Го вртевме лепчето и паричката се падна кај ...?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Ние правиме лепче само за Бадник. Мене никогаш не ми се паднала паричката, а местенки не сме практикувале никогаш (не е фер така). Па вечер ќе видиме кај кого ќе се падне и ќе пишам пак:wink:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ние правиме лепче само за Бадник. Мене никогаш не ми се паднала паричката, а местенки не сме практикувале никогаш (не е фер така). Па вечер ќе видиме кај кого ќе се падне и ќе пишам пак:wink:
Немој да заборавиш те молам и сите други кои постиравте дека уште немате свртено, направете го истото и веднаш постирајте. Еднаш. И уште еднаш. И уште еднаш.

:wink::wink::wink::wink::wink::wink: итн итн

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Ние само за баник вртиме лепче со паричка и еве само што завршивме со вечерата и паричката оваа година се падна кај татко ми.Лани се падна кај мене а кога не се пага во мене воопшто не се лутам пошто нема ни со кого да се карам околу тоа.Срекни празници на сите:smir:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Луѓе, вие бадниковата вечера ја сервирате на маса или на под?

Кај мене традиционално на под.
Еј да? Зашо на под? Ние на маса. И после не требало да се крева цела ноќ масата па лом ми е трпезаријата до сабајлето... :icon_lol:

Шо знам, јас не сум многу мераклика за празници од ваков тип. Дури и ме нервираат сите тие традиционални официјалности, ама од друга страна знае и да е симпатично поради семејниот дух.
Иначе в`тевме пред пола саат и се падна кај Господ мислам. Кај мене се нема паднато од кога престанаа да ми ја местат, што беше последен пат пред некои... 10 години :toe:

едит: Среќни празници.

M

MIL

Гостин
Coveci,kaj nas parata padna kaj mama i sum mnogu sreken kaj mene tesko paga skoro ic ama jas i vaka i taka sum sreken posebno ovaa godina sto izmina mi bese top sakam 2009 uste poubavka da mi bide samo zdravje i se ke e vo red a za postenje se omrsiv ja uste sabaale si apnav kaskavalce ic neznam da postam ama neka mi prostava gospod :toe:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Ете ние само што вечеравме и иако јас потајно се надњевав дека ке ми се падне на мене паричката и се падна на мама , па нека и е срекна годинава што доага и уште многу после оваа

Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Кај нас паричката се падна кај Господ! :helou:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кај мајками....веќе трета година кај неа се паѓа.....претходно кај брат ми 2-3 пати, а пред тоа се паѓаше де во делот кај господ, де во делот за здравје и среќа...мене лично и персонални ниту еднаш....*шмрк* *шмрк*

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Кај нас се падна во господ! :toe:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Де бре, не е рано.... јас мислам приквечер се прави тоа, барем во Струга. Ние се бериме цело маало, со свирка, опааа за убо да е. И вртиме лепчето за паричка, интересно е сите заедно.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Паричето за Господ

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Го втевме втевме вепчето и паличката се падна кај тато :pipi:
И многу ми е мило.

Ах се прејадов пита, печено домашно лепче, риба, гравче, секаков вид овошје и зеленчук прекрасно ех секој ден вака да си јадеме :pipi:
Сега може да се одмара и да се чека Божик.
Трпезата си стои до утре па кај и да е и вечер ќе навратам да се најадам пак :icon_lol:

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
Луѓе, вие бадниковата вечера ја сервирате на маса или на под?

Кај мене традиционално на под.
е како на под ??? а сламата и дрвцето дека ке стоат ??? кај нас подмасата стојат и после ги изгореме....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Овој ми е еден од поинтересните празници,вечер очекувам паричката кај мене да се падне :)

Кај нас традиционално јадењето на маса се сервира и таму стои до утре,а бадникови гранчиња и такви ствари немаме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom