Јас имам моментално телекабел во скопје... од овај пакетот што е 500 денари без доплата..
кога го уклучував беше 5 гига со 500 денари месечно без доплата.. сега треба да се пријавам за да ми ги додадат тие 10 гига или не мора ???
Уште едно прашање, дали ова 15 гига е сообраќај или како што беше досега 15 гига само даунлоад ???
Инаку, од телекабел ич не сум задоволен, со брзината се катастрофа.. Дома имам макс адсл на ти хоум од 150 гига (скоро сам го трошам).. ама и без тоа и од кој ќе ги надмини тие 150 гига е 100000 пати побрз од телекабел пред да ги надмни тие 15гига..
Мислам.. дома на адсл за 15-25 мин туркам dvdrip филм од 700 мегабајти.. овде ми треба 3-4 дена.. а од кој ќе ми се потроши собраќајот не ни пробувам оти ќе додјди крајот на месецот додека да се турни филмот..
Ќе видиме кај ќе седам од година, ама ако можи ќе си уклучам адсл или некој побрз интернет оти вака не го бива веќе со телекабел... ќе ги прежалам 2000 за модем што им ги дадов..
Инаку дома на адслто ми го заменија модемот со рутер.. има и вајрлесс и све тоа и ми се чини дека побрз е уште од тогаш...
ботом лајн.. презадоволен сум од адслто.. дури проверам маил, филмот турнат ми е....
од телекабел.. катастрофа да не можи чоек еден спот на јутуб да изгледа камоли филм.
Изгледа многу има, вклучувајќи те и тебе, што не приметиле дека уште од јули 2008 можеше да се направи сообраќај од 15 GB (на овој пакетот без доплата се смета и download и upload) без намалување на брзината. Значи одговорот е, ако веќе ти е избран тој пакет, ништо не треба да пријавиш.
Ако ти е брзината спора, на торентите пробај смени порта, ако ти е спора и на страниците тогаш имаш друг проблем.
Кај мене со брзината нема проблеми, страниците се отвараат задоволително брзо, торентите ми се снимаат со максимална брзина (преку 700 KB/s од torrentleech, revolutiontt, zamunda).
Иако и на новиве пакети сеуште стои брзина од 4 Mb/s, не е така, туку брзината на download е 6 Mb/s уште од почетокот на јуни 2008.