Чуда

• Креатор на темата Креатор на темата G-ca Ljubov
  • Време на започнување Време на започнување
Во нас и вон нас, чудо до чудо!

Фала и Слава БОГУ!

САКАМ МУСЛИМАНИ ДА РАЗВРЗАТ ДИСКУСИЈА ОКОЛУ КЛИПЧИЊАТА АМА НЕМОЈ ДА ЈА ТРОПНАТ ДЕКА Е ИЗМИШЉОТИНА ИЛИ НЕ ЗНАМ ШО...ЗОШТО У ИСЛАМОТ НА ПРИМЕР НЕМА ВАКВИ ЧУДА? МИРО..СОЛЗИ..КРВ..ИСЦЕЛУВАЊЕ ПРЕКУ МОЛИТВА...ЛЕКУВАЊЕ СО СВЕТА ВОДА...ИЛИ ИМА АМА НИЕ НЕ ЗНАЕМЕ? кај шо има чад-има и огин..

САКАМ МУСЛИМАНИ ДА РАЗВРЗАТ ДИСКУСИЈА ОКОЛУ КЛИПЧИЊАТА АМА НЕМОЈ ДА ЈА ТРОПНАТ ДЕКА Е ИЗМИШЉОТИНА ИЛИ НЕ ЗНАМ ШО...ЗОШТО У ИСЛАМОТ НА ПРИМЕР НЕМА ВАКВИ ЧУДА? МИРО..СОЛЗИ..КРВ..ИСЦЕЛУВАЊЕ ПРЕКУ МОЛИТВА...ЛЕКУВАЊЕ СО СВЕТА ВОДА...ИЛИ ИМА АМА НИЕ НЕ ЗНАЕМЕ? кај шо има чад-има и огин..
Господ не ги лечи луѓето туку ги лечи нивната верба дека ќе бидат излечени.Човек може а верува и во Амон Ра и пак да биде излечен.Тоа што се паднало повеќето луѓе што биле христијани да имаат поголема верба и воља за да се исцелат е чиста коинциденција.
Затоа велам чуда не постојат.

Нема , немаат што да кажат па затоа не коментираат бидејки нивната вера е празна а нашата и после 2000 години е животворна и сеуште прави чуда на кои и научниците немаат одговор еве го чистиот доказ како бог од ништо создава нешто и тоа преку праволавната вера зошто е вистинска....

Разбира се...

А вербалното негирање на Црковната стварност, вера и дела, нема ништо да и наштети на Црквата, ниту ќе ја побие Вистината.

Разбира се...

А вербалното негирање на Црковната стварност, вера и дела, нема ништо да и наштети на Црквата, ниту ќе ја побие Вистината.

Вистината е дека црквата ...собира едно чудо пари....:vozbud:
само тоа е точно и потврдено....:pos2:

кај шо има чад-има и огин..

вероватно се работи за излетничко место па луѓето си прават скара

затоа има и чад и оган а веројатно во блиската рекичка се лади пивце

нема тука ништо чудно !

рекреираат луѓето , одмараат се забављаат....лето е !

вероватно се работи за излетничко место па луѓето си прават скара

затоа има и чад и оган а веројатно во блиската рекичка се лади пивце

нема тука ништо чудно !

рекреираат луѓето , одмараат се забављаат....лето е !

паметњаковичу..фати автобус и прошетај ноз макеонските села цркви манастири и тако даље и ке се запрепастиш колку вакви -чуда- има низ Македонија..вие ич не мора да верувате во нив..пред нос ни се...коинциденција не може да се случува толку многу пати во толку многу различни случаи на толку многу различни места..или не го изглеа документарецот до крај?

мирото не вреска само од себе ПОКЛОНУВАЈТЕ СЕ НА ОВАА ИКОНА И ВОЗДИГНЕТЕ ГО СВЕТЕЦОВ КАЈ ШО СЕ ПОЈАВИВ ами вреска божјата мок на неверојатен за ВАС начин да се појави на место кое е обожувано од вернициве православни и да даде знак..или потсети дека постои на оние кои одамна заборавиле како се поштува!

кој не верува во господ барем неко го објасни мирото на иконите,4тата крва група и змиите кај манастирот а јас ќе му даам 1000чуда во мојот крај за да ми ги објасни и нив!:smir:

п.с.ако веруваш-ќе ти се случи!:vozbud:

Да, на пример, јудеите можеа да Го видат и слушнат Христа, овоплотентиот Бог, Кого самите јудеи Го очекуваа, арно ама, Он, и кога правеше чуда, некои од јудеите Му поверуваа, а некои-не, иако Он им беше очебијна појава.

„Према томе„, оние кои не веруваат во Него, и да Го видат, нема да им биде доволно. Така, кој не поверувал, не може да прифати дека чуда сеуште се случуваат, па таквите веројатно од Него ќе бараат и по некој „..знак на Небесата...„

Кои се тие големи чуда кои ги направил Исус?

Кои се тие големи чуда кои ги направил Исус?

шо бараш у темава ако не ги знаеш?

гуглај,ела..и ке спориме дали се можни или не!

реков-кој не верува нека барем ми даде објаснување за мирот,4тата крвна група....пази -спроти законите на физиката- барам мулиман арслан за одговор оти нели за нив све е измишљотина.

конкретно-ИСУСОВИТЕ КРВАВИ ОЧИ И СОЛЗИТЕ НА МАРИЈА!

шо бараш у темава ако не ги знаеш?

гуглај,ела..и ке спориме дали се можни или не!

реков-кој не верува нека барем ми даде објаснување за мирот,4тата крвна група....пази -спроти законите на физиката- барам мулиман арслан за одговор оти нели за нив све е измишљотина.

конкретно-ИСУСОВИТЕ КРВАВИ ОЧИ И СОЛЗИТЕ НА МАРИЈА!
Па сум ја прочитал библијата и ако треба сега уште на google да барам не фала.

Ако ти мислиш дека смирувањето на ветрот и исцелувањето на луѓето е чудо,тогаш да правел чуда.Но тоа го може секој човек ако доволно се сконцентрира.:icon_bigg

Нема , немаат што да кажат па затоа не коментираат бидејки нивната вера е празна а нашата и после 2000 години е животворна и сеуште прави чуда на кои и научниците немаат одговор еве го чистиот доказ како бог од ништо создава нешто и тоа преку праволавната вера зошто е вистинска....

свашта

не си ја бркајте мувата од капата

НАПИСМЕНО Е НАПИШАНО ШТО СЕ БАРА ОД ВАС

ЕВЕ :

очигледни докази НАВИСТИНА СЕ ПОТРЕБНИ кога некој нешто тврди
тој треба и да го докаже своето тврдење

ВАКА НЕКАКО Е НАЈДОБРО :

Матеј: 21:22 и сè што ќе побарате ВО МОЛИТВА, СО ВЕРА, ќе добиете.”- ГАРАНЦИЈА ОД ИСУС

ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ЈАКОВ
Глава 5
14 Боледува ли некој меѓу вас, нека ги повика старешините на црквата, и тие нека се помолат над него, и нека го помажат со масло во името на Господа,

15 и МОЛИТВАТА НА ВЕРА , ќе го СПАСИ БОЛНИОТ и Господ ќе го КРЕНЕ- ИЗЛЕЧИ, и ако направил гревови, ќе му бидат простени.

Е ОД ОВА БЕГААТ ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ

ОТИ КАЖУВА ДЕКА ............ЛАЖАТ СУШАТ

.
.
.
ЕВЕ УШТЕ :

Евангелие по Јован:

4:46 И пак дојде во Кана Галилејска, каде ја претвори водата во вино. А имаше еден царски службеник, чиј син беше болен во Капернаум.

50 Исус му рече: „Оди си, твојот син е жив!” Човекот му поверува на зборот, што му го кажа Исус и си замина.

51 И додека уште слегуваше, неговите слуги го пресретнаа и му соопштија дека син му е жив.

52 А тој ги праша за часот во кој му станало полесно. Тие му одговорија: „Вчера, во седмиот час, го остави треската.”

53 Тогаш таткото разбра дека тоа се случило во часот кога Исус му рече: „Твојот син е жив!” И поверува тој и целиот негов дом. .
.
.

5:5 Таму имаше еден човек, кој лежеше болен триесет и осум години.
6 Кога Исус го виде како лежи и кога узна дека веќе долго боледува, му рече: „Сакаш ли да оздравиш?”

7 Болниот Му одговори: „Господине, немам човек да ме спушти во бањата, кога ќе се разбранува водата; а додека дојдам јас, друг слегува пред мене.”

8 Исус му рече: „Стани, подигни ја својата постела и оди!”

9 И човекот оздраве веднаш, ја зеде својата постела и почна да оди. А тој ден беше сабота.
.
.
.

Дела Ап.: 4:9 Ако денес нè испитувате за доброто дело направено на еден болен, од што е тој исцелен,
13 Кога ја видоа Петровата и Јовановата смелост и забележија дека се некнижевни и неуки луѓе; се чудеа; ги препознаа дека беа со Исуса,

14 но го гледаа исцелениот човек, како стои со нив, па немаа што да им приговорат.
.
.
.

28:8 И се случи Поплиевиот татко да лежи БОЛЕН од треска и БОЛКИ во желудникот. Павле влезе при него, се помоли, ги положи рацете на него и се ИСЦЕЛИ - ИЗЛЕЧИ..
.
.
..

ОВА СЕ ДОКАЗИ
ДРУГОТО Е ПРОСЕРАВАЊЕ .
.
.
.

Ако ти мислиш дека смирувањето на ветрот и исцелувањето на луѓето е чудо,тогаш да правел чуда.Но тоа го може секој човек ако доволно се сконцентрира.:icon_bigg

Ајде, „сконцентрирај„ се и, на пример, воскресни мртовец.

Да те видам...

Јас ке побарам за тебе не се секирај повели продолженијата од претходните клипови знам дека ги боцкаат во очи на атеистите ама за нивна жал тоа е вистината..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom