Утрински - националистичка хистерија

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
sg8002.jpg

Едноставно не можам да поверувам кој не водел цела деценија, погласни и од самите грци, понаивни од самите Бугари, од петни жили гребат по земјата пробувајки да се задржат на неа, со цела сила, со сите средства пробуваат да ја загушат и најмалата ронка Национална гордост, да го исплукаат и осквернават она што е наше, со сите сили прават да се срамиме од тоа што сме...

и додека нашите соседи ОБЕДИНЕТИ ВО ЛАГАТА И НАЦИОНАЛНИОТ ИНТЕРЕС пробуваат да не збришат од лицето на земјата, кртот кај нас копа и не разнебитува.

извадок од утрински, каде се македонско се оценува како националистичка хистерија

се надевам брзо ке ја научите лекцијата од Шпиц.
----------------------

Некаде пред една година, медиуми блиски до Владата објавија таканаречени мерки што ќе ги преземе државата во случај Грција да стави вето на приемот на Македонија во НАТО. Некои од тие мерки, за кои медиумите се повикаа на извори од Владата, предвидуваа отворање на прашањата за македонското малцинство во Грција и имотите на егејските Македонци, како и преименување улици, плоштади, спортски сали и друго во имиња на личности од античкиот период.

Она што се случува денеска веќе личи на владиниот план за контрирање на грчката блокада. Дел од тие мерки предвидуваа и прекин на Привремената спогодба со Грција и враќање на знамето со шеснаесеткракото сонце, кое беше елиминирано со уставни измени во 1992 година во знак на добрососедски односи со Атина.

Ако навистина се остварат овие најавени владини потези, тогаш сосема е сигурно дека Македонија целосно ќе биде зафатена од вирусот на националистичката хистерија и дека темите на кои вообичаено се губат или добиваат избори ќе се најдат во втор план пред налетот на забревтаната пропагандна машинерија на Владата.

Грујо како ги мами овие вмро-овциве значи то е то.. Грујо бе че ја обедини цела Македонија.. верувајте во приказни за мали деца.

Грујо како ги мами овие вмро-овциве значи то е то.. Грујо бе че ја обедини цела Македонија.. верувајте во приказни за мали деца.

тука не станува збор за грујо јанко или петко..туку за НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС во кој треба сите ние да бидеме сплотени како едно

Која беда и мизерија се и Утрински а и пријателчињата нивни од СДСх. Националистичка хистерија - ЛЕЛЕЕЕЕЕ, Бугарија и Грција ќе им доделат орден за заштита на нивните национални интереси. ПРОДУВАНИ, ПРОЧИТАНИ, ОБЕЗГЛАВЕНИ, ДЕЗИДЕОЛОГИЗИРАНИ, ДИСКРЕДИТИРАНИ, тапа тапосана. БЛЈАААК

Мислев дека приказната за знамето е завршена, си го сменивме во 1994, и ќе тераме со ова знаме. :oeoeoe: (Молба до Кајгана - може ли да направите икона и со развиорено старо знаме?)

Ама, апропо педераната грчка со нивните контри за НАТО, за ЕУ, за визите, за се, зошто па и да не си го вратиме сонцето од Кутлеш. Прв пат во 18 години независност гледам АКТИВНА политика, а не натртувачка политика како што водеа Куро, Б.Ц., љуБчо и Бучко.

Сега му е мајката да се искорне тој плевел од Македонија. Тоа ѓубре СДС не смее да се врати на власт по никоја цена зашто тоа би значело крај на Македонија.

Добро бе стоко комуњарска.

Национализам е љубов кон татковината.

Да, враќање на знамето е љубов кон татковината ?
Да, отварање на прашање за ОСНОВНИ ЧОВЕКОВИ ПРАВА во Беломорска Македонија е љубов кон Македонците каде и да се ?
Да, чествување на античките херои на Македонците е почит кон минатото, без тоа минато немаше да опстанеме како Македонци до ден денешен ?
Па сите други повеќе ги слават нашите антички јунаци од ние самите.
Знаете зошто ?
Немаше нити трунка национална гордост во владеењето на комуњарите.

50 години, Македончето, Македончето, Македончето, да му служи на Белград, на Брсиел на било кого само не на сопствената држава.

Ах бре комуњари, ако, продолжете така, на прав пат сте да исчезнете.

Тие таму од Утрински бивша Нова Македонија, нека ми кажат колку прасиња и колку литри виски испија со Бранко Црвенковски во изминатите 10 години од негово владеење.
4 спрат, канцеларија во чело.
Ерол Ризаов нека одговори како еден национален весник пропадна и се стави во владеење на партијата ?
Тоа нека ми одговори нека не ми дроби празна слама за национализам.

Кога ќе почнеме да ги судиме тие што го шитнаа знамето, името, националните интереси, тогаш ќе кажеме дека воопшто сме почнале со национализам .

Ова сега е некоја многу лајт варијанта на национализам.

Тој утрински мене (а и на други) нема ништо да смени во мислењето, само штета ќе направи. Тоа е како развигорче у основно школо или фабрички весници што се печатеа во СФРЈ. Само што забегува, го вреѓа народот, смета дека народов нема мозок и паметење од пред 15-20 години. Тоа е јака навреда. Ако горенаведените постапки за зачувување на идентитетот и држава целосно се нарекуваат национализам, нека истите од дескот на утрински дадат макар еден пример на ненационалистичка земја (можеби со исклучок ескимите). Овој "национализам" (нова дефиниција на утрински, вредна за во енциклопедија) за да останеме јас и мојте синови македонци го одобрувам.

Кога ќе почнеме да ги судиме тие што го шитнаа знамето, името, националните интереси, тогаш ќе кажеме дека воопшто сме почнале со национализам .

Ова сега е некоја многу лајт варијанта на национализам.
НЕ! Кога ќе почнеме да ги убиваме ќе биде тој правиот национализам, а судењето би било лајт варијанта на национализам. Го убедија народот(барем наивниот дел) дека името и знамето морале да се сменат, а ги знаеме какви прочуени виткачи на кичма се. Нивниот безобразлук иде до таму што почнаа да го едуцираат народот дека е сељачки да се биде патриот и исто така почнаа да го форсираат изразот квази патриотизам што е апсурд пошто самите не знаат што значи патриотизам па за да знаат што е квази патриотизам или да обвинуваат некој друг за истото.

Утрински весник = Комунистички манифест

Јас никогаш не читам утрински ама знам дека педериве добро ќе го искористат против нас :toe::toe::toe:

sipak.gif

Зошто тие малку не погледат на ЈуТубе што се случува, само така од далеку. Да видат што е нео-нацизам (а не национализам (патриотизам)). Ми ај сите главите во песок како ноеви и нека не шибат одпозади. Тоа што си го сакаме своето не значи дека сме лоши!!!

Што ви е на вас! Сакате преку леб, погача! Е не бива така! Зошто? Затоа што македонија и македонците мора да поминат низ оваа фаза. Оваа фаза е само знак дека развојот на нацијата е во добар а не болен правец. Македонците досега немале можност да си ја искажуваат својата мисла и своите национални чуства, па затоа ова сега е толку потребно и битно! Па на крај краева затоа и имаме своја земја, свое име, свој јазик за да не сме амали на други нации и интереси!

Затоа се вика СЛОБОДА! Истата слобода за која гинеа комитите и партизаните! СЛОБОДА на говор, слобода на изразување, слобода на мислење и определување!!! Ако јас немам право да кажам дека Гоце, Александар, Филип, Македонија не се наши, тогаш јас немам никаква слобода! Тогаш јас немам потреба од своја држава и свој народ! Тогаш на мене ќе ми е исто дали ќе живеам во Гевгелија или Исламабад, бидејки во двете места ќе се чуствувам подеднакво слободен.

Истата слобода (утрински!) што дава да пишуваме се што сакаме, дури и против Македонскиот народ!

Да видам против кој ќе пишувате ако не снема!

sto ima loso da si nacionalist?:toe:

Па изгледа Утрински мислат дека национализмот не е во нивна корист (политичка, партиска, национална, финансиска)...

Пропагандата машинерија на Владата за „национално освестување“ е громогласна пред изборите
Ова ви изгледа како извадок од...
1.Утрински
2.Та Неа
3.Штабот на Бакојани
4.Под 2 и 3

Се извинувам но зошто Утрински не се осмелува да напише зошто е народот толку горд на својата нација... зошто збор два за тоа не напишат?

п.с. Ѓубрињава сигурно се ситат на нашиот гнев моментално!

Јас читам само Дневник, а тебе кој ти го испрал мозокот тоа е веќе друга работа. Не е работата дали и кој ќе ја обедини Македонија, работата е кој колку допринесува државава да оди напред. Не ставајте етикети кој на која партија и припаѓа затоа што на крајот на краиштата и не е важно ако државата не оди напред џабе е се :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom