ne go ocenuvat gledacite filmot nego pravite kriticvarite i vrmeto ja potvrduva vrednosta na nesto a ne gledacite. i se sto kazav stojam za toa i toa ke se dokazuva deka e taka pa vie sakale se slozele skale ne.ako e taka togas holivud vadi najdbori filmovi posto se gledacite gi falat kako sto znaeme se se sranja a ni eden ne ostanuva so vremeto i pak site ama bas site od zabari kako sto velite do umetici kriticari genilaci i reziseri se navarkaat pak na najdobrite i toa ostanuava a drugoto e zaboraveno . i jas rekov deka denes procentot na mladi talenti e pomal vo sporedba so starite maljstori ali seuste ima dobri talnti ne do tolku da nema slusate sto kazav.ne mislam na postarite seuste zivi reziseri i scenaristi ali mislam na pomladite.i ne treba gledacite da odlucat ako mi kazat pravite kriticari i reziseri deka sum dobar togas e dobro moze i site gledaci da me kritikuvaat i da ne me gledaat a uostalom ne e bitno bitno nisto bitno e dali ke ostane niz vremto vremeto e najgolem pokazatel za sekoe delo kako sto rekov pa i za moeto taka da moze i nema da bidam ziv koga ke me falat i anliziraat il kudat i zaboravt i ne spomenuvaat. taka da kolu da falis nesto ili sam sebe iili obratno kritikuvas ako e dobro ili loso ke si dojde do izras prvta vrednost koga togas dzbe ti e se .
:pos2: Така и си мислев.
Ти си типичен претставник на европскиот филм, кој се прави за критичарите а не за гледачите. Додека во Холивуд е обратно.
Прво, точно е дека времето ја потврдува вредноста на филмот, но времето се гледачите. Како што јас гледам филмови од 40-тите и им се воодушевувам, така некој после 50, 100 години ќе го прави истотот. И ако има гледачи кои ќе го сакаат филмот низ повеќе векови, тој успеал и вреди. Критичарите можат да јадат бурек и да умрат.
Во Холивуд се било срање и не опстојувало со времето. Многу филмови опстанале со времето, стотици. Што не може да се каже за европскиот филм, кој го гледаат само критичарите, а гледачите пошто никој не ги врти, не можат ни со интерпол да го најдат филмот.
Многу ми е интересно што тебе како на иден режисер гледачите не ти се важни. Важно било критичарите да ти даделе добро мислење, а гледачите сите да те критикувале и ако сакале ич да не те гледале. Супер! Ама по некоја твоја логика, ако критичарите кажеле дека е добар, твојот филм ќе опстанел со времето.
А ти веројатно ќе бидеш ценет после смртта.
Другар, ако гледачите не ти го прифатат филмот тој ќе остане заборавен и ќе збира прашина некаде. Затоа се надевам дека ќе правиш добри работи кои гледачот ќе ги сака. Само така делото ќе ти опстане, а ти ќе бидеш голем.
Поздрав и уште еднаш, ти посакувам многу успешна кариера.