Уште 2 месеци Б.Ц.

Siroti dpmneovci,koga bi znaele shto gi ochekuva od Branko po zavrshuvanje na mandatot pretsedatel nemashe vaka da spamiraat po forumi,vekje se osekja pred izbornata nervoza i strav od nego kaj niv i chelnicite na DPMNE.Site ovie shto plukaat po Branko znaat shto kje se sluchi ako toj bide pretsedatel na SDSM i shto kje se sluchi po zaminuvanjeto od pretsedatelskata funkcija i tokmu toa i gi plashi pa pushtaat portokalovi vojnichinja da plukaat po SDSM,ako Grujo utre im kazhe da jadat korenja i goli i bosi da idat kje odat ama samo na inaet da e.

Siroti dpmneovci,koga bi znaele shto gi ochekuva od Branko po zavrshuvanje na mandatot pretsedatel nemashe vaka da spamiraat po forumi,vekje se osekja pred izbornata nervoza i strav od nego kaj niv i chelnicite na DPMNE.Site ovie shto plukaat po Branko znaat shto kje se sluchi ako toj bide pretsedatel na SDSM i shto kje se sluchi po zaminuvanjeto od pretsedatelskata funkcija i tokmu toa i gi plashi pa pushtaat portokalovi vojnichinja da plukaat po SDSM,ako Grujo utre im kazhe da jadat korenja i goli i bosi da idat kje odat ama samo na inaet da e.

sto me boli sapot sto ce se sluci so dpmne....ako siris vise propaganda dosta plukas po clenovite na dpmne,podobro kazi sto ce napravi branko so drzavata, so koi idei ,de programa da vidime ili i ovoj pat ce izleze bez programa ....po neznam koj pat ti pisuvam,a be coek sam si ja ebes kauzata

podobro kazi sto ce napravi branko so drzavata, so koi idei ,de programa da vidime ili i ovoj pat ce izleze bez programa

Koga kje dojde na kormiloto na SDSM togash kje gi otvorime tie temi i muabeti,sea e rano za toj muabet,samo spored ona shto go napravil za drzhavnite interesi sigurno kje bide podobro od poraneshnoto ne poradi toa shto sakal ili nekjel nego uslovite se takvi kakvi shto se i ima situacija kaj shto greshkite se ispravaat.

Koga kje dojde na kormiloto na SDSM togash kje gi otvorime tie temi i muabeti,sea e rano za toj muabet,samo spored ona shto go napravil za drzhavnite interesi sigurno kje bide podobro od poraneshnoto ne poradi toa shto sakal ili nekjel nego uslovite se takvi kakvi shto se i ima situacija kaj shto greshkite se ispravaat.

добро бре Месија 26 години гледам си пишал, не си мал за да не се секаваш на гомната на Бране и компанија

кога ке се одлепите од тоа партиите и ке мислите за свое добро, на семесјтвото па после на народот и државата

добро бре Месија 26 години гледам си пишал, не си мал за да не се секаваш на гомната на Бране и компанија

кога ке се одлепите од тоа партиите и ке мислите за свое добро, на семесјтвото па после на народот и државата

Pa deka imam 26 godini ubavo se sekjavam koj gi napravi site institucii,vojska policija i koj napravi drzhava so site nishani i pokraj site obvinuvanja i opasnosta shto pretstoeshe po napadot na togashna SFRJ,za toa treba mozok i umeshnost shto i pokraj site teshkotii Branko uspea da ja vnese Makedonija vo ON so priznaen identitet i nacija i privremena referenca koja vo idnina trebashe da se reshi.Da ne beshe Branko, kje bevme ko nekoe pleme sega shto nikoj vo svetot ne go znae i samo nekoi patepisci kje raskazhuvaa deka vo eden del od Bugarija postojat lugje koi shto tvrdat deka poteknuvaat od drevna Makedonija.

Бранко е клучната личност на Македонската нација, заедно со неговиот ментор Глигоров кои заедно ја изградија днешна „Независна Република Македонија“ за првпат во историјата. Тоа се политичари со врвно реноме, политичари кои конституираа независна држава. Па да не беа тие, незнам дали некој денеска од вас ќе имаше доблест да се нарече Македонец и дали некој во светов воопшто ќе не признаеше како Држава. Нормално немаше, затоа што пред тоа не бевме држава бевме регион распространет во три краја, Егеј Пирин Вардар и вардар беше југославија. И покрај грчките притисоци, Киро и Бранко ја одбранија честа на историскиот македонски народ, и ги наградија со сопствена држава. А денеска сето тоа некој сака да го прокоцка и да се бугарофилизира нашава татковина. Епа се сомневам дека народов ќе остаи тоа да се случи. А и европа, пошто сме значајни за регионот, а и америка и НАТО нема да дозволи да се остварат конструираните шеми на оваа влада, па затоа и изградија таква огромна амбасада тука со подземје од 1000 км. Да бидеме реални, како што се изјасни шефер и сите останати, груевски прави непромислени потези, и никој не ја поддржува таквата бугарофилска политика. Дајте да ги смениме и Бугарите да ги истераме од нашава татковина....со нивните пасоши нека си одат таму, ние тоа не го сакаме, ние сме Македонци со идентитет и потекло.
За каква чест лупаш бе ти?за тоа што сме ФИРОМЦИ?Или за тоа што сме во ООН ФИРОМ а не Македонија?И за кој бугари ти зборуваш?Кој ги ебе и Бугарите.Тие пасошите колку ги има.Да направеја нешто за македонија СДСМ немаше луѓето да трчаат по посраните пасоши.После пустошот што го остави Камора (СДСМ) едноставно народецот е приморан да си бара чајре.Земаќи БГ пасош гледаат излез во ЕУ.

Pa deka imam 26 godini ubavo se sekjavam koj gi napravi site institucii,vojska policija i koj napravi drzhava so site nishani i pokraj site obvinuvanja i opasnosta shto pretstoeshe po napadot na togashna SFRJ,za toa treba mozok i umeshnost shto i pokraj site teshkotii Branko uspea da ja vnese Makedonija vo ON so priznaen identitet i nacija i privremena referenca koja vo idnina trebashe da se reshi.Da ne beshe Branko, kje bevme ko nekoe pleme sega shto nikoj vo svetot ne go znae i samo nekoi patepisci kje raskazhuvaa deka vo eden del od Bugarija postojat lugje koi shto tvrdat deka poteknuvaat od drevna Makedonija.

бог да чува...

abe sakas da kazes deka brane tek ce doagja na kormiloto na sdsm...daj be dosta pravis anti propaganda te citaat li naredbodavcite ili reseni se da gi izgubat i ovie izbori

ff
Pa deka imam 26 godini ubavo se sekjavam koj gi napravi site institucii,vojska policija i koj napravi drzhava so site nishani i pokraj site obvinuvanja i opasnosta shto pretstoeshe po napadot na togashna SFRJ,za toa treba mozok i umeshnost shto i pokraj site teshkotii Branko uspea da ja vnese Makedonija vo ON so priznaen identitet i nacija i privremena referenca koja vo idnina trebashe da se reshi.Da ne beshe Branko, kje bevme ko nekoe pleme sega shto nikoj vo svetot ne go znae i samo nekoi patepisci kje raskazhuvaa deka vo eden del od Bugarija postojat lugje koi shto tvrdat deka poteknuvaat od drevna Makedonija.[/quo

Случајно разбрав од коментариве дека си имал 26 год. Значи ти си бил цицалче од 8 год кога ДРЖАВНИКОТ хараше по Македонија.Што си знаел ти бе за полиција,војска,независност па и тоа дека Б.Ц.ја создал.Мора да ти раскажувал некој близок на мафијата СДСМ.Секој разговор со тебе понатаму би бил залуден.Дете од 8 год.што знае што се 100 кг.

За каква чест лупаш бе ти?за тоа што сме ФИРОМЦИ?Или за тоа што сме во ООН ФИРОМ а не Македонија?И за кој бугари ти зборуваш?Кој ги ебе и Бугарите.Тие пасошите колку ги има.Да направеја нешто за македонија СДСМ немаше луѓето да трчаат по посраните пасоши.После пустошот што го остави Камора (СДСМ) едноставно народецот е приморан да си бара чајре.Земаќи БГ пасош гледаат излез во ЕУ.
А како би биле Македонија во ОН? Како може држава ,која само што се осамостоила и што има геј јужен сосед, кој и се противи на името, да се вика таму Македонија. Најбитно е што не примиле таму и што не признале 116 држави. Замисли што ќе беше да не сме сега дел од ОН ке бидеме како Биафра или Јужна Осетија.

wtf....ај сигурно им се тресат колената на Грујо и компанија после овој пост на самоубиствениот.
Самоубиствен...ти изгледа како што се ближат изборите тресеш се позелени и позелени постови бре.
a be coek sam si ja ebes kauzata

А како би биле Македонија во ОН? Како може држава ,која само што се осамостоила и што има геј јужен сосед, кој и се противи на името, да се вика таму Македонија. Најбитно е што не примиле таму и што не признале 116 држави. Замисли што ќе беше да не сме сега дел од ОН ке бидеме како Биафра или Јужна Осетија.

Дали не се срамиш кога не викаат фиромци или кога нашите спортисти излегуваат под името БЈРМ?И дали воопшто тој Б.Ц.се срами од тие држави што не признаа под уставното име?Истото ни го велеја и пред Букурешт ако не не примат готово е.Политиката на СДСМ нее мудра или паметна.Тоа е политика на попустливост.

Дали не се срамиш кога не викаат фиромци или кога нашите спортисти излегуваат под името БЈРМ?И дали воопшто тој Б.Ц.се срами од тие држави што не признаа под уставното име?Истото ни го велеја и пред Букурешт ако не не примат готово е.Политиката на СДСМ нее мудра или паметна.Тоа е политика на попустливост.
А да не беше тоа БЈРМакедонија, кое име ти да беше на местото на Бранко ќе го имавме? Македонија? Гадно се лажеш. И јас би сакал да е така, ама реален сум, а знам дека во Меѓународните односи постои сила, а не правдина,така да поштеди ме од народни деветини дека господ гќе го казни душманот и сл. сра*а. Ај така.

Жити мајка ... ај прочитај се значи прво што праша сам ... после одговори ми .Kако ВМРо-вската влада е неспособна да не внесе во ЕУ - Не е дека е неспособна - Него нејке да го ДОпродаде она што СДС го почна ...- Името.

Жити мајка ... ај прочитај се значи прво што праша сам ... после одговори ми .Kако ВМРо-вската влада е неспособна да не внесе во ЕУ - Не е дека е неспособна - Него нејке да го ДОпродаде она што СДС го почна ...- Името.
Ти свесен си дека ќе се викаме Северна Македонија во ОН,или не?
Можеме да се чукаме во гради, дека сме патриоти,да, ќе направиме митинг од саат време пред собарие, ќе се изнавикаме и ќе си идеме дома. Со тоа си патриот, или јас или сите ние? Не,воопшто. Ќе се викаме во ОН Северна Македонија, а дома Република Македонија, и крај. Дери се, урлај, колни, моли колку сакаш, меѓународното право е право на појакиот и точка.
Е доведени сме во ситуација,заради глупостите дома, да не заебаваат дека не сме македонци и дека не збориме македонски јазик. Тоа е побитно да го сочуваме, а крајниот исход ти го кажав неколку реда погоре. Доста е од површниот и лажен патриотизам кој трае час и пол пред собарние.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom