Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е убаво да се пишува тука на форумот на кој начин полицијата ги бара украдените телефони, бидејки на тој начин крадците ке знаат како да се заштитат.
ааа дека ке ти го најдат...драпај си меот
Мене ми напраија рекет ми земаа мобилен(К-750) и mp3 player 1gb( и тоа пред 2 години беше хит...само сто излегоа и моб и mp3...да речеме)
И идам у полиција пријавувам се и у мобимак....после 24 часа идам у полиција на препознавање на тие што ми удрија рекет..ги глеам преку стакло ко на филм исто со бројчиња у рака и кажувам кој биле...имаше 7-8 души донесени според мојот опис како изгледале...од вкупно тројца што беа двајца беа доведени...ги препознав и потоа и третиот беше пронајден исто така....
идам на суд по извесно време дечките го продале мобилниот и плеерот, парите ги потрошиле,не работат за да можат да ми ги вратат,едниот е без родители,другиот живеел со татко кој бил психички нестабилна личност, а третиот не беше на судење а кажаа за него оти ова му бил прв ваков прекршок па ке му се опростело
и ај добро нема ништо за оштетениот...мивелат ако сакаш можеш да ги тужиш приватно за нанесена материјална штета и ако добиеш??? ке ти ја надоместат штетата која беше проценета од 12000 ден. а во случај да немаат да ти надоестат ке одлежат казна затвор со максималнам висина од 3 месеци :uvo:
а приватното тужење ке ме фатеше негде околу 10000 ден...па сеа видете!!!
На двапати веке го кажуваш истото...
Зошто мислиш на одма на тоа,не си помислил дека навистина имаме телефони изгубено или ни имаат украдено!?? Одма све лопови ..
Сфашта бе...
И горе стоеше на колку од вас ви имаат најдено телефони што се изгубени или украдени... ццц
Имам надежНа сестра ми и украдоа телефон пред 3 години и пријавивме у полиција.Пред месец дена ми вртат да ми кажат дека е најден и да идам да си го зеам
Ми звони таткото на детето од негов мобА како се деси тоа??
Ти се јавија или ти дојде полиција или нешто трето ???