Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
3-4 пати го препрочитав твојот коментар и никако да те разберам што пишуваш. Не гледам никаков нов аргумент. Не гледам ново објаснување. Само неколку стихови кои од петни жили се обидувам да ги поврзам меѓусебе и да пробам да најдам некаква логична поврзаност меѓу нив која ќе го потврди твојот став дека Михаел=Исус или пак дека Христос=Јехова.
Последново е толку смешно што ти се чудам како имаш храброст да го напишеш. Христос е грчки превод на терминот Месија, а пак Месија е кованица од зборовите Меси и Јах што во суштина значи "Помазан од Јахве" или "Помазан од Јехова" како сакаш. Па така логично е Јахве да е различно од Оној Кого Јахве Го помазал нели?
п.с. Би те советувал да поработиш на концизноста во твоите коментари. Имај предвид тие да бидат разбирливи, не за тебе, туку за оној што ги чита. Не секој знае што ти е мислата и поентата. Концизното објаснување се состои во тоа да знаеш читко, јасно, логично да ја пренесеш мислата за секој да те разбере, и филозофи, и возрасни, и деца, и необразовани и доктори по наука.
Еве ти неколку корисни и практични совети:
Користи кратки реченици.
Внимавај секоја реченица и логичка мисла да следи од предходната.
Внимавај целиот текст да е во една логичка поврзаност.
Внимавај на тоа твоите подолги коментари да имаат вовед, заплет и расплет.
Да има изјаснување на проблемот, јасно напишана цел, аргументи и заклучок кој ќе биде логичка последица од главното аргументирано тело на твојот коментар.
ЗАПОМНИ: Веднаш исфрли ги точките "....." од твоите коментари. Верувај, тие се главната причини заради неконцизноста на твоите коментари.
Се надевам дека нема бунтовно да ги прифатиш моите совети и дека веднаш ќе ги примениш во твоето пишување. Секако деќа ќе се сложиш дека оваа моја забелешка е сосема на место и дека не ти е само од мене дадена.
Поздрав!
А бе Јешуа некој го вика Исус некој Џизус, Некој Иса... не е битно.
Можеш да го викаш и Тоде, или Панде или Цане, Миле, или Кенан, Елвир, Симе, Драги...... Битно е презимето.
ateist....
..
.
.
.мислам....дека....ти е...потребна.....итна
..
..
....
...медицинска.....помош...
1 )
Евангелие по Лука 2 – ред 11..........
Спасител = Откупите л = Искупител........Кој е Христос Господ
2 )
Книга на пророк Исаија 47 – ред 4 ...Нашиот Откупител, името Му е ГОСПОД (во оригиналот ЈХВХ = ЈАХВЕ = ЈЕХОВА) над Војските
ХРИСТОС = МЕСИЈАХ = ПОМАЗАН ОД ЈАХВЕ
3 )
Книга на пророкот Јеремија 50 – ред 34 ...Но Искупителот – Откупителот нивни е силен , Господ (ЈХВХ = ЈАХВЕ = ЈЕХОВА) Саваот е Името Негово
Книга на пророкот Осија 12 – ред 5 ....А Господ е Бог Саваот : Јехова е Името Негово .
ГОСПОД НАД ВОЈСКИТЕ = ЈЕХОВА = ИМЕТО НА БОГ ТАТКОТО
4 )
Евангелие по Јован15 – ред 5..... Јас Сум лозата, а вие сте прачките. Кој останува во Мене, и Јас во него, тој дава многу плод; зашто без Мене не можете да направите ништо.
isus e alah ,alah e isus , veruvajte vo gospod bog sozdatelot na ova parce ili potocno, krugce.
isus e alah ,alah e isus ,
Знаеш дека не ти ги читат постовите..Офтопик што пишуваш тоа :nesvest:..Само не знам marcus зошто не интервенира..Излгеда дека се дрогираш.Дела на апостолите
Глава 25- ред 12 - Тогаш Фест поразговара со својот совет и одговори: „Се ПОВИКА на (ИМЕТО НА ) ќесарот- императорот, при ќесарот ќе одиш.”
ред 21 - Но, бидејќи Павле СЕ ПОВИКА на ( ИМЕТО НА ) Августа, за да биде запазен до неговата одлука; заповедав да го чуваат додека не го испратам при ќесарот.”
ред 25 - Но, јас најдов дека не направил ништо што заслужува смрт; и бидејќи тој самиот СЕ ПОВИКА НА (името ) Августа, решив да го испратам.
.
.
.
Дела на апостолите
Глава 22 - ред 28 Заповедникот одговори: „Јас го добив тоа граѓанство за многу сребреници.” А Павле рече: „А јас се родив со него.”
Павле СЕ ПОВИКАЛ ВО ИМЕТО на римското грѓанско право според кое неможе да биде злоставуван ниту убиен без да биде изведен пред легален државен суд.
.
.
.
- зборот " име --- во името " како збор од ангелскиот речник во превод на македонски значи " овластување , пренесена власт - ингеренции , компетнции во точно определена сфера , покровителство , полномошно за извршуванје одредени активности ЗА ИНТЕРЕС ( ВО ИМЕ ) на некој што има сила моќ инструменти- начини - методи и средства како да спроведе наметне своја воља врз поширок круг луге и секој поединец на одредена територија - област каде што може да ја наметне . Така што огромна заблуда е кога буквално се сваќа " секој што ќе го/ се повика на името Христово ќе биде спасен " оти луѓе мислат дека кога акустично со уста / грло изговорат одреден збор те реченица ( небаре станува збор за волшебна- магична реченица збор кој мора точно така да се изговорат ) по автоматизам им следува вечен живот па затоа се натпреваруват кој повеќе или погласно ќе каже " ВО ИМЕТО " или " Христос или Исус или Бог ( оти звучи така бомбастичнои општопознато а непознато )"
.............што се подразбира дека е тешка глупост и нема врска со библиски учења.
И ова нее тешко да се реши оти цело време ни е " пред нос " што се вели .. цело време слушаме за порано " во ИМЕТО НА КРАЛОТ / ЦАРОТ " а денес "во ИМЕТО на државата "
..
.
.
.
Дела на апостолите 2 - ред 21 И секој кој ќе го повика Господовото ИМЕ , ќе се СПАСИ .’
Дела на апостолите 3 - ред 16 И затоа што ВЕРУВАМЕ во Неговото ИМЕ, - Неговото ИМЕ го зацврсти овој, кого го гледате и познавате.
.
.
ИМЕТО НА ИСУС ХРИСТОС Е .....БЕЗСУЕТНОСТ.........ТАА МУ Е НАДЛЕЖНОСТА
инаку Исус е Човек - Личност