Кичот на македонските телевизии

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Во моментов на една македонска телевизија, гледам прилог за “наводниот кич на телевизиите“, според репортерот, кој не постоел, а директен показател за тоа биле рејтинзите на истите емисии кои се сметале за кич, и мислењето на водителиките на истите.
:pos:
Мајкоооооо, се надевам го читаат засегнатите форумот, па да им се изнасмеам на тоа што го слушнав пред малку. Дали се слушнавте што кажавте бре...

За кич, се смета нешто кое во себе нема никаква вредност. А народот е општо познато дека сака нешто лесно, нешто за опуштање, кое со себе нема вредност, и сосема нормално е, масата која генерално не е составена од генијалци, да гледа емисии кои се лесно сфатливи и со прости водители кои нема да ја уморат со сложени термини и сериозни мисли, туку ќе бидат на нивно ниво. Сиииииите гледаат Ексклузив и читаат Свет, затоа што тоа е литература за у WC, а кој не оди во тоалет? Сите мораат.

Тоа е другарчиња кич. А не кич, е на пример “Twisted city“, кој има таргет група на која ќе и ги понуди вистинските вредности од областа со која се бави. (Не ми текнуваат моментални примери па...) Некогашната “Бушава азбука“ која носи едукативна вредност со себе, и слично.

Туку, се сложувате со мојава констатација, и зошто не? :)

Убаво кажа Кили: Кичот е феномен кој треба да се негува и развива пошто во нашава земја само кичот се поштува. Затоа луѓе, не го кријте кичот по дома, истерајте го на мегдан“.

:)

а пак Кили е баш човекот кој им треба на телевизиите.

а пак Кили е баш човекот кој им треба на телевизиите.

Кили де факто е човек што сите би го гледале. Забавен е. Твоето може е цинично кажано, ама така си е.

Точно е дека е по малку оригинален, но далеку од него позабавни се Џамбазов, Тони и Део, Трендо, Миленко астрологот и други.

Кили е репер за кич, кичометар? Добар пример даде Трн, одиме понатаму.

Миленко астрологот... :pos:

Во моментов на една македонска телевизија, гледам прилог за “наводниот кич на телевизиите“, според репортерот, кој не постоел, а директен показател за тоа биле рејтинзите на истите емисии кои се сметале за кич, и мислењето на водителиките на истите.
:pos:
Мајкоооооо, се надевам го читаат засегнатите форумот, па да им се изнасмеам на тоа што го слушнав пред малку. Дали се слушнавте што кажавте бре...

За кич, се смета нешто кое во себе нема никаква вредност. А народот е општо познато дека сака нешто лесно, нешто за опуштање, кое со себе нема вредност, и сосема нормално е, масата која генерално не е составена од генијалци, да гледа емисии кои се лесно сфатливи и со прости водители кои нема да ја уморат со сложени термини и сериозни мисли, туку ќе бидат на нивно ниво. Сиииииите гледаат Ексклузив и читаат Свет, затоа што тоа е литература за у WC, а кој не оди во тоалет? Сите мораат.

Тоа е другарчиња кич. А не кич, е на пример “Twisted city“, кој има таргет група на која ќе и ги понуди вистинските вредности од областа со која се бави. (Не ми текнуваат моментални примери па...) Некогашната “Бушава азбука“ која носи едукативна вредност со себе, и слично.

Туку, се сложувате со мојава констатација, и зошто не? :)

Добро кажано:baeh:

Сите наши телевизии се кич освен МРТ.

dali bile kic ili ne navedenite primeri i slicnite na niv ne e tolku bitno
bitno e deka nosat pari:pipi:

popularnosta i gledanosta ne znaci nisto zatoa sto kako sto kaza pocituvaniot Viktorg, popularnosta i gledanosta e ednakvo na toa kolku vredat onier za koi toa nesto e popularno i od niv gledano. Znaci nema vrska kvantitetot, iako paricno bas toa ima vrednost, no sepak toa ne vredi nisto zatoa sto od toa od sto moze da se zivee ne ostanuva nisto vredno, ama za mene eden Platon vredi poveke od site drugi sto se obicna zbirstina sto bi rekol Nice. Ama lugevo se zamaeni i ne mislat so svoja glava oni veke imaat gotovi resenija gotovi mislenja po sablon, na primer za niv veke e nesto normalno deka sekoj vredi onolku klku sto moze da go unovci svojot trud. Ako ke pomine ova vreme, koj preziivee ke zbori i nikoj nema da mu veruva.

На прво место кич ми е СИТЕЛ. Не знам што се случи со оваа телевизија. :pov:Нема нешто што вреди таму, ни од емисии ни од луѓе.

А како нај не-кич ќе ја издвојам Алфа, која, иако е локална, е многу напредна телевизија. Мерак за очи, како прво, а и за уши. :)

popularnosta i gledanosta ne znaci nisto zatoa sto kako sto kaza pocituvaniot Viktorg, popularnosta i gledanosta e ednakvo na toa kolku vredat onier za koi toa nesto e popularno i od niv gledano.
Тука страшно грешиш.

Во медиа бизнисот, популарноста и гледаноста на одредена емисија е се. Без нив нема спонзори, нема огласувачи, нема ќар, целиот проект е зијан.

Првото нешто што ги интересира маркетинг агенциите и огласувачите е рејтингот (гледаноста) на емисијата.

Ама, трагедијата и проклетството е што публиката е претежно чобанска, па гледа такви емисии. Тоа бара. Се лепи ко мува на гомце. И токму затоа такви емисии одат во прајм тајм термини. А телевизиите и продукциите ги интересира заработката. Тоа е тоа. Толку значи публиката, толку квалитет добива да гледа.

На прво место кич ми е СИТЕЛ. Не знам што се случи со оваа телевизија. :pov:Нема нешто што вреди таму, ни од емисии ни од луѓе.

А како нај не-кич ќе ја издвојам Алфа, која, иако е локална, е многу напредна телевизија. Мерак за очи, како прво, а и за уши. :)

Токму прилогот беше на Alfa телевизија... целиот муабет според тоа ти паѓа во вода. :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom