Долар/евро

• Креатор на темата Креатор на темата igormk81
  • Време на започнување Време на започнување
Да не ја ширам многу многу, но според оние информации кои ги собрав мислам дека доларот значително ќе изгуби од својата вредност крајот на Фебруари - почетокот на Март. Очекувам односот да биде некаде 1,75:1 евро - долар.

dobro sekoj si ima svoi informaciji,jas sto gi sobrav site moi informaciji e deka dolarot ce zajakne vo odnos na evro,i toa ce pocne od februari pa max ce bidne do maj juni koga ce pocne pak da padja i ce dojde pak kako sega sto e.znaci max bi doslo od 1.23 do kaj 1 sprema 1.za da potoa se vrati ili najnisko da bidne 1.4. a bas me interesira od kaj ja izvadi ti taa informacija 1.75:tv:,prasanje do Goikoetxea.

dolarot ke padne kako kruska

validni i jaki valuti ke ostanat ..Singapurskiot dolar, Evroto,svajcarskiot frank :wink:

dolarot ke padne kako kruska

validni i jaki valuti ke ostanat ..Singapurskiot dolar, Evroto,svajcarskiot frank :wink:

Победници за 2009та ќе бидат Бразилскиот реал,Индонезијскиот рупи и Полската злота,твоиве и не се баш сигурни во блиска иднина.Доларот ќе зајакне како резултат на ефтината нафта која мора да се случи за да се активира економијата на САД.Е сега друга е работата доколку нафтата се котира на берза со цени во Евро,Франк,или Сингапурски долар..

interesno..ako dolarot padne ke se zgolemi izvozot na SAD(za 3 evra dobivas 10$ napr a ne 4 kako porano)toa ke im ja vrati malce ekonomijata na kratok rok no na dolg rok ne e dobro.No mislam deka evroto ke padne poradi nedoverbata pomegu samite Clenki na EU...dodeka traese zlatniot standard do 80-te(vo SAD sekoj dolar bese pokrien so zlato..kolku zlato tolku dolari pa taka bese stabilen)a i denes okolu 70% od dolarite imaat zlatno pokritie..dodeka EU nema mislam deka evroto ke padne

Првата одлука на администрацијата на Обама ќе биде драстично намалување, некои велат дека дури и ќе се укине, на данокот на додадена вредност (ДДВ) на американски производи за американските купувачи т.е. ако сте Американец за да купите фармерки на GAP данокот ќе биде скоро нула.

Ова ќе предизвика драстично намалување на приходнатата страна на буџетот, што ќе ги примора National Reserves да продолжат со „штампањето“ долари но со засилен интензитет. Дополнително зголемената потрошувачка ќе генерира инфлација со што вредноста на доларот дополнително ќе слабее.

Првата одлука на администрацијата на Обама ќе биде драстично намалување, некои велат дека дури и ќе се укине, на данокот на додадена вредност (ДДВ) на американски производи за американските купувачи т.е. ако сте Американец за да купите фармерки на GAP данокот ќе биде скоро нула.

Ова ќе предизвика драстично намалување на приходнатата страна на буџетот, што ќе ги примора National Reserves да продолжат со „штампањето“ долари но со засилен интензитет. Дополнително зголемената потрошувачка ќе генерира инфлација со што вредноста на доларот дополнително ќе слабее.
Niv toa im e jasno nomislamdeka za da ne pokacat inflacija ke koristat rezervi a i plus toa kamatite opsto se zgolemenia mnogu drzavi im dolzat na SAD i najverojatno drzavata ke se javi kako garant za odredeni krediti ..a DDV da se ukine nikako moze da se namali samo

Зависи.Ако Европејската Централна Банка намали лихвенија процент на нива близки до тези в Америка а именно между 0 и 0-25% много хора и фирми ште изберат да си држат парите в долари тоест това ште доведе до поск'пване на долара.

ABC ubavo vi kaza...kupuvajte dolari :) ...iako vakvite muabeti mnogu me potsekjaat na razgovorot na dvajca klosari pod nekoj most na Sena....okolu najnoviot model na ...eve Maybach...recimo...:)

ABC ubavo vi kaza...kupuvajte dolari :) ...iako vakvite muabeti mnogu me potsekjaat na razgovorot na dvajca klosari pod nekoj most na Sena....okolu najnoviot model na ...eve Maybach...recimo...:)

Им викам,еве денес гледам и Рублјава Руска си ибала мамата,штом гасот стигне во домовите низ ЕУ за некој ден рачунајте уште поефтина нафта за достава во Март,Април што пак ќе резултира со поскап долар неминовно,како во досегашната историја на сооднос меѓу нафтата и доларот.Состојбата на блискиот исток уште повеќе ја потврдува мојата теза за поефтина нафта,доколку Арапските и Исламските земји сакаат навистина да им помогнат на Палестинците ќе мора да понудат поефтина нафта на пазарот.Затоа сите во акција по банките.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom