10 брендови според квалитет?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.426
Поени од реакции
35.111
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Наведете ги десетте моментално најквалитетни брендови во автомобилската индустрија.
Според вас, не според Гугл или автомагазините.

Тојота?
Хонда?
Киа?
BMW?
Hyundai?
Mazda?

не сум возел којзнае колку возила, па да дадам своја оценка. сепак, најранг може да очекуваме од тестовите според автомагазините итн, пошто они професионално си ја вршат работата и можат да дадат објективна листа =)))
еве една од неодамна, од ТУВ
quality-%284%29.jpg

а според мене(од чаршиски муабети, слободни лаички оценки итн.):
1.опел(пошто го возам) :D
другите надоле ќе бидат од импресии собрани возејќи ги малку или во кои сум бил само патник =)
2.мазда
3.хонда
4.цитроен
5.тојота
6.форд
7.мицубиши
8.рено
9.фиат
10.пежо

едит-не спомнав мерцедес, BMW(big mexican woman) и ауди, пошто ти е се од вонземска класа и се пред сите овие наредени =)

Ако ги изоставиме скапте, Mercedes, Audi, BMW, листата би дошла вака некако

1. Тојота
2. Форд
3. Опел
4. Мазда
5. VW/Шкода
6. Ситроен/Пежо (една фабрика е, ист квалитет)
7. Алфа Ромео
8. Фиат
9. Хјундаи
10. Киа

за митсибуши, не би можел да коментирам, од проста причина што дури сега ги купија првите модели во Македонија. Ке покажи времето како ке се однесуваат на македонските патишта (со дупки), и зимските услови.

џиш јас би го ставил пежо пред ситроен иако се иста фабрика конкретно за моторите во пежо оди првата класа мотори а во ситроен втората класа како што ке излезат од линија во фабриката

можеби сте забележале дека пежоата и ситроените носат исти мотори со иста коњажа и кубикажа во моделите од иста класа (405 и ксантија на пример)

не сум возел којзнае колку возила, па да дадам своја оценка. сепак, најранг може да очекуваме од тестовите според автомагазините итн, пошто они професионално си ја вршат работата и можат да дадат објективна листа =)))
еве една од неодамна, од ТУВ
quality-%284%29.jpg

а според мене(од чаршиски муабети, слободни лаички оценки итн.):
1.опел(пошто го возам) :D
другите надоле ќе бидат од импресии собрани возејќи ги малку или во кои сум бил само патник =)
2.мазда
3.хонда
4.цитроен
5.тојота
6.форд
7.мицубиши
8.рено
9.фиат
10.пежо

едит-не спомнав мерцедес, BMW(big mexican woman) и ауди, пошто ти е се од вонземска класа и се пред сите овие наредени =)
А каде се тука ферари, мајбах, јагуар и сите со такво педигре...?

BTW сеат, киа, шкода пред форд??? хммм или рандом ја лупаат листава

А каде се тука ферари, мајбах, јагуар и сите со такво педигре...?

BTW сеат, киа, шкода пред форд??? хммм или рандом ја лупаат листава
1.за такви не праиме муабет. ко што вика џиш.
2.тоа е нивната листа, и е професионална. специјализирани се за тоа. ништо чудно. не е рандом, секако =)

1.за такви не праиме муабет. ко што вика џиш.
2.тоа е нивната листа, и е професионална. специјализирани се за тоа. ништо чудно. не е рандом, секако =)
Така и си мислев

Него ова важи за Германија каде 90% од времето автомобилите ги возат на автопат. За Македонија би била друга приказна, да не има некое македонско списание што прави вакви листи?

Така и си мислев

Него ова важи за Германија каде 90% од времето автомобилите ги возат на автопат. За Македонија би била друга приказна, да не има некое македонско списание што прави вакви листи?
незнам. јас бев фан на аутобилд, македонското, ама престанаа пред некоја година да го издаваат. имам некои 25-30 стари броеви, ама не ми текнува дека има некоја ранг листа, а и да има, била превземена од матичниот германски аутобилд.
наша, македонска, самостојна-нема. ако некој најде, нека ја истакне =))
ем, пиши си твој избор и така ќе направиме една листа горе-доле =)

џиш јас би го ставил пежо пред ситроен иако се иста фабрика конкретно за моторите во пежо оди првата класа мотори а во ситроен втората класа како што ке излезат од линија во фабриката

можеби сте забележале дека пежоата и ситроените носат исти мотори со иста коњажа и кубикажа во моделите од иста класа (405 и ксантија на пример)

Што трескаш бе глупости ??? :uvo::tapp:
Не е дека возам цитроен,на секој дел имаш цитроен/пежо лого немаш ни класи ни бутур. ц4 и 307/308 ги возат истите мотори истата потрошња истите перформанси различен дизајн,ова не е од мене ова ти е од риселерите на горенаведените и од луѓето што ги возат овие коли
Ако сакаш некој дел да го купиш а го нема за цитроен истиот ти е од пежо ИСТИОТ ! ! !
Кога ке имам повеќе време ке ти ставам слики за подетално да видиш како стојат работите

незнам. јас бев фан на аутобилд, македонското, ама престанаа пред некоја година да го издаваат. имам некои 25-30 стари броеви, ама не ми текнува дека има некоја ранг листа, а и да има, била превземена од матичниот германски аутобилд.
наша, македонска, самостојна-нема. ако некој најде, нека ја истакне =))
ем, пиши си твој избор и така ќе направиме една листа горе-доле =)

Сега излегува секоја сабота, ама 70 и 30 страни не е исто.
Од ова, да речам „новото“ издание, ги имам сите од 10 март 2007 па наваму :)

Еве јас како ги рангирам (дизајн, мотори, издржливост, цена-перформанси)

1. Хонда
  2. Мерцедес
  3. БМВ
  4. Ауди
  5. Волво
  6. Мазда
  7. VW
  8. Форд
  9. Тојота
  10. Опел
  11. Мицубиши
  12. Шкода
  13. Сеат
  14. Фиат
  15. Пежо
  16. Цитроен
  17. Рено
  18. Киа
  19. Хјундаи
  20. Дачиа
  21. Шевролет
  22. Лада

Сега излегува секоја сабота, ама 70 и 30 страни не е исто.
Од ова, да речам „новото“ издание, ги имам сите од 10 март 2007 па наваму :)
јас ги имам сите од број 25 на 6 октомври 2004 до број 68 излезено на 21 јуни 2006 =))) после тоа прекинаа. ијааа, повеќе сум имал =))
имам и околу 10-15 авто +
=)
И СТАВАЈТЕ ВАШИ РАНГ ЛИСТИ. за тоа е впрочем темава!
едит- и не ги ставајте audi,bmw и мерџо, а па тие над нив, не ни помислувајте :pos:

дизајн-------------перформанси------------цена---- --------My Favourites
1.BMW--- ---------1.Mercedes AMG ---------1.Kia ------------1.Mercedes-Benz
2.Mercedes-benZ-- 2.BMW ///M --------------2.Huyndai -------2.BMW
3.Audi -------------3.Lexus ------------------3.Toyota -------3.Audi
4.Mazda -----------4.Honda -----------------4.Fiat -----------4.Ford
5.VW --------------5.Nissan -----------------5.Ford -----------5.VW

Што трескаш бе глупости ??? :uvo::tapp:
Не е дека возам цитроен,на секој дел имаш цитроен/пежо лого немаш ни класи ни бутур. ц4 и 307/308 ги возат истите мотори истата потрошња истите перформанси различен дизајн,ова не е од мене ова ти е од риселерите на горенаведените и од луѓето што ги возат овие коли
Ако сакаш некој дел да го купиш а го нема за цитроен истиот ти е од пежо ИСТИОТ ! ! !
Кога ке имам повеќе време ке ти ставам слики за подетално да видиш како стојат работите

па добро и јас не се изјаснив најдобро но зошто тогаш ако не се моторите во пежоата подобри мојата 405ка оди 200 км/х а на комшијата ксантијата одвај 180 и на двата се 1.9 турбо дизел со иста коњажа

но незнам можеби е така како што кажуваш ти не велам не јас така сум слушнал така напишав то е то и ај да не забегуваме офтпик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom