Фестивал на Антички Бугари

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
точно, но ти работите ги поставуваш однаопаку...во што ние сме претерале???
Нема крај, ние го правиме истото тоа што не сакаме нам да ни го прават.
Не се од наопаку.
Јас велам тоа што имаме и во антиката слични работи со Траките , генетски блиски со денешните Бугарите е предност а не недостаток.
Ако нашле тракиска гробница, тогаш е тракиска, неможеш одма да ја напишеш македонска.
Но дека има многу заеднички работи со македонската е вистински пристап.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не се од наопаку.
Јас велам тоа што имаме и во антиката слични работи со Траките , генетски блиски со денешните Бугарите е предност а не недостаток.
Ако нашле тракиска гробница, тогаш е тракиска, неможеш одма да ја напишеш македонска.
Поклон.Ова е мисленето,което бив подкрепил со 2 раце.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Не се од наопаку.
иди на историја со темава, колку страни ли ке траеш, во спротивно молчи за нешто што е докажано и поткрепено со физички докази

од друга страна што правиме ние истото што тие нам

им земавме земја, ги затваравме ги мачевме, ден денес идеме во софија да им маршираме, ги угнетуваме тука ....

што ти е тебе човеку во кој лош ју филм си влезен???

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Не се од наопаку.
Кој тоа ние? Неколку провокатори и група тинејџери кои се поведуваат! Тоа не пали. Со Бугарија, впрочем, како и со другите соседи Македонија мора да има добри односи. Таман работа, ако овие провокации некој го сваќа сериозно.:toe:

Поклон.Ова е мисленето,което бив подкрепил со 2 раце.
Нормално, како секој нормален човек.:smir:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Кој тоа ние? Неколку провокатори и група тинејџери кои се поведуваат! Тоа не пали. Со Бугарија, впрочем, како и со другите соседи Македонија мора да има добри односи. Таман работа, ако овие провокации некој го сваќа сериозно.:toe:
.:smir:
НЕ ЗНАМ КАКО ваш коњољупски фестивал каде вие онадуете македонски шлем е НАША провокација???

ја со сила да не ви ги облеков крзната????

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
НЕ ЗНАМ КАКО ваш коњољупски фестивал каде вие онадуете македонски шлем е НАША провокација???

ја со сила да не ви ги облеков крзната????
Бугарите се стар народ. Како секој народ си имаат свои традиции...кои ги почитуваат и слават. Што е тоа чудно. Или е тоа привилегија само за нас Македонците?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Траките си имале цареви, си имале свое царство.
Подемот на Македонците направи од Траките да бидат сојузници.
Сигурно дошло до асимилација во македонското опшество.
Се повеќе сум на мислење, слично како Бригите, дека и Траките припаѓаат на истата цивилизациска група, која денеска се нарекува, Словени.

За нас е многу позитивно што Бугарите почнаа да се занимаваат со Траките и со презентација на тоа богатство. Ако Траките не се Грци, тогаш и Македонците не се.

Филмот.
Почитување на народот кој ни е многу близок.
Јас сакам Бугарите да ги донесам на нашата вода, да си седнеме на изворчето од каде што заедно вода сме пиеле.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
За нас е многу позитивно што Бугарите почнаа да се занимаваат со Траките и со презентација на тоа богатство. Ако Траките не се Грци, тогаш и Македонците не се.

Филмот.
Почитување на народот кој ни е многу близок.
Јас сакам Бугарите да ги донесам на нашата вода, да си седнеме на изворчето од каде што заедно вода сме пиеле.
за нас позитивно е што Бугарите почнаа со патувачки циркуси налик номадските да брукаат се попатно....

ДА ПОЧИТУВАЈ ГО НАРОДОТ КОЈ ТИ Е БЛИЗОК, НЕ НАРОДОТ КОЈ ГРОБОТ ТИ ГО КОПА.

:toe:

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Славјански, море циркус невиден се коњољубниве. Ако ги оставиш, ќе се глупираат дека се Татари до сто и назад, а да не збориме дека тебе ќе те убеедуваат во истото. Проблемот е што нивната лага е неспоива со Македонија како и да ја завртиш работата. Е сеа, не рекле дека Тракијците били Грци. Па не ми смеат да кажат, одма ќе испадне дека и самите тие се Грци. Никако не можат да ја узвртат работата дека потекнуваат од Тракијците. Нивната е нерешлива. Бугарска работа. Мавни ги, гледаш дека само ножови во грб ни зариваат.

Татарските суртуци на деновите на Тракијска култура од друг агол.......:pos2:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Нивната лага вклучи 2 милиони Македонци во бугарската нација.
Еми сшто како ние античките Македонци што ги славиме со стиропорни штитови.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
за нас позитивно е што Бугарите почнаа со патувачки циркуси налик номадските да брукаат се попатно....

ДА ПОЧИТУВАЈ ГО НАРОДОТ КОЈ ТИ Е БЛИЗОК, НЕ НАРОДОТ КОЈ ГРОБОТ ТИ ГО КОПА.

:toe:
Славјански, море циркус невиден се коњољубниве. Ако ги оставиш, ќе се глупираат дека се Татари до сто и назад, а да не збориме дека тебе ќе те убеедуваат во истото. Проблемот е што нивната лага е неспоива со Македонија како и да ја завртиш работата. Е сеа, не рекле дека Тракијците били Грци. Па не ми смеат да кажат, одма ќе испадне дека и самите тие се Грци. Никако не можат да ја узвртат работата дека потекнуваат од Тракијците. Нивната е нерешлива. Бугарска работа. Мавни ги, гледаш дека само ножови во грб ни зариваат.

Татарските суртуци на деновите на Тракијска култура од друг агол.......:pos2:
Навистина сте много интересни.Зашто сметате,дека една нациja е сирене и можеш со нож да го отрежеш?Зашто сметате дека народите са 100% чисти и во нив нема мешано?
За тези,които се интересират повеке от Траки,сум отворил таква тема во Историja.

Нивната лага вклучи 2 милиони Македонци во бугарската нација.
Еми сшто како ние античките Македонци што ги славиме со стиропорни штитови.
2 милиона македонци нема сега во РМ,за жал.
Надевам се дека сите разбират дека во БГ живеат повеке избегали македонци,отколкото има во РМ.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Да,барем дупло повеќе,и тоа минус пиринско.Софија мислам дека е скоро потполно македонски град,или беше до пред некое време.
Цело Ресен го кладовте на врвот на државата,ебати градот,прв пат да одиш ќе си мислиш дека е село :pos2:.Ами ако ви пуштиме некој од Битола или Скопје,светска сила има да станите :vozbud:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Навистина сте много интересни.Зашто сметате,дека една нациja е сирене и можеш со нож да го отрежеш?Зашто сметате дека народите са 100% чисти и во нив нема мешано?
За тези,които се интересират повеке от Траки,сум отворил таква тема во Историja.

2 милиона македонци нема сега во РМ,за жал.
Надевам се дека сите разбират дека во БГ живеат повеке избегали македонци,отколкото има во РМ.
Makedonec e onoj koj e vo Makedonija ili e nadvor od nea ama so Makedonski pasos,toa sto nie ne go sakavme vi go pustivme vas,nas bukluci ne ni trebaat a vam vi se potrebni za da vi popolnat nekoja praznina vo istorijata...:baeh:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Makedonec e onoj koj e vo Makedonija ili e nadvor od nea ama so Makedonski pasos,toa sto nie ne go sakavme vi go pustivme vas,nas bukluci ne ni trebaat a vam vi se potrebni za da vi popolnat nekoja praznina vo istorijata...:baeh:
Боже господи.Ова се вика плуване во лицето на сите Егеjци.Е от това треба да се срамиш.
Колкото ти имаш право да користиш збора македонец,толкова и те.

Kajgana Shop

На врв Bottom