Дали вредноста на филмовите ќе паѓа?

Член од
9 октомври 2008
Мислења
186
Поени од реакции
3
Sci fi не ги спомна.. тие ок се :)?
Мене супер ми се.. transformers movie.. i am legend..
А од акцијата.. што му фали на transporter 3 :)?

Не се сите филмови лоши.. постојат некои што се ремек дела.. ако еден е промашен незначи дека сите се :)

e sega ako transformers movie ti se dobri jas nezam vise zivi gluposti aj so ne se vredni i ne se umetnost nego se zivi gluposti. pa holivud so moze drugo od holivud.pak se fakate za holivud samo.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
e sega ako transformers movie ti se dobri jas nezam vise zivi gluposti aj so ne se vredni i ne se umetnost nego se zivi gluposti. pa holivud so moze drugo od holivud.pak se fakate za holivud samo.
Aко мене ми се добри, значи и на некој друг му се добри, и значи дека филмовите имаат некоја вредност. Не ме интересира односот на сегашната вредност со претходната.
Глупоста е релативна работа, знаеш?
И, колку што знам, „се фатив“ за филмови :D

D

Delux

Гостин
Оти бе шо фали на сегашните филмчиња...поарни да не беа оние акционите филмој од времето кој наликуваа на аматерски(уште не пукнал со пиштоло,а овој на земја)
Еве земи за пример драмата „девојка од милион долари„ исто така хоророт со Хали Бери,овие се само пример,а ги има доста...времето оди напред,мора да има висока технологија за поатрактивни сцени до душа и интересни за гелдање.
Сега тинејџерски комедии се прилично забавни,а не толку смешни,на пример комедиите на Џим Кери се исклучително смешни.

Х

Ханзо

Гостин
Агора, тоа што некој филм на тебе и на уште цел свет му се допаѓа не му дава баш никаква вредност на тој филм. Американци што се палат на huge mighty super duper transformers не се баш некое мерило...за било што. Исто како што светот ја обожава Бритни и нејзината музика во која нема ни ' од уметност. Впрочем, клик. Гледај го, ќе сфатиш што ми беше поентата. ...а може и нема.

едит: Зборуваме за уметничка, не за зеленка вредност, така?

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Агора, тоа што некој филм на тебе и на уште цел свет му се допаѓа не му дава баш никаква вредност на тој филм. Американци што се палат на huge mighty super duper transformers не се баш некое мерило...за било што. Исто како што светот ја обожава Бритни и нејзината музика во која нема ни ' од уметност. Впрочем, клик. Гледај го, ќе сфатиш што ми беше поентата. ...а може и нема.

едит: Зборуваме за уметничка, не за зеленка вредност, така?
Филмовите се за гледачите, не се за некој што проучува што е уметност и што има уметничка вредност :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Sci fi не ги спомна.. тие ок се :)?
Мене супер ми се.. transformers movie.. i am legend..
А од акцијата.. што му фали на transporter 3 :)?

Не се сите филмови лоши.. постојат некои што се ремек дела.. ако еден е промашен незначи дека сите се :)
Морам овде да те цитирам.
Научните фантастики напредуваат со напредокот и на технологијата секако. Но филмот што го спомна I am Legend мислам дека е тотално промашување.
Човековиот мозок може да си дозволи да фантазира колку сака, но филмов е според мене еден од послабите фантастики излезени во последно време.

Transporter 3 го величиш, нема да ти дадам тука некоја замерка. Тоа е резултат затоа што немаш гледано премногу филмови. Погледни нешто снимено минатиов век и Transporter како филм ќе ти биде глупав.
Вредноста опаѓа, за жал. Ама не е се' така црно. Има одлични филмови излезени сега за брзо кои прекрасни.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Интересен филм спомна Ханзо:). Алал да му е на тој што се обидел да направи онаков филм. Чиста вистина за американското општество.
Иднината што е прикажана во филмот не е за џабе. Жал ми е што навистина ќе следи:icon_lol:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Добро, се работи за вкусови.
Воглавно мене ми се поинтересно новите филмови одколку старите :D.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ханзо се гледа омилен ти е филмов, сегде не` мачиш да кликаме.:) Шала настрана, и јас помислив тука на Idiocracy. Не се работи само за криза во филмската индустрија. Како што е You don't mess with the Zohan во филмската индустрија, така е Katie Perry во музиката. Секаде има некои тапа производи кои се масовно комерцијализирани и е создадена илузијата во нашите глави дека тоа е ново и добро. Ние само голтаме, a не гледаме што е тоа, како тоа влијае на нас, каков лош пример е тоа за младината, на што се учат тие мајке му.
Sex sells featuring Jackass rulz.

Ама! Ајде сега да не ги исплукаме квалитетните парчиња со хејтеризам. Технологијата расте, џебовите се полни, а секогаш се наоѓа и некој генијален ум кој знае да го искористи тоа и да направи ремек-дело. Старите добри филмови остануваат. Но ние остануваме желни за нови воодушевувања.:wink:

D

Delux

Гостин
Морам овде да те цитирам.
Научните фантастики напредуваат со напредокот и на технологијата секако. Но филмот што го спомна I am Legend мислам дека е тотално промашување.
Човековиот мозок може да си дозволи да фантазира колку сака, но филмов е според мене еден од послабите фантастики излезени во последно време.
Ама според тебе...филмот беше најгледан и многу популарен сегде во свето
Значи ако тргнеме по твојата логика тогаш милони луѓе останале без вкус,а секако и срам да му на луѓето кои работеле на него

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Ко што би рекле старите ќинези, сè е прашање на фкус. На пример во моите топ тен најновиот е од 2001. Моето мислење е дека навистна ретко може да се најде бреттејќинг филм излезен последниве печес години (далеку од тоа дека ги нема), ама во споредба со 80ти-90ти...

до Агора: остај го овој Ханзо, мисли дека гледал пар филмови и сеа се праи важен.

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
@Агора: Права научна фантастика нема излезено со години, сите овие последните се фантазија или маргинално влегват во sci-fi . (чест на исклучоците, ама не ми паѓа никој во моменто на памет).
За шо му фали на Транспортер 3, па не знам од кај да почнам да ти кажам право, али ај само да спомнам му фали режисер, му фалат глумци шо знат да глумат (со исклучок на протагонистот) и му фали приказна шо ќе те држи заинтересиран/а.

@џимеј : Некако сите филмој со зомби ми се сра*е, ама I am Legend е единствениот шо до негде ме бендисал. Не велам дека е must see, ма да ако имаш сат и пол за трошење можиш да го потрошиш и на него.

А за хорори, еднаш мислам веќе имам спомнато, ми се чини technicolor ги уби скоро сите ( уште еднаш, чест на исклучоците).

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Ама според тебе...филмот беше најгледан и многу популарен сегде во свето
Значи ако тргнеме по твојата логика тогаш милони луѓе останале без вкус,а секако и срам да му на луѓето кои работеле на него
Јас потенцирав дека според мене. Филмот да, заработи многу пари, ама тоа не значи дека мора да ми се свиѓа.
Се' е прашање на вкус и неможам јас мојот на некој друг да му го наметнам.
Не реков да им е срам на луѓето што работеле на него. Не ме разбираш или сакаш да го прочиташ тоа што ти одговара. Секоја чест на оној кој се обидел да направи нешто. Ако мене не ми се свиѓал не значи дека милион луѓе останале без вкус.
И нема тука логика, вкус е во прашање. Се' се сведува на тоа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
ne go ocenuvat gledacite filmot nego pravite kriticvarite i vrmeto ja potvrduva vrednosta na nesto a ne gledacite. i se sto kazav stojam za toa i toa ke se dokazuva deka e taka pa vie sakale se slozele skale ne.ako e taka togas holivud vadi najdbori filmovi posto se gledacite gi falat kako sto znaeme se se sranja a ni eden ne ostanuva so vremeto i pak site ama bas site od zabari kako sto velite do umetici kriticari genilaci i reziseri se navarkaat pak na najdobrite i toa ostanuava a drugoto e zaboraveno . i jas rekov deka denes procentot na mladi talenti e pomal vo sporedba so starite maljstori ali seuste ima dobri talnti ne do tolku da nema slusate sto kazav.ne mislam na postarite seuste zivi reziseri i scenaristi ali mislam na pomladite.i ne treba gledacite da odlucat ako mi kazat pravite kriticari i reziseri deka sum dobar togas e dobro moze i site gledaci da me kritikuvaat i da ne me gledaat a uostalom ne e bitno bitno nisto bitno e dali ke ostane niz vremto vremeto e najgolem pokazatel za sekoe delo kako sto rekov pa i za moeto taka da moze i nema da bidam ziv koga ke me falat i anliziraat il kudat i zaboravt i ne spomenuvaat. taka da kolu da falis nesto ili sam sebe iili obratno kritikuvas ako e dobro ili loso ke si dojde do izras prvta vrednost koga togas dzbe ti e se .
:pos2: Така и си мислев.

Ти си типичен претставник на европскиот филм, кој се прави за критичарите а не за гледачите. Додека во Холивуд е обратно.

Прво, точно е дека времето ја потврдува вредноста на филмот, но времето се гледачите. Како што јас гледам филмови од 40-тите и им се воодушевувам, така некој после 50, 100 години ќе го прави истотот. И ако има гледачи кои ќе го сакаат филмот низ повеќе векови, тој успеал и вреди. Критичарите можат да јадат бурек и да умрат.

Во Холивуд се било срање и не опстојувало со времето. Многу филмови опстанале со времето, стотици. Што не може да се каже за европскиот филм, кој го гледаат само критичарите, а гледачите пошто никој не ги врти, не можат ни со интерпол да го најдат филмот.

Многу ми е интересно што тебе како на иден режисер гледачите не ти се важни. Важно било критичарите да ти даделе добро мислење, а гледачите сите да те критикувале и ако сакале ич да не те гледале. Супер! Ама по некоја твоја логика, ако критичарите кажеле дека е добар, твојот филм ќе опстанел со времето. :tapp: А ти веројатно ќе бидеш ценет после смртта.

Другар, ако гледачите не ти го прифатат филмот тој ќе остане заборавен и ќе збира прашина некаде. Затоа се надевам дека ќе правиш добри работи кои гледачот ќе ги сака. Само така делото ќе ти опстане, а ти ќе бидеш голем.

Поздрав и уште еднаш, ти посакувам многу успешна кариера.

Kajgana Shop

На врв Bottom