Дали на некој му е најден телефонот ако бил изгубен или украден?

• Креатор на темата Креатор на темата bballfan
  • Време на започнување Време на започнување
На брат ми му украдоа н73 пред 1 година, го пријавивме у полиција, без врски без ништо за месец- месец ипол ни заѕвонија дома да дојдеме да си го земеме. Украден у карпош 1 најден у Чаир, мамичето џаначко!

Не е убаво да се пишува тука на форумот на кој начин полицијата ги бара украдените телефони, бидејки на тој начин крадците ке знаат како да се заштитат.

На двапати веке го кажуваш истото...
Зошто мислиш на одма на тоа,не си помислил дека навистина имаме телефони изгубено или ни имаат украдено!?? Одма све лопови ..
Сфашта бе...

И горе стоеше на колку од вас ви имаат најдено телефони што се изгубени или украдени... ццц

Моите три мобилни, од кои едниот загубен и двата украдени, се... ДЕД! Не се најдени, и јас моментално немам мобилен:icon_frow:se_ molamГосподе, дај и јас да си најдам еден, или натерај ги моите да сфатат дека не е до мене... баш... :wink: ваљда :nesum:

Pred 3 meseci mi e ukraden mobilniot prijaven e vo policija do den deneska ne e najden :toe:

ааа дека ке ти го најдат...драпај си меот
Мене ми напраија рекет ми земаа мобилен(К-750) и mp3 player 1gb( и тоа пред 2 години беше хит...само сто излегоа и моб и mp3...да речеме)
И идам у полиција пријавувам се и у мобимак....после 24 часа идам у полиција на препознавање на тие што ми удрија рекет..ги глеам преку стакло ко на филм исто со бројчиња у рака и кажувам кој биле...имаше 7-8 души донесени според мојот опис како изгледале...од вкупно тројца што беа двајца беа доведени...ги препознав и потоа и третиот беше пронајден исто така....
идам на суд по извесно време дечките го продале мобилниот и плеерот, парите ги потрошиле,не работат за да можат да ми ги вратат,едниот е без родители,другиот живеел со татко кој бил психички нестабилна личност, а третиот не беше на судење а кажаа за него оти ова му бил прв ваков прекршок па ке му се опростело:tapp:
и ај добро нема ништо за оштетениот...мивелат ако сакаш можеш да ги тужиш приватно за нанесена материјална штета и ако добиеш??? ке ти ја надоместат штетата која беше проценета од 12000 ден. а во случај да немаат да ти надоестат ке одлежат казна затвор со максималнам висина од 3 месеци :uvo:
а приватното тужење ке ме фатеше негде околу 10000 ден...па сеа видете!!!

ааа дека ке ти го најдат...драпај си меот
Мене ми напраија рекет ми земаа мобилен(К-750) и mp3 player 1gb( и тоа пред 2 години беше хит...само сто излегоа и моб и mp3...да речеме)
И идам у полиција пријавувам се и у мобимак....после 24 часа идам у полиција на препознавање на тие што ми удрија рекет..ги глеам преку стакло ко на филм исто со бројчиња у рака и кажувам кој биле...имаше 7-8 души донесени според мојот опис како изгледале...од вкупно тројца што беа двајца беа доведени...ги препознав и потоа и третиот беше пронајден исто така....
идам на суд по извесно време дечките го продале мобилниот и плеерот, парите ги потрошиле,не работат за да можат да ми ги вратат,едниот е без родители,другиот живеел со татко кој бил психички нестабилна личност, а третиот не беше на судење а кажаа за него оти ова му бил прв ваков прекршок па ке му се опростело:tapp:
и ај добро нема ништо за оштетениот...мивелат ако сакаш можеш да ги тужиш приватно за нанесена материјална штета и ако добиеш??? ке ти ја надоместат штетата која беше проценета од 12000 ден. а во случај да немаат да ти надоестат ке одлежат казна затвор со максималнам висина од 3 месеци :uvo:
а приватното тужење ке ме фатеше негде околу 10000 ден...па сеа видете!!!

Македонска вистина , секоја чест за постов , и срам за државата искорумпирана !

Бтв , јас изгубив телефон , не ми го најдоа , но мој пријател изгуби и за 1 недела максимум му го најдоа , сеа зависи како ке им прдне на тие од мвр , ако им се бара ке ти го најдат ако не здравје . Сеа па на снеговиве никако , рачунај кога ке се стопи .. со Господ напред не губи надеж :smir:

може најдени си али цајканите за нив си ги земале:pos2::pos2::pos2:

На двапати веке го кажуваш истото...
Зошто мислиш на одма на тоа,не си помислил дека навистина имаме телефони изгубено или ни имаат украдено!?? Одма све лопови ..
Сфашта бе...

И горе стоеше на колку од вас ви имаат најдено телефони што се изгубени или украдени... ццц

Ова не се однесуваше конкретно на тебе, незнам зошто скокаш одма (хммм...).

А доколку сметаш дека не сум во право тогаш кажи.

На сестра ми и украдоа телефон пред 3 години и пријавивме у полиција.Пред месец дена ми вртат да ми кажат дека е најден и да идам да си го зеам

Два изгубив и ни трага ни глас, одма станува недостапен и после ни полиција ни ништо не спасува, бар во мојов случај е така!

Abre ovie se gluposti ...

telefonite koj se prijavuvatt tiee edno vreme ke se vratat koga ke ima policiska akcija po bit pazar i auto pazar. ... i sopsvenicite ke bidat telefonirani ko bozem policijata uspeala nesto da najde ...ccccc

Sakam da kazam deka jbg :D

Има многу случаи кога се наоѓаат телефоните. Како што знам најдобра технологија кај нас за такво нешто имаат Т-Mobile а и на полицијава добро им оди:) доколку се обратиш на право место.
На едно другарче му го најдоа телефонот за околу 12саати(и тоа го најде МВР но навистина незнам како)
сепак ти требаат или врски или многу напињање.

Го пријавив мобилниот дека ми е украден во т-мобиле ми рекоја да одам во полиција да го пријавам го пријавив и таму.Ги прашав во т-мобиле кој го лоцира мобилниот ми викаат полицијата а во полиција ми викаат тие т-мобиле го лоцира а не полицијата ,полицијата требало да пријави во судот па судот да му даде дозвола на т-мобиле да лоцира ј.... мобилниот уште не е најден :toe: Деновиве ке се јавам во полиција да ми дадат извештај требало да ме извести полицијата ако е најден така ми рекоа од т-мобиле :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom