Punk vs Metal

• Креатор на темата Креатор на темата nihilista
  • Време на започнување Време на започнување
Во вкус не се мешам, ама металот е мноооогу по мелодична музика, по разновидна, по технички тешка! Со по квалитетни текстови! Јас сум само за метал! (и класика, а и џез не смета:)) :pipi:
Зависи на каков метал мислиш, ако мислиш на power и progressive тогаш да, помелодичен е металот. Ама како што има разлика помеѓу дет и power метал, така и кај панкерите има и помелодични и поагресивни бендови.

punk ama agresiven a ne ligav ko nekoi pevlivi sea sto se kaliforniski bendovi, znaci da e ko metalot u vokalite, znaci nema poveke nego podednakvo gi slusam dvata pravca ona sto spored moj vkus e dobro, da e brutalno, cvrsto, brzo!
Крастерите ми се многу закон, побрутално нема. :)

East Bay Hardcore punk највеќе ми лежи од панковите .Нешо од овој тип :

Ама покрај тоа , метал повеќе си почитувам и сакам. :)

Ја свирам у панк бенд бе и шо???
Уствари и не се карајте бе панкери се металци шо не знаат да свират.
И крај..
Е ја и штетников метал поштуеме ама од свирење врска немаме и затоа у панк бенд свириме...Ама мн деебилски бенд е ова нашево

Последново време слушам и панк и метал, ама сепак панкот ми е омилен.

Ја свирам у панк бенд бе и шо???
Уствари и не се карајте бе панкери се металци шо не знаат да свират.
И крај..
Е ја и штетников метал поштуеме ама од свирење врска немаме и затоа у панк бенд свириме...Ама мн деебилски бенд е ова нашево

Ај кажи го панк бендот во кој ти "свириш"!!!?
И имаш храброст да го кажеш тоа на панкерите дека се металци што незнаат да свират?!?!
Опасен...

Бендот се вика Мортус од Прилеп...

Пункерите се само премногу грди металци
друга разлика нема

Punks not dead :salut:

Изгледа не ти ја кажале тажната вест... неќеле да те расплачат....

Панкот е мртов веќе 35 години... до сега веќе престана и да смрди на пцојсано. Го нема повеќе... замина... ојде да се сретне со создателот... почина по кратко боледување.

Не е мртов, само многу е изменет, има се повеќе поп-"панк" групи што го немаат класичниот панк звук.

Панк!!!!!!! Ако не беше поквалитетен и постар од новиве метал срања шо ги слушате тоаш зш идоли на познатите и најдобрите Металика (нот) се Мисфитс? Дали солажине се толку квалитетни или сврзани се 5 скали? Дали некој воопшто ја сфаќат тежината на панк текстовите и воопшто панк движењето? Лесно е да кажите дека музиката е составена од три акорди и дека панкот е мртов.. Немат да е мртов се додека живеет некој шо го разбирет и го сакет тој правец! Ако не се појавувет на емтиви не значит дека немат нови квалитетни бендој туку дека имат незаинтересиран и слеп народ. Смрт за комерцијалата!:tapp:

Панк!!!!!!! Ако не беше поквалитетен и постар од новиве метал срања шо ги слушате тоаш зш идоли на познатите и најдобрите Металика (нот) се Мисфитс? Дали солажине се толку квалитетни или сврзани се 5 скали? Дали некој воопшто ја сфаќат тежината на панк текстовите и воопшто панк движењето? Лесно е да кажите дека музиката е составена од три акорди и дека панкот е мртов.. Немат да е мртов се додека живеет некој шо го разбирет и го сакет тој правец! Ако не се појавувет на емтиви не значит дека немат нови квалитетни бендој туку дека имат незаинтересиран и слеп народ. Смрт за комерцијалата!:tapp:

од каде ти е таа информација дека идоли на Металика се Мисфитс?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom