Дали владините кампањи ја нарушуваат приватноста?

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување

Дали владините кампањи ја нарушуваат приватноста?

• ДА, владините кампањи дрско навлегуваат у приватниот живот на граѓаните.

Гласови: 19 31,7%
  • НЕ, јас ги подржувам ваквите кампањи.

Гласови: 41 68,3%

• Вкупно гласачи
    60
N

n/a

Гостин
ДПМНЕ стартуваше неколку проекти во рамки на кампањата ти си Македонија.
Со дел од нив,најдрско се влегува во спална соба под јорганот на граѓаните и им се советува дека, ни повеќе ни помалку,секој требало да има минимум три деца.Земале ајваните,и со моите и вашите пари кои што ги даваме у буџетот го изналепиле секој еден влез,снимиле спотови кои што фашистички често ги вртат по телевизиите и ми викаат:
-Сеа Зеко ти...три деца,или чорба! :vozbud:
Ало бе... :tapp:
Чекај бе абдал...тоа не иде така.
Ако сакам.
А ти како владин чиновник немаш право да ми ја нарушуваш приватноста и како на big brother да ми влегуеш у спална,што треба...уште да ми кажеш у која поза и под кој агол да ги правам?
Ова е апсолутна лудост и доколку во Македонија имаше вистински NGO сектор се некој до сега требаше да ги `пофали` у Стразбур `господата` чиновници од дпбне.
2.Следечо... абортусот бил убиство.
Памфлети со крв и некои ножици изналепени по цел град,онака...по бугарски.
Чешам глава ја,палам една цигара и контам дали е поголем грев некои дечко и девојка кои што `склепале` некое бебе по грешка на едно 17 год да ги осудиш да го чуваат и да се грижат за него или пак едноставно да го разрешат и да си признаат дека не се доволно убедени дека доволно се сакаат и познаваат,а не па уште одозгора на таа возраст да примат така сериозни обврски.
Или пак имаш веќе три деца,нормално место да го искористуеш сексуалниот потенцијал пред телевизор дур `велики воџа` Гвујо тупото се прокењава си ја е..ш жена ти ...и хоп... на несакајќи добијаш потенциален четврти.
А оние тројца барабар со госпожата веќе те соголеле до гола кожа и црно влакно на коса само од нив не ти останало... а не па да добиеш уште еден нов член на семејството.

Според мене,ова се делови од животот кои што се лични и второ фамилијарни планови и никој друг,а посебно не премиер не смее да се меша у нив.
Тоа носи предзнак ЛИЧНО.(приватно).
Какви се вашите размислувања и ставови по истиот проблем?

abe ima tema abortus.:smir:.....kampanjata mislam deka e za gabe sekoj normalen covek znae deka ne postoi ....ej otide,si ima kontracepcija be brat pa kecaj koj ti brani.....21 vek ejjjjjjjj

И?

На кој начин ја нарушуваат приватноста?
Никој нема право отворено да сугерира и да ти кажуе колку деца ти ќе имаш.
Ако сакаш,о.к.
Ако не...твој живот,твое решение,твој начин= твој проблем.
Тоа поглавје носи наслов загарантирана приватност.

Е сега, по фашизоидна политика од оваја неможат да водат! и тоа е факт кој сум јас ти или било кој друг да и каже на некоја идна несудена мајка која и самата, нема да може да се исхрани ако несе мама и тато,а не камоли да роди и да чува некое недолжно детенце кое повеќе, ке страда и пати и вегитира,отколку што ке живее! е ама требало да се зголеми наталитетот? Бре страшна работа на Гвујо на седница му дошла една бабетина која сакала да го види внукот оженет ( арно ама незнае бабава дека внукот е педер) и му вика на Гвујо да донесеш данок за оние кој не се женат , и Гвујо целиот во преродбенички занес донесува таков закон ( иначе она за бабана и внукот жива вистина ги познавам и бабата и внукот:pos2:)е сега бабава незнае дека нејзиниот внук пак нема да се ожени и таа да си дочека пра внуци туку се што постигнала е тоа дека на внучето ке му одбиваат пари за данок, А уствари има ли поголемо прекршување од тоа некој да ти кажува каков живот ке живееш?? Нема туку Гвуво и неговите му министевчиња,мислат дека сите имаат како нив,па ако не се жени удриму данок!! што правиме со оние што од двај крпарат за гол живот со оние,што издржуваат по неколку члена во семејството!? 9 баба дедо,мајка татко,брат,сестра) оние кој немаат решен станбен проблем па во едно станче од 40 квадрати живеат 5 или 6 души?? Дали откако ке се ожени поединецот Гвујо ке му гарантира Сигурна работа ?? или донесува закони со кој можат да те избркаат од работа ако немусе допагаш како личност на директорот? Социјаните станови ги делат на соцјални случаеви ( сите со по двајца вработени стан и куќа кола и плус уште еден стан дека биле партиски војници) И на крај краева има и такви којшто неможат и девојки да си најдат а не па да се женат што со тие ?? Дали гвујо ке биде стројник? незнам носат закони какви што носел Дуче и Адолф а јас биим препорачал да се смират малце пошто на народов муе преку глава па,иде Грција Бугарија И овде ке дојде како шо мисе гледа

Ако сакаш,о.к.

Значи,
Ти не живееш во подрачје во кое важат стимулациите, и наталитетот е повисок од 2.1 промили, така да, за тебе лично таа кампања, не се однесува.
Кампањата на никој лично не му се обраќа, па да му навлегува во приватност.

Замисли срамота, во Канада пред неколку години имаше кампања за руралните подрачја, каде владата даваше 130% од просечната плата таму, ако single жена реши да направи дете, а за брачни парови дури им нудеа и цели куќи за повеќе направени деца. Канаѓаните ова...типично по бугарски...

Совет за поголема рожба не е навлегување во приватност на граѓанинот.
Навлегување во приватноста на граѓанинот може да се смета само во случај да се донесе закон со кој ќе се наложува брачен пар да имаат три деца.

Истото важи и за абортусот. НВОата прават кампањи, и можат да прават кампањи за што ќе им прдне, и тоа не треба никој да го засега.

Се додека не донесат закон со кој ќе се забрани абортусот, и тука нема место за муабет од типот „нарушување на приватност“

Поентата на темава....уствари нема поента.

владинити кампањи ја нарушуваа предавничката перцепција за Македонија ))))

Ако сакаш,о.к.

Јас сум женско и јас ја поддржувам кампањата против абортус освен од медицински причини кои се регулирани со закон. Инаку деца од 17 години кои се сексуално активни се малолетни лица и за девојчињата кои ќе забременат за да абортираат треба да потпише старател или некој полнолетен. Е сега Ѕевсе не туку забегувај со вакви глупости затоа што АБОРТУСОТ Е УБИСТВО!!! А дали жената која е бремена или не треба жената да си каже а не ти ко машко да го тупиш по форуми дали и се ускратени правата на жената за слободна одлука. Секоја жена која е сексуално активна знае за заштита, е сега колку и дали ја користи тоа е нејзина работа. Тоа е исто како на мене да ми кажеш дали да одам на гинеколог или кај кој гинеколог да одам. Многу не потребна тема се гледа дека тие против влада.

П.С. Јас не сметам дека мојата приватност не е нарушена со оваа реклама

Ако сакаш,о.к.
Сам си се фати во сопствената замка. Смислата на реченицата ти е неодржлива.
Ниту советот ниту сугестијата неможат да бидат мешање во никоја смисла - особено добронамерните .
Како тоа секојдневно ги следиш сугестиите на медиумите, каква кола да купиш,кој филм да го гледаш, каде да штедиш па не ти пречат?

Ако се изгласа закон со кој мора да се родат 3 деца или закон со кој се забранува абортус, е тоа ептен сериозно ќе ја нарушува приватноста, а такво нешто засега колку што знам нема.

Сепак не смеат да се заборават милиончињата за кампањите :pipi:

Рекламите ја нарушуваат приватноста???

Приватноста во домот може да ти биде нарушена од владата само ако полицијата ти стави камери дома или ти го прислушкува телефонот. Не можат реклами да ти ја нарушат приватноста.

И никој не ти ставил пиштол на глава да те тера да имаш 3 деца. А ако ти гледаш зло во тоа што владата им помага на семејствата со повеќе деца, тогаш не знам што да кажам.

Дали има премногу реклами? Да.
Дали ја нарушуваат приватноста? Не.
Ниедна реклама досега не ми ги прислушкувала разговорите по телефон, така да навечер мирно спијам. :wink:

П.С.: Смени го каналот.

Според "добронамерниот" Zevsus кој е особено "загрижен" за популационата политика во Македонија, фашисти има насекаде низ Европа па дури и во ФАШИСТИЧКА Србија која на така особено безобразен начин настојува да ги убеди младите мајки дека 3 деца е одлична работа и за тоа не штеди пари од државниот буџет...

http://www.poslovnazena.biz/porodica/nezaposlenim-majkama-drzava-nudi-tri-godine-minimalca-27-597

http://www.danas.co.yu/20071003/hronika3.html

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2000/09/11/srpski/D00090901.shtm

http://www.studentskisvet.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=525

Дали е фашистичко е да се стимулира популациона политика во Македонија додека во Србија и насекаде во Европа ова е позитивен тренд во борба против белата чума?

Или пак за сите е ок освен за Македонија?

Следечо... абортусот бил убиство...

Уште еднаш Zevsus е загрижен за сите нас... немам кометар...

http://www.ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?p=18659

Zevsus ти благодарам за "душегрижништвото" ама можеби подобро е да не се секираш толку за нас Македонците.

Особено делуваш загрижено по признавањето на Косово, па сереш по се во Македонија... Чуден тајминг нели?

Според сите статистики населението во Македонија старее и за да се зачува нашиот народ неопходно е стапка на природен прираст над 2,1 промил.

Zevsus ти си тежок лицемер!

Слободно оди пропагирај ги твоите глупави ставови на твојот народ во Србија, иако се сомневам дека и таму некој ќе те поддржи.

Нас остави не да се одржуваме како Господ што заповедал...

П.С.Јас не сметам дека мојата приватност не е нарушена со овој закон
закон???? да не имаш измешано нешто???

једино мешање во приватноста за мене е ако испадне нешто од она со данокот за неженетите, а од друга страна пак КАМПАЊАТА за трето дете и КАПАЊАТА Абортусот е убиство се начин Владата да го стимулира раѓањето деца и да го покрене наталитетот...

Сеуште (е сега незнам до кога) ни е оставено на нас да решиме дал ке правиме по 3 деца и ке ги користиме ‘бенифициите‘ или не. Или дали јас ќе абортирам или ке родам...

Патем рекламите Ти си Македонија и не се толку лоши доколку на крајот на секоја реклама не се појавува она: Проект на Владата на РМ кое ја уништува секоја смисла

закон???? да не имаш измешано нешто???

једино мешање во приватноста за мене е ако испадне нешто од она со данокот за неженетите, а од друга страна пак КАМПАЊАТА за трето дете и КАПАЊАТА Абортусот е убиство се начин Владата да го стимулира раѓањето деца и да го покрене наталитетот...

Сеуште (е сега незнам до кога) ни е оставено на нас да решиме дал ке правиме по 3 деца и ке ги користиме ‘бенифициите‘ или не. Или дали јас ќе абортирам или ке родам...

Патем рекламите Ти си Македонија и не се толку лоши доколку на крајот на секоја реклама не се појавува она: Проект на Владата на РМ кое ја уништува секоја смисла

да сум згрешила, инаку за болдираното се сложувам нека си стои Влада знак и крај

Комерциална програма,од овој тип,најдиректно `вбризгувана` кај населението преку мас-медиумите е престап и нарушување на приватноста само по себе.
Владата не располага со нивни пари.Владата зима од мене,Петко,Станко,Рајко и оформува буџет.
Тој буџет треба наменски да се потроши,во што не влегува и реклама правете деца.
НЕ.
Владата треба да се погрижи граѓаните да имаат подобар стандард и животна средина за оние од нив кои што ќе сакаат да може да имаат 3 или 10 деца.
А не идеш ти дома и на влез читаш...секој треба да има три деца !!! (нареџење).
Не заебаваш?
А да ти ја опнам жена ти ??? :vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom