.
У таква ситуација особата која лаже со причина е ставена во незгодна ситуација. Го лаже партнерот...и со страв иде на кафе со другар/ка. Го лаже за да избегне караница да. Јас на пример во животот сум бил еднаш излажан коа сум бил у врска. Бев излажан без потреба.
После цела врска се заеба...иако ко демек го голтнав ова со кафево со типов. Мене ми се наруши доверба скроз и и цела врска беше срање после...е тек тогаш станав болно љубоморен на све и свашта!...
Реагирам јебига пошо љубомора не се контролира. Но по лагано муабет шо е како е може се да се среди за да не дојде пак до тоа ја да се измачувам а и нејзе да ја малтретираш. Можам и јас да налетам па да ги сретнам...и во таква околност без размислување кажувам само Шмек Оф
...и пријатно..
Раскинувам у истиот момент!!...бидејки лажење е нешто што ме вади од кожа особено на личност којашто ми значи...
Пред да започнам со стендинг овејшнот за тоа колку во иста ситуација сме се нашле со шмекерот, мора да даам едно големо браво на mean за оксиморонот, пријателско кафе со бившата. Нејсе и да е стварно така ондак зашо лажење? Зашо нешо во кое си вложил труд и емоции да го заебеш заради неважно кафе?
И мене ми се случило да бидам излажан и тоа токму од таа причина мене ми рекла идам кај другар ми(шо е уреду),а отпосле во неврзан муабет од истиот тој другар кога и она присуствуваше, да дознаам дека не било така(ме излажала). Претходно имавме праено муабет дека они имаат расчистено и дека нема веќе од таа врска ништо и дека не може да успее, шо е уреду, за такви прашања барам и сум максимално транспарентен и сум начисто уверен, меѓутоа она што последно треба да се направи покрај тоа што тврдела дека се е уреду, да лаже дека ќе се види со него. Ако е се у реду зошто да лаже? Ајде ок, она била во лоша ситуација може мислела ќе ја предизвика мојата љубомора, шо е човечка и која шо само се зголеми после нејзиното лажење. Иако као го проголтав тоа, ми се наруши довербата во неа и само се малтретиравме со изолирани излагања со што и двајцата губевме и другарства и познанства а и ни беше ускратено да остваруваме нови познанства, зашо едноставно, си носевме некоја извесна љубомора, нешо устил зашо да идеме на места со гужва коа можеме двајцата да си ја поминеме ноќта топ, шо донекаде е уреду. Секоја наша ситна караница прераснуваше во неразговарање и демек смирување уствари тивка вода брег рони. Со искрен муабет се се решава. Ако не сум бил излажан, сосема друг тек ќе имаа работите ќе останеа само на некоја може заебанција аа со бившиот а, ее што си тии и некои такви рандом зезалици,кои со тек на време ќе станеа досадни и ќе се заборавеше таа ,,работа,, а вака иде се у курац за и од моја и од нејзина страна утврдено, глупава работа. Поготово што тоа се случи коа онака бев ко зелка заљубен. Као се е уреду иам доверба уствари, лагата од пред некое време уште те тишти.
Од искуство, топло ви препорачувам, момци и девојки, не лажете го партнерот, поготово не за вакви работи кои се многу чувствителни, кога жонглирате со неговите емоции. Настрана од тоа што секој може да се брани со оноа па човечки е да си љубоморен, љубомората може да заебе врска многу лесно, а тоа многу лесно е само со вакви постапки(као шо е втората подточка на темава). Глупаво е на пример иам другари шо ги пуштаат девојките у град со другарки или негде на кафе на пример само кога имаат добиено, е до тамо идат. Некои девојки пак, максимално ја злоупотребуваат слободата од дечковците, па така излагањето у град најчесто завршува :pusk:со некој трет