Дали владините кампањи ја нарушуваат приватноста?

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување

Дали владините кампањи ја нарушуваат приватноста?

• ДА, владините кампањи дрско навлегуваат у приватниот живот на граѓаните.

Гласови: 19 31,7%
  • НЕ, јас ги подржувам ваквите кампањи.

Гласови: 41 68,3%

• Вкупно гласачи
    60
Имај 3 деца или :pusk:

Да даде вселенскиот воџа фон Гујо и компанија личен пример за 3 деца пошо ниеден у влада што е нема 2 деца :toe:

И?

На кој начин ја нарушуваат приватноста?

Dali ti Trn kako Makedonec imash 3 deca?

Да даде вселенскиот воџа фон Гујо и компанија личен пример за 3 деца пошо ниеден у влада што е нема 2 деца :toe:

Abe toa e vsushnost poraka do ovie zhenite od dpBne,demek ako SDSM vo prosek imale 2 deca nie dpBne kje imame 3 a mozhe i 4 pa ushte koga kje se rodat decata na 2-3 godini da im daat chlenska knishka a na 14godini kako pio i slichni da mozhe da glasaat za dpBne.Pa neli gi gleash mesto kanter da pukaat tuka na politika pishuvaat so 16godini i povtoruvaat edno pa isto : DPMNE patrioti SDSM srbokomunjari i predavnici.Shto e bitno dali e taka ili ne bitno tie kje si go povtoruvaat toa i veruvaat vo nego.

не ги поддржувам најголемиот дел од владините кампањи (не сите, има и дебилни и лоши и не толку лоши и прифатливи и дури и добри) ама не се сложувам дека ја нарушуваат приватноста

не гледам како би ја нарушиле, ама за тоа објаснија многу луѓе на темава пред мене

слушај пријателе, тие работат 20 часа дневно, и за празници и недели држат седници и толку се транспарентни што ги репризираат по десетина пати, па кога да прават деца

дали тебе кога по 20-часовен работен ден би дошол дома и би легнал со жена ти или девојка ти, би ти се дигнал (ако да, секоја чест)
а за остварување деца прво треба да ти се дигне нели

анкетава некако чудна ми е... на пр. јас не ги поддржувам сите кампањи на владата... ама баш овие две не се лоши. а и како може кампањи да ти нарушуваат приватност.. не те спомнуваат по име, дома не ти доаѓаат...абортусот Е убиство, а децата СЕ благослов. барем според мене...

анкетава некако чудна ми е... на пр. јас не ги поддржувам сите кампањи на владата... ама баш овие две не се лоши. а и како може кампањи да ти нарушуваат приватност.. не те спомнуваат по име, дома не ти доаѓаат...абортусот Е убиство, а децата СЕ благослов. барем според мене...

Да се има деца..т.е. МЛАДИНА е најбитната работа на овој свет. Зошто...кој ја има младината, тој има и ИДНИНА....,но вака од страна гледано кого всушност кампањава МОТИВИРА во таа Груба Македонија...???
Во Македонија се сеќавам живееја Македонци, сите статистики кажуваат дека ИЗЧЕЗНУВААТ рапидно.
Дали кампањава е некоја грижа за нив или онака воопшто " грижа" да се утепа некоја пара плус за Идеа Плус или како ли се викаат тоа владините компањони???
Другите "етнички групи " имаат наталитет НАД најголемите (или барабар со нив) во СВЕТОТ........
Значи..за кого ТОВА се грижи Владава???? :) :)

Не навлегувам со која цел се кампањите. Не кажав ни дека се исправни. Само кажав дека нема ништо лошо во содржината баш на овие кампањи. И дека не ти ја нарушуваат приватноста во никој случај. Се знае дека на крај се ќе се сведе на праење пари за избори или нешто така... :toe:

ДПМНЕ стартуваше неколку проекти во рамки на кампањата ти си Македонија.
Со дел од нив,најдрско се влегува во спална соба под јорганот на граѓаните и им се советува дека, ни повеќе ни помалку,секој требало да има минимум три деца.Земале ајваните,и со моите и вашите пари кои што ги даваме у буџетот го изналепиле секој еден влез,снимиле спотови кои што фашистички често ги вртат по телевизиите и ми викаат:
-Сеа Зеко ти...три деца,или чорба! :vozbud:
Ало бе... :tapp:
Чекај бе абдал...тоа не иде така.
Ако сакам.
А ти како владин чиновник немаш право да ми ја нарушуваш приватноста и како на big brother да ми влегуеш у спална,што треба...уште да ми кажеш у која поза и под кој агол да ги правам?
Ова е апсолутна лудост и доколку во Македонија имаше вистински NGO сектор се некој до сега требаше да ги `пофали` у Стразбур `господата` чиновници од дпбне.
2.Следечо... абортусот бил убиство.
Памфлети со крв и некои ножици изналепени по цел град,онака...по бугарски.
Чешам глава ја,палам една цигара и контам дали е поголем грев некои дечко и девојка кои што `склепале` некое бебе по грешка на едно 17 год да ги осудиш да го чуваат и да се грижат за него или пак едноставно да го разрешат и да си признаат дека не се доволно убедени дека доволно се сакаат и познаваат,а не па уште одозгора на таа возраст да примат така сериозни обврски.
Или пак имаш веќе три деца,нормално место да го искористуеш сексуалниот потенцијал пред телевизор дур `велики воџа` Гвујо тупото се прокењава си ја е..ш жена ти ...и хоп... на несакајќи добијаш потенциален четврти.
А оние тројца барабар со госпожата веќе те соголеле до гола кожа и црно влакно на коса само од нив не ти останало... а не па да добиеш уште еден нов член на семејството.

Според мене,ова се делови од животот кои што се лични и второ фамилијарни планови и никој друг,а посебно не премиер не смее да се меша у нив.
Тоа носи предзнак ЛИЧНО.(приватно).
Какви се вашите размислувања и ставови по истиот проблем?
Што е бе Зевсус, еднаш се откажуваш од Македонијава, другпат си загрижен за неа ?!

Кое нарушување на приватност има ако ти имаш две деца, некој да ти предложи да имаш трето дете ?! 50% од Европските земји имаат такви закони, и се исплаќаат. А, и владата се обрвзува на стимулации за таквите кои ќе родат повеќе од 2 деца. Такво нешто има во Германија од пред многу години. Колкава земја е Германија, 82 милиони жители, и пак воспоставуваат такви закони. Дури и за второ дете плаќаат пари, за трето повеќе, а со четири деца и стан ти даваат, а тоа што луѓето едвај едно дете имаат, е друга работа.

Со вакви обвинувања,само покажувате дека владата колку-толку си ја врши работата.

3. Едукација на населението, за кое се испостави дека 55% нема средно завршено.

.

ДПМНЕ стартуваше неколку проекти во рамки на кампањата ти си Македонија.
http://en.wikipedia.org/wiki/You_are_Germany

http://blogoscoped.com/archive/2005-11-23-n59.html

http://www.spreeblick.com/2005/11/22/one-more-time-du-bist-deutschland/

Grujo od kogo kje uchi rezhim ako ne uchel od Germanija :

Сега и ти претеруваш..бе самоубиецу (од заседа..разбира се)!!!
Па (се)уште не ве фрлило дете голомеше во и по разноразни логори..и таму сапун да прави од вас..хахахаха..сироти и ептен исплашени (за иднината сопствена) левофрлачки елементи во Македонија..и од (скоро) сите овде презрени..или мојата импресија е погрешна??.
И каков ли е тој комуњарски сапун бе..и каде ли (ќе) се употребува..а?
:pos2:

Сега и ти претеруваш..бе самоубиецу (од заседа..разбира се)!!!
Па (се)уште не ве фрлило дете голомеше во и по разноразни логори..и таму сапун да прави од вас..хахахаха..сироти и ептен исплашени (за иднината сопствена) левофрлачки елементи во Македонија..и од (скоро) сите овде презрени..или мојата импресија е погрешна??.
И каков ли е тој комуњарски сапун бе..и каде ли (ќе) се употребува..а?
:pos2:
Za plaknenje na staru bugarski putki. Onie sto istite tie komnjarski patlaci(repromaterijalot za tvojot sapun) gi valkale dodeka gi cekale otocarite. Klin se klinom izbija, ne ?

Таквите како него наоѓаат по некоја несреќница за да ја покажуе по разно-разни приредби и тоа е се,ништо повеќе.
Него и на таквите како него не им е до жена.
Они сакаат да бидат опашувани у г`з,да им ебам тоа педерското.
Што ги знам.. можда е е`гејски дефект,многу грчки гени има у тој микс на `совршенство`.
Заради тоа што го фатија на дело и го оставија у претходниот брак.

А и тоа фон многу ми се свиѓа.
Првата асоцијација ми е... МИНХАУЗЕН !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom