Презимето МРЊАВЧЕВИЌ е српска измислица

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Mislis,seljak,opinok ili pravoslaven turk ili fifti-fifti shok...?
Со цело ненужно извинување...
ама кога зборам со такви како тебе јас и те како морам да си ја заштитам фамилијата.
Така да мр. вајзгај,три за позор,четири-СТАРТ:
Кад би знале рујне зоре,
историју Равне Горе
румене би увјек биле
од срамоте што су криле.

Да се Дражин бајрак вије...
не би било ... :wink:

За те борце што су пали,
отаџбини живот дали,
кад би српска дјеца знала
рекла би им вјечна хвала.

do anavena i ostale hunze u zaljedju.. ne vi je ova tema za nacionalistichka propaganda, olabavite. ja se nadam da moderator kje sredi vashi offtopici, kao shto je sredio neki moji on topici.:smir:

Shto se odnosi do Vukashin i Marko, samo ushte eden podsetnik do prilepchanac, da ne dava teritorijalni konotaciji. Umoran sam od povtaranje zashto.. A to da mozesh da menjash istorija, mozda i mozesh, u granici na prilep i mozda RM. dalje ne.:wink:

Бараа докази, а јас им ги дадов и од тогаш само нешто сосема друго се збори... Ги нема... Па машки е да се признае... Не е срамно ако нешто си научил... Срамно е ако и покрај тоа си останал неук и прост...

Бараа докази, а јас им ги дадов и од тогаш само нешто сосема друго се збори... Ги нема... Па машки е да се признае... Не е срамно ако нешто си научил... Срамно е ако и покрај тоа си останал неук и прост...

Е шо докази се овие. Таму само си пишува вака се викал онака се викал а не кажува доказ дека тоа е така, ФИЗИЧКИ доказ , го пишува истото што ти го кажуваше.

А со тоа што ти го велиш дека прв пат македонска држава се создала во ’45 ти ја негираш македонската нација идентитет и јазик. Ако ти се чуствуваш како македонец тогаш кај биле македонците се до ’45 ???

ВО ГОЛЕМА ЗАБЛУДА СИ!

Ти одамна имаш расчистено со докази.:tapp:

Е шо докази се овие. Таму само си пишува вака се викал онака се викал а не кажува доказ дека тоа е така, ФИЗИЧКИ доказ , го пишува истото што ти го кажуваше.

А со тоа што ти го велиш дека прв пат македонска држава се создала во ’45 ти ја негираш македонската нација идентитет и јазик. Ако ти се чуствуваш како македонец тогаш кај биле македонците се до ’45 ???

ВО ГОЛЕМА ЗАБЛУДА СИ!

Во 45та се создала денешнава Македонска држава.А Македонски народ постоел отсекогаш без разлика дали во некои делови од историјата е нагласено.Треба овај да дојди и да ја праша баба ми.Има скоро 90год. и е родена пред коминтерната.:pos2:Неписмени се то е .:pos2:

do anavena i ostale hunze u zaljedju.. ne vi je ova tema za nacionalistichka propaganda, olabavite. ja se nadam da moderator kje sredi vashi offtopici, kao shto je sredio neki moji on topici.:smir:

Shto se odnosi do Vukashin i Marko, samo ushte eden podsetnik do prilepchanac, da ne dava teritorijalni konotaciji. Umoran sam od povtaranje zashto.. A to da mozesh da menjash istorija, mozda i mozesh, u granici na prilep i mozda RM. dalje ne.:wink:

Неписмен еден!И големите сили се во фаза на преиспитувајне за нивното потекло кое во Македонија е наречено од некои политичари фашизам.Тука нема ништо лошо.:helou:ИЗВИНЕТЕ ШО СНЕ МАКЕДОНЦИ.

ВО ГОЛЕМА ЗАБЛУДА СИ!

За доказите...: Убаво викаш, ГО ПИШУВА ИСТОТО ШТО ЈАС СУМ ГО КАЖУВАЛ... Па нормално... Нема да измислувам баби и жаби како некои Македонци... ВИСТИНАТА ПРЕД СЕ...!!! :smir: И доказите си се многу добри, за разлика од твоите и од тие како тебе кои само си зборат овој бил наш и оној бил наш... Глупости без докази...

А за тоа што кажувам за Македонската држава која за прв пат е држава од `45 е потполно точно... АМА... Јас со тоа НЕ ЈА НЕГИРАМ МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА...!!! Ме прашуваш кај биле Македонците се до `45...? Па тука, нормално... Само што немале своја држава, како што немаат сега оние во Пирин и Егеј... Србија БРАТСКИ ни ја даде Вардарска Македонија која ја имаше земено за себе во Букурешкиот договор од 1913 г. Е затоа јас се спротиставувам на секое "македонче" кое ја плука Србија, а и самиот незнае зошто, односно затоа што така го учи партијата... И тоа онаа партија која потекнува од еден дел од Македонија КОЈ СЕУШТЕ НЕ Е ОСЛОБОДЕН НИТИ ДАДЕН КАКО ТОА ШТО ГО НАПРАВИ СРБИЈА ЗА НАС... Сега јасно ти е...??? :helou:

Македонија имала држава додека уште Србите живееле по пештери и јаделе живи кози со се волна. Од длабока антика, Каран, Пердика, Аминта, Филип, Александар, Персеј... преку Самоило, Јустинијан, Крали Марко, Волкашин....
Србската историја почнува негде во 12 век. Пред то ги нема и никој ништо не знае за нив. Македонската почнува неколку иљади години пред тоа.

Неписмен еден!И големите сили се во фаза на преиспитувајне за нивното потекло кое во Македонија е наречено од некои политичари фашизам.Тука нема ништо лошо.:helou:ИЗВИНЕТЕ ШО СНЕ МАКЕДОНЦИ.

:pos2:.. u redu je prilepchanac. kako ke kazesh.

Србската историја почнува негде во 12 век. ..

Mada ti je teorija u klasichnom hunza duhu, znash li kada su vladali Vukashin i Marko? :helou:

Mada ti je teorija u klasichnom hunza duhu, znash li kada su vladali Vukashin i Marko? :helou:

Знам, но јас кажувам за Србската историја а ни В(о)лкашин ни Марко не се дел од Србската историја.

To je mozda tako u Prilepu, najvishe u RM. I to izmedju ovih novokomponovanih asimilatora. Dalje nije.:wink:

da be..
ete,zborot serv bil rob,pa opinok,pa sluga,pa usluga...
jaka evolucija...:vozbud:
i se so latinski bukvi,a koi malku se izmenile,pa lesno gi razbirame....

servite,bidejki nemaat nisto svoe,se treskaat so Вук Караџиќ koj voopsto i ne bil servus (bil servus deka bil pravoslavec,kolku i ruskiot car sto bil servus) tuku e RODEN CRNOGOREC , preselen vo servia....

Вук је био Србин, а и рођен је у Србији. Смешно је тврдити да Вук Караџић није био Србин. Читај мало праве књиге, видим да су ти форуми главни извор информација. Е шта све нећу да прочитам, не знам што се уопште јављам на такве глупости...:uvo:

Знам, но јас кажувам за Србската историја а ни В(о)лкашин ни Марко не се дел од Србската историја.

Сви имају дупе и своје мишљење, па и ти.

Вук је био Србин, а и рођен је у Србији. Смешно је тврдити да Вук Караџић није био Србин. Читај мало праве књиге, видим да су ти форуми главни извор информација. Е шта све нећу да прочитам, не знам што се уопште јављам на такве глупости...:uvo:
Сви имају дупе и своје мишљење, па и ти.

Ај искористи дупе и објасни ни зошто Вук бил избркан од Србија?? ако бил голем и признат Србин што требало да живее и работи во Аустроугарска и да си умри таму во Виена?

Ај искористи дупе и објасни ни зошто Вук бил избркан од Србија?? ако бил голем и признат Србин што требало да живее и работи во Аустроугарска и да си умри таму во Виена?

Из истог разлога што је убијен Ђинђић. Долази ли из дупета у главу, или..? :helou: Реци ми, мислиш ли и ти да Вук није био Србин? :tv:

Из истог разлога што је убијен Ђинђић. Долази ли из дупета у главу, или..? :helou: Реци ми, мислиш ли и ти да Вук није био Србин? :tv:
Ко шо би рекле србите “Неко меѓу нама није наш!“
Па добро некој го избркал Вук од Србија. Ако бил србин, значи некој несрбин го избркал?
Кој е кој во таа “шпанска“ серија србска?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom