Лажење со причина...

Абе јас не би да лажам... за некои работи сум болно искрена, а и мислам дека тој доволно ме познава и мојот однос со бившите за да знае колку тоа кафе ке е пријателско. НО во никој случај не би сакала да се вадам дека сум пример в продавница а јас сум на кафе со бивши. Пре би му кажала него да лажам... И да лажам дека сум со другарка а уствари сум со другар??? Банално и глупо

Исто и за него. не би сакала да ме лаже, но не би ни сакала ни да се гледа со сите бивши.. Едноставно ако знам дека некоја од нив е стварно бивша-бивша не ми е проблем да оди, но ако не сум сигурна тогаш би направила тешки сцени... Една од предностите да одиш со другар..

Нели е бивш/а?! Зошто да се лаже?
Кого заштитува со само тоа што ке излаже,себе си или партнерот?!

Ова би рекол дека кај мене не поминува... Нема лага со причина.
Оди со кого сакаш, каде сакаш, само лажење во никој случај. Без разлика колку ке бидам љубоморен, нападен, досаден или како сакате наречете го (тоа е друга тема :)), лагите ми одат на нерви, и неможам да ги толерирам. Мразам кога некој ми ја извртува вистината и ме шета по тавани. А таков тип сум кога тогаш ке дознаам... Најлошо е што знам да направам некој муабет безвеза и ненамерно (најчесто со пријавените дека биле заедно на кафе) од типот а како беше вчера на кафе? И оп, личноста незнае што да кажи...

Мразам лаги бре таков сум. Вистина и само вистина. Се се решава со збор, а со лагата, само се разнишува довербата.

Многу исправен став, никој од нас не сака да биде лажен пошто чувството е страшно лошо. Ама имаш пример ваква ситуација: имаш девојка која ја сакаш и си подолго време со истата и имаш другарка од детство која ја цениш и со која си максимално близок. На твојата девојка и` пречи другарката и твојот однос со неа, пошто реално ние жените и не сме наклонети кон другарките на партнерите и отворено ти кажува дека не сака да се гледаш со другарка ти пошто и` пречи вашата близина. Ти сакаш да останеш со девојка ти пошто имате супер врска сем овој проблем, ама сакаш и да си ја имаш и другарката и понатака пошто она постоела и пред девојка ти. Што ќе направиш? :)

Токму првиот пример е тој што ми беше дестабилизатор на мојата и не така цврста врска. Бев отиден кај другарка дома да глеаме филм у 3 саат вечерта, и тогашната ми срцка ми пиша порака шо праам како сум, и и кажав најискрено дека сум си кај другарка и дека глеаме филм...And guess what...Беше лута ко којзнае шо да сум напрајл...ВАууу...Барем бев искрен...Следен пат, за да не се случи тоа си подлажнав дека сум на забар,а бев со истата другарка низ град, и она потоа неккао дозна (мислам дека ми се испушти), и се напи*де, како сум можел да ја лажам бла бла бла бла...И погодете што се случи...Поради токму таквите работи следениот пат кога се видовме ни беше последен, затоа што ја лажел со или без причина, или бил искрен неа ќе и пречеше...Така да во овој случај немаше потреба од ништо...
Енивеј, личен став на темава, лажењето со причина е МНООООГУ ОПРАВДАНО, просто и едноставно затоа што се обидуваш да задржиш нешто што ти значи, не сакајки да го повредиш тој некој или таа некоја..

На девојката не и` пречело лажењето, и` пречела другарката. :)

Нели е бивш/а?! Зошто да се лаже?
Кого заштитува со само тоа што ке излаже,себе си или партнерот?!
Колку само не е така едноставно како што изгледа. Сепак затоа што е бивша, затоа се појавува сомневањето и недоумието, зошто да се гледа партнерот со неа, кога веќе расчистиле... И на жените и на мажите подеднакво им е тешко и глупаво кога мора да го поднесат пријателството на нивниот партнер со бившиот/бившата. Себеси се` заштитува од реакцијата на партнерот која може да е бурна од горенаведената причина. Мене искрено, во долга врска, не ми стиска веќе да се гледам со бивши, губам секаков интерес за нив. Но, ако сака да се` гледа мојот со некоја си таму, нема да ми е сеедно, најискрено кажуем... Ама нема да му забранам.

Не сакам лажење и ако дечко ми некогаш го фатам дека ми прикрил некое „пријателско“ кафе со бившата (каков оксиморон*), така уште повеќе ќе ми даде причина да се сомневам во него и во тоа што прави он додека ние двајца не сме заедно. Јас колку што знам, не ме лажел до сега, пошто се` си кажуваме еден на друг, на пример, како ни поминал денот, со кој сме биле излезени итн (не дека нешто сме си љубоморни еден на друг, но секојдневно правиме таков муабет несвесно).

Што се однесува до мене, немам некој воспоставен однос со моите бивши (со некои сум само на „здраво“, со некои не ни се поздравувам), така да не мора дечко ми да се сеќира дали ќе излагам со нив на кафе скришум. За моите другари сме разграничиле некои работи, како и за неговите другарки. Иначе имам бивши (од детството:)), кои ми се сега многу добри другари и за нив воопшто не ми прави никакви проблеми, затоа што знае дека тоа што било порано се случило додека сме биле незрели детишта.

До тој степен сме искрени еден спрема друг, што имаме и навика да си кажуваме ако некој ни се пуштил додека сме биле одделно искочени и се смееме кога ги кажуваме тие дешавки. :pos:

*Не викам дека не постои најпријателско кафе со бившите, но конкретно во мојов случај го нема, затоа што како што кажав не сум во контакти со моите бивши. :)

Колку само не е така едноставно како што изгледа. Сепак затоа што е бивша, затоа се појавува сомневањето и недоумието, зошто да се гледа партнерот со неа, кога веќе расчистиле... И на жените и на мажите подеднакво им е тешко и глупаво кога мора да го поднесат пријателството на нивниот партнер со бившиот/бившата. Себеси се` заштитува од реакцијата на партнерот која може да е бурна од горенаведената причина. Мене искрено, во долга врска, не ми стиска веќе да се гледам со бивши, губам секаков интерес за нив. Но, ако сака да се` гледа мојот со некоја си таму, нема да ми е сеедно, најискрено кажуем... Ама нема да му забранам.

Баш затоа прашав Кого заштитува со само тоа што ке излаже,себе си или партнерот?! Доколку има потреба да се гледа со бивш/а тогаш има нешто што се уште го/ја поврзува со таа личност.А,ако е тоа пријателски тогаш зошто да се лаже?!И доколку е пријателски зошто онаа/оној што во моментот е со него/неа да не биде присутен/на на едно пријателско кафе со бившиот/та?!Или во најдобра комбинација и таа/тој нека повика некој бивш/а:wink:....комбинација на соништата...:pos2:

Ми се има случено да излажам за втората причина. Излегував неколку пати со бившиот без тогашниот дечко да знае. Ама не ми е мака што сум го лажела, секако во исто време двајцата теравме инат, и тој излегувал во исто време со бившата само тие имале малку поинтимни средби. Страшното е што иако двајцата знаевме како стојат работите сепак бевме заедно, не ми беше битно дека тој е со друга откако ќе си заминам јас.
Забегав малку, простете. :smir:

Инаку сега не ми се случило да го излажам дечкото за нешто, немам таква причина. Не е премногу љубоморен, а и јас немам никаква потреба да го лажам.
Ако ме лаже тој прво ќе пробам да ги согледам работите од негова страна, ако видам дека и така нештата не се како што треба врската ќе прекине веднаш. Ако е тој во право ќе се повлечам и ќе прекинам со работите што му пречат.

Ако отидам на кафе со другар и притоа со него го изневерам партнерот, тогаш веќе има основа да прави проблеми :icon_lol: Ама се додека ми се потресува за најпријателско кафе и со тоа индиректно ми поставува барања и ограничувања со кого да излегувам, до тогаш едноставно нема ни да дознава, и на крај и волкот сит и овците на број.

Bez navredi Skopje London da ne e pa da ne moze da se doznae duri i vo tie golemi gradovi se se doznava koga togas ke doznae i ti pak ke imas karanici
Потполно се сложувам за кажаното околу Скопје дека е мал град.
Видете...заебано е кога имате девојка/дечко шо е љубоморен. У таква ситуација особата која лаже со причина е ставена во незгодна ситуација. Го лаже партнерот...и со страв иде на кафе со другар/ка. Го лаже за да избегне караница да. Јас на пример во животот сум бил еднаш излажан коа сум бил у врска. Бев излажан без потреба. Тогашната девојка ми кажа дека е со другарки на кафе и ми кажа у кој кафич е. Јас бев на прослава една кај моја братучетка. Викам ај ќе си идам накај дома. По пат ми беше кафичот кај шо е она со другарките. Ми дојде желба да ја гушнам и да ја видам..си викам дај да се поздравам и со другарките незјини па ќе си одам. Влагам...и шо да видам...цурава на кафенце со некој си тип си разговараат. Другарки нигде нема. Ја тогаш заљубен јебига...ШОК на цело тело имав се укочив. Никад не ни претпоставував дека ќе ме излаже некад па камо ли на овој начин со некој си тип шо првпат го гледам. Коа ме виде девојкава смени триста бои на лицето. Пребледе. Почна да дтка...Ејј кккааај си тттии....Јас бев толку у шок од ситуацијата шо не знаев како да реагирам. Излегов од локалот...она по мене. Вика леле не е тоа шо мсилиш. Те молам сакам да ти кажам. И дадов прилика за објаснување...Вика:Абе он има завршено на мојот факултет сакав само да го прашам нешто во врска со патување у Франција дека он бил таму. А ако ти кажев на тебе дека излагам со тип ќе беше љубоморен нејќев да се караме... ШТОООО???...Кажаното беше лошо вадење од гомнена ситуација у која се најде она! После цела врска се заеба...иако ко демек го голтнав ова со кафево со типов. Мене ми се наруши доверба скроз и и цела врска беше срање после...е тек тогаш станав болно љубоморен на све и свашта!...
Е сега...Не би сакал да ми се случи пак такво нешто. Сакам да имам доверба и да бидам искрен со мојата девојка но да биде тоа и обратно. На сите ни се случува некад да изљубомориме...па што ако сум изљубоморил. Тоа дава и друго значење...ми значи типката со која шо сум..и ако има некоја работа кооја за мене е чудна а за нејзе нормална не потиснувам туку реагирам. Реагирам јебига пошо љубомора не се контролира. Но по лагано муабет шо е како е може се да се среди за да не дојде пак до тоа ја да се измачувам а и нејзе да ја малтретираш. Ако мисли дека треба да лаже нека лаже...тоа е нејзино. Но како што рече Гелчев...Скопје не е Лондон. Вака или така можам да дознаам дека ме лаже или излажала некогаш коа ми рекла дека ке биде на едно место а она е со бивш/или било кој тип на друго место заедно. Можам и јас да налетам па да ги сретнам...и во таква околност без размислување кажувам само Шмек Оф :)...и пријатно..:)Раскинувам у истиот момент!!...бидејки лажење е нешто што ме вади од кожа особено на личност којашто ми значи...
Се распишав бе да си ебам..:)..ај шмек:smir:

Потполно се сложувам за кажаното околу Скопје дека е мал град.
Видете...заебано е кога имате девојка/дечко шо е љубоморен. У таква ситуација особата која лаже со причина е ставена во незгодна ситуација. Го лаже партнерот...и со страв иде на кафе со другар/ка. Го лаже за да избегне караница да. Јас на пример во животот сум бил еднаш излажан коа сум бил у врска. Бев излажан без потреба. Тогашната девојка ми кажа дека е со другарки на кафе и ми кажа у кој кафич е. Јас бев на прослава една кај моја братучетка. Викам ај ќе си идам накај дома. По пат ми беше кафичот кај шо е она со другарките. Ми дојде желба да ја гушнам и да ја видам..си викам дај да се поздравам и со другарките незјини па ќе си одам. Влагам...и шо да видам...цурава на кафенце со некој си тип си разговараат. Другарки нигде нема. Ја тогаш заљубен јебига...ШОК на цело тело имав се укочив. Никад не ни претпоставував дека ќе ме излаже некад па камо ли на овој начин со некој си тип шо првпат го гледам. Коа ме виде девојкава смени триста бои на лицето. Пребледе. Почна да дтка...Ејј кккааај си тттии....Јас бев толку у шок од ситуацијата шо не знаев како да реагирам. Излегов од локалот...она по мене. Вика леле не е тоа шо мсилиш. Те молам сакам да ти кажам. И дадов прилика за објаснување...Вика:Абе он има завршено на мојот факултет сакав само да го прашам нешто во врска со патување у Франција дека он бил таму. А ако ти кажев на тебе дека излагам со тип ќе беше љубоморен нејќев да се караме... ШТОООО???...Кажаното беше лошо вадење од гомнена ситуација у која се најде она! После цела врска се заеба...иако ко демек го голтнав ова со кафево со типов. Мене ми се наруши доверба скроз и и цела врска беше срање после...е тек тогаш станав болно љубоморен на све и свашта!...
Е сега...Не би сакал да ми се случи пак такво нешто. Сакам да имам доверба и да бидам искрен со мојата девојка но да биде тоа и обратно. На сите ни се случува некад да изљубомориме...па што ако сум изљубоморил. Тоа дава и друго значење...ми значи типката со која шо сум..и ако има некоја работа кооја за мене е чудна а за нејзе нормална не потиснувам туку реагирам. Реагирам јебига пошо љубомора не се контролира. Но по лагано муабет шо е како е може се да се среди за да не дојде пак до тоа ја да се измачувам а и нејзе да ја малтретираш. Ако мисли дека треба да лаже нека лаже...тоа е нејзино. Но како што рече Гелчев...Скопје не е Лондон. Вака или така можам да дознаам дека ме лаже или излажала некогаш коа ми рекла дека ке биде на едно место а она е со бивш/или било кој тип на друго место заедно. Можам и јас да налетам па да ги сретнам...и во таква околност без размислување кажувам само Шмек Оф :)...и пријатно..:)Раскинувам у истиот момент!!...бидејки лажење е нешто што ме вади од кожа особено на личност којашто ми значи...
Се распишав бе да си ебам..:)..ај шмек:smir:
Никогаш неможеш да имаш потполна доверба кон партнерот. Секогаш има мала трошка на сомнеж дека другиот е неверен, или дека лаже без некоја посебна причина. Инаку секако дека можно е да дознаеш за таквото "лажење" веднаш, или пак после долго време да дознаеш дека си бил теле. Затоа пополека со довербата, никој не ја заслужува потполно.

Оф топик: абе како ова под мене напишано кај кит катче...пишува цитираното..напишано од gelcev...коа јас ова го напишав???...чудно

Никогаш неможеш да имаш потполна доверба кон партнерот. Секогаш има мала трошка на сомнеж дека другиот е неверен, или дека лаже без некоја посебна причина. Инаку секако дека можно е да дознаеш за таквото "лажење" веднаш, или пак после долго време да дознаеш дека си бил теле. Затоа пополека со довербата, никој не ја заслужува потполно.
Точно...секогаш треба да се има доза на резерва у себе. Одбранбен механизам да биде уклучен. Да си речеш самиот на себе дека ете јебига и тоа го очекувам па ако се случи да не ме изненади. Довербата се гради од ден на ден...а може да се уништи за една секунда.

Точно...секогаш треба да се има доза на резерва у себе. Одбранбен механизам да биде уклучен. Да си речеш самиот на себе дека ете јебига и тоа го очекувам па ако се случи да не ме изненади. Довербата се гради од ден на ден...а може да се уништи за една секунда.

. У таква ситуација особата која лаже со причина е ставена во незгодна ситуација. Го лаже партнерот...и со страв иде на кафе со другар/ка. Го лаже за да избегне караница да. Јас на пример во животот сум бил еднаш излажан коа сум бил у врска. Бев излажан без потреба. После цела врска се заеба...иако ко демек го голтнав ова со кафево со типов. Мене ми се наруши доверба скроз и и цела врска беше срање после...е тек тогаш станав болно љубоморен на све и свашта!...
Реагирам јебига пошо љубомора не се контролира. Но по лагано муабет шо е како е може се да се среди за да не дојде пак до тоа ја да се измачувам а и нејзе да ја малтретираш. Можам и јас да налетам па да ги сретнам...и во таква околност без размислување кажувам само Шмек Оф :)...и пријатно..:)Раскинувам у истиот момент!!...бидејки лажење е нешто што ме вади од кожа особено на личност којашто ми значи...

Пред да започнам со стендинг овејшнот за тоа колку во иста ситуација сме се нашле со шмекерот, мора да даам едно големо браво на mean за оксиморонот, пријателско кафе со бившата. Нејсе и да е стварно така ондак зашо лажење? Зашо нешо во кое си вложил труд и емоции да го заебеш заради неважно кафе?

И мене ми се случило да бидам излажан и тоа токму од таа причина мене ми рекла идам кај другар ми(шо е уреду),а отпосле во неврзан муабет од истиот тој другар кога и она присуствуваше, да дознаам дека не било така(ме излажала). Претходно имавме праено муабет дека они имаат расчистено и дека нема веќе од таа врска ништо и дека не може да успее, шо е уреду, за такви прашања барам и сум максимално транспарентен и сум начисто уверен, меѓутоа она што последно треба да се направи покрај тоа што тврдела дека се е уреду, да лаже дека ќе се види со него. Ако е се у реду зошто да лаже? Ајде ок, она била во лоша ситуација може мислела ќе ја предизвика мојата љубомора, шо е човечка и која шо само се зголеми после нејзиното лажење. Иако као го проголтав тоа, ми се наруши довербата во неа и само се малтретиравме со изолирани излагања со што и двајцата губевме и другарства и познанства а и ни беше ускратено да остваруваме нови познанства, зашо едноставно, си носевме некоја извесна љубомора, нешо устил зашо да идеме на места со гужва коа можеме двајцата да си ја поминеме ноќта топ, шо донекаде е уреду. Секоја наша ситна караница прераснуваше во неразговарање и демек смирување уствари тивка вода брег рони. Со искрен муабет се се решава. Ако не сум бил излажан, сосема друг тек ќе имаа работите ќе останеа само на некоја може заебанција аа со бившиот а, ее што си тии и некои такви рандом зезалици,кои со тек на време ќе станеа досадни и ќе се заборавеше таа ,,работа,, а вака иде се у курац за и од моја и од нејзина страна утврдено, глупава работа. Поготово што тоа се случи коа онака бев ко зелка заљубен. Као се е уреду иам доверба уствари, лагата од пред некое време уште те тишти.

Од искуство, топло ви препорачувам, момци и девојки, не лажете го партнерот, поготово не за вакви работи кои се многу чувствителни, кога жонглирате со неговите емоции. Настрана од тоа што секој може да се брани со оноа па човечки е да си љубоморен, љубомората може да заебе врска многу лесно, а тоа многу лесно е само со вакви постапки(као шо е втората подточка на темава). Глупаво е на пример иам другари шо ги пуштаат девојките у град со другарки или негде на кафе на пример само кога имаат добиено, е до тамо идат. Некои девојки пак, максимално ја злоупотребуваат слободата од дечковците, па така излагањето у град најчесто завршува :pusk:со некој трет

Зошто воопшто кафе со бивша?
Нели е крај на приказната?
Разумен човек подобро би размислил доколку личноста со која е во врска и нејзиното кафе со бившиот.
Излегла на кафе со друштво во ред е,
но со бивш?!?
Не може да биде сеедно.
Да, јас сум бил прелажан на таков начин, кога ја видов со бившиот,
насмеана, размуабетена,
а мене насамо ми збори дека го заборавила!
Чек мисли дека некој е ебан у мозок?
Не и не!
Прво со него ќе си напраам еден асален машки муабет,
па после со неа.
Ако не е само “пријателско“ ај сиканани.

Со темава сакам да прашам дали некогаш сте го излажале партнерот намерно со цел да не се скарате ако му ја кажете вистината.

Досега никогаш не сум излажала дечко за нешто, не сум имала потреба. Најискрено, не сум била во таква ситуација да морам да лажам за да не се скарам.

Пример:
Лажете дека сте излезени со другарки, а уствари вие сте излезени со стар пријател/ка на кафе којшто вашиот дечко/девојка не го знае. И не му кажувате затоа што е љубоморен/а...па ако би му ја кажале вистината би избила голема караница. Па лажете со причина/
Хм, ова, на пример ми е чудно. Кога сум излегла со другар, си кажувам си бев со тој и тој на кафе. Секогаш сум била искрена во тој поглед. Јас уште на почеток на врска си кажувам дека имам повеќе другари и си се поставувам така што ставам до знаење дека нема заради врската и некоја љубомора да го прекинам контактот со нив.

Пример 2: Ова често се случува Сакате да се видите со бившиот/та на кафе. Ете сте останале другари ама вашиот дечко/девојка е на некој начин љубоморен у тој поглед и му смета. Па кога ќе излезете на кафе не му спомнувате со кој/а излегувате туку лажете дека сте дома,кај другарка, на шопинг...значи лажете со причина и од страв да не почне расправија со партнерот и врската да се расипа поради едно кафе...
Па ме интересира форумџии...дали сте вие некад Излажале со причина или сте биле излажани...и како го толкувате вие ова Лажење со причина дали е исправно некогаш или не...
Е второво е малку незгодно да. Хм... технички ако сум останала со бившиот дечко другарка, тогаш уствари и не сум излажала кога ќе кажам дека сум била со другар на кафе.
И за ова не сум имала проблем, ниеден дечко не ми бил ненормално љубоморен. Ама не ми се ни случила ситуација како вториов пример, додуша не ми се десила ситуација ни како првиот пример.

Ама второво е малку зезнато...не знам што би направила, ако знам дека дечкото е многу љубоморен (ова зборам хипотетички, зашо не би ни била во врска со мноогу љубоморен), тогаш веројатно не би ни излегла со бившиот на кафе, ќе почекам да стекне доверба во мене и во меѓувреме ќе му објаснам дека јас сум само другарка со типот и дека не осеќам апсолутно ништо, а ондак по некое време ќе си отидам на кафе ако се договориме.
Е се сплеткав. Па и сплеткано е. Не ни знам како би реагирала.

Зошто воопшто кафе со бивша?
Нели е крај на приказната?
Нема врска, приказната завршила, чувствата избледеле, зарем не може да има пријателство и добри односи, па едно кафе да испијат заедно?

Преку првово може да се помине. Ама преку второво би било премногу. Како што кажа Скај Дог<no1 неможе да ме ебе у здрав мозок.

Sum lazela i sum bila fatena..:kesa: Zatoa sea si se srediv i ne lazam, nesakam doverbata od negova strana celosno da ja izgubam.. :nenene::nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom