дека водата ја купуваат најмногу по 2 денари а ја продаваат по 60 денари.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
незнам за тоа мене никогаш не ми дошла сметка поголема од 250 денари
ама тоа можно дека јас од Другово изгледа до тоа е

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
незнам за тоа мене никогаш не ми дошла сметка поголема од 250 денари
ама тоа можно дека јас од Другово изгледа до тоа е
Абе вие треба да имате бесплатна вода.Проблемот е што во Прилеп се манипулира со цената за да се полнат партијските каси на локалната самоуправа и џебовите на неколкумина кој управуваат со Јавното претпријатие.Знаеш ли колку е 20 000 приклучоци по 10евра месечно?Па тоа се 2 милиони евра годишно минимум.Само од Прилепчани.:toe:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
манипулациите не се само таму туку и ваму, срамота е некогашниот број 2 водовод во Европа сега да се наоѓа во ваква ситуација реално гледано и мене не ми е јасно кај завршуваат парите ама најверојатно нечие конто значително е зголемено последниве 5-10 години

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
манипулациите не се само таму туку и ваму, срамота е некогашниот број 2 водовод во Европа сега да се наоѓа во ваква ситуација реално гледано и мене не ми е јасно кај завршуваат парите ама најверојатно нечие конто значително е зголемено последниве 5-10 години

Па затоа и ја отворив оваа политичка тема,факт е дека Прилепчани имаат иако делумно вода од Студенчица за која локалната власт плаќа по максимум по 2 денари од кубик ама граба од народот дури и со судски извршители по 60 денари од кубик.Значи имаме класичен облик на присилна наплата на пари со помош на таканаречено “независно“ судство за основен продукт ВОДА која треба да биде од секого и за секого и по најниски цени доколку ја има,а факт е дека ја има.
Во голем дел Скадинавски земји водата е бесплатна,се плаќа само топлата вода доколку се троши енергија за нејзино затоплување.Во Македонија голем дел од политичките партии се финансираат преку енормно зголемени цени на водата и другите комунални давачки.Ова не е само случај во Прилеп ебаго,сигурно го има и на други места.
Судовите не му обезбедуваат на сопствените граѓани основно право за минимум бесплатна вода според меѓународните конвенции,туку тие се директно инволвирани преку присилна наплата од граѓаните да издејствуваат енормни пари од кој се финансираат политички ограноци и штабови.Најтипичен и флагрантен облик за такво инволвирање имаме во Прилеп,па затоа решив малку да продискутираме на таа тема.:toe:

Кон ова погоре би го додал и следново:

Поради намалена штедрост на „Студенчица“ во Прилеп во повисоките места дури и по 20 часа нема вода. Граѓаните реагираат и бараат да им се обезбеди вода, а од ЈП „Водовод и канализација“ велат дека ако не се добијат дополнителни количества од „Студенчица“ ќе бидат принудени на рестрикции, бидејќи потребите на градот со вода не се исполнуваат ни со дополнителните количества од бунарите.

http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=7&tabid=2&fCat=1&top=1&EditionID=217&ArticleID=10044

Kajgana Shop

На врв Bottom