Соживот

Член од
6 април 2008
Мислења
71
Поени од реакции
0
BALKANOT SO VEKOVI IMAL SOZIVOT.
SE DODEKA NE DOSLE NEKOI "DRUGI" DA IM KAZAT DEKA NEMAAT SOZIVOT.
DENES ISTITE TIE VELAT NEMAME SOZIVOT. DOSTA NI PRODAVAVTE SOZIVOT KOGA VO SVOITE ZEMJI GO NEMATE. zOSTO BASKIJCITE, STO SO IRCITE, STO SO FLAMANCITE, STO SO...ALBANCITE, MAKEDONCITE,....
..COVEKOT SE RAGJA KAKO COVEK, SAMO POLITICARITE OD NEGO NAPRAVIJA MAJMUN.
P/S. STVARNO DARVIN JA UTNAL SVOJATA TEORIJA.
ARHIMED E VO PRAVO:DEMAGOG (NACIONALIST) POTOPEN VO NARODNITE MASI ISTISNUVA POVEKE OTKOLKU STO SAMIOT IMA VOLUMEN...(za masa ne smee da se razmisluva bidejki toj e prazen)

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
ете пак...

хрватите кога поминуваа низ словенија со знамињата во кола БЕА КАЗНЕТИ ко магариња.

знаме во кола а колата во гаража е приватна работа, колата/знамето на јавна површина е јавна работа...

Reci.hr - Slovenci kažnjavaju Hrvate zbog zastava na autima

- [ Translate this page ]25 posts - Last post: 8 Jun 2008

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
ете пак...

хрватите кога поминуваа низ словенија со знамињата во кола БЕА КАЗНЕТИ ко магариња.

знаме во кола а колата во гаража е приватна работа, колата/знамето на јавна површина е јавна работа...

Reci.hr - Slovenci kažnjavaju Hrvate zbog zastava na autima

- [ Translate this page ]25 posts - Last post: 8 Jun 2008
A dali smeam zname na futbalski klub da postavam?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
A dali smeam zname na futbalski klub da postavam?
најверојатно, знаме на туга држава означува територија на таа држава, последниве години малку омекна балканов па веењто по дома и не е така страшно. освен употребата од страна на малцинствата на регулирани настани и места.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
најверојатно, знаме на туга држава означува територија на таа држава, последниве години малку омекна балканов па веењто по дома и не е така страшно. освен употребата од страна на малцинствата на регулирани настани и места.
Ko prvo, znameto e nacionalno albansko.
Ko vtoro, ete jas ke go zemam albanskoto zname, i po kjosovite ke nacrtam edno dve-tri zeleni linii. Togas de facto veke nema da bide albansko zname, so koe se oznacuva teritorija, nego simbol koj mene mi se dopaga i sakam da se vee vo mojata kola. No, dali vo takov slucaj ke bidam posteden od napadite vo Bitola ( ova Bitola kako primer, da ne mi se kacat sega bitolcanite na glava :) )?

Mislam, daj, jasna e poentata.... da ne ja terame sega diskusijata vo durg pravec, kako e regulirano pravno koristenjeto na znaminjata, dali e drzavno ili nacionalno zname, pa baranje dupki vo zakonot.... i tako dalje, i tako dalje........

Ne e problem zakonot, nego odnesuvanjeto na lugeto, i pricinata za takvoto odnesuvanje.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Битолчани седеа дома кога некој реши да им ги однесе синовите во војна и коските да им ги остави таму...сега разбираш зошто не можеш да вееш орли по Битола Прилеп или Аеродром...

им ги остави коските зошто мали беа квотите на фаКУЛТЕТ, НЕМАШЕ АЛБАНСКИ ПАРТИИ ВО ВЛАДА, немаше училишта и факултети на Албански...

сега појасно ли е зошто не може да има соживот, си окрвавете рацете со нашата крв и продолжувате во тој правец, дури и тие малку како тебе кој се декларираат за разумни сепак бараат дупка со зелени линии за да множат да веат

ЗАТОА ШТО СО УСТАВ ТИ СЕ ДОЗВОЛИЛО ДА ГО ВЕЕШ ТВОЕТО НАЦИОНАЛНО ЗНАМЕ ВО ОПШТИНИ КАДЕ ПАЗИ НЕ СИ МНОЗИНСТВО НО СИ ЧЕТВРТИНА...ТОА БИЛО МАЛКУ САКАЛ ВО БИТОЛА ДА ВЕЕ..

ИДИ ВЕЈ

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Битолчани седеа дома кога некој реши да им ги однесе синовите во војна и коските да им ги остави таму...сега разбираш зошто не можеш да вееш орли по Битола Прилеп или Аеродром...

им ги остави коските зошто мали беа квотите на фаКУЛТЕТ, НЕМАШЕ АЛБАНСКИ ПАРТИИ ВО ВЛАДА, немаше училишта и факултети на Албански...

сега појасно ли е зошто не може да има соживот, си окрвавете рацете со нашата крв и продолжувате во тој правец, дури и тие малку како тебе кој се декларираат за разумни сепак бараат дупка со зелени линии за да множат да веат
Se fati vo tesno, pa sega teras so druga retorika....

Aj batali.......

Ednostavno me mrzi sega da redam kolku nekoi ( vasite ) si okrvavea racete so nasa ( na moite ) krv ( kako sto ti toa go narekuvas ).

Se ima vo prethodnite 30 strani bajagi pisuvano za toa.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Se fati vo tesno, pa sega teras so druga retorika....

Aj batali.......

Ednostavno me mrzi sega da redam kolku nekoi ( vasite ) si okrvavea racete so nasa ( na moite ) krv ( kako sto ti toa go narekuvas ).

Se ima vo prethodnite 30 strani bajagi pisuvano za toa.
тесно што да ти кажам..кај ли ке идам...ти ги поставив правно работите, не се факај за правни работи, ти ги поставив човечки сум ја терал дискусијата во друг правец....

јас ти кажав..иди веј ако мислиш дека си во право...

ке се повторам, дури и навидум умерените бараат дупки со зелени линии..се додека е така, соживот е мисловна именка

CharlesBukowski

coito ergo sum
Член од
5 декември 2008
Мислења
107
Поени од реакции
2
Abe sto me interesira mene ONA so koe znaeme maftala ( btw. amerikanskoto sekogas bese sostaven del od maftanjata na ONA :))?

Aham.... znaci sega ke zabranime maftanje na sekakvo zname osven drzavnoto a? I privatno ne ke smeeme toa da go storime a?
Abe momak, koga jas sred Istanbul sum mozel da go mavtam albanskoto.....

Nego.... poentata ne mi bese da go opravdam cinot na nekoi aslaci koi mu slapnale samar na deckoto oti go maftal makedonskoto zname, tuku da go osudam i toa delo a i drugite obratni ( kade zrtvi se albancite ), i da ukazam deka poedinecni primeri ima milion, za izvoz ima takvi primeri, i na dvete strani... ama toa ne bi trebalo nisto da znaci.... vsusnost treba da se poraboti tie primeri da se marginaliziraat i celosno da gi snema, a ne da se prifatat kako nekoja osnova vrz koja podocna ke go gradime zivotot vo drzavava. Na toj nacin nisto nema da izgradime.... a ke unistime, sigurno.......
Или лажеш или си го мафтал под кола:smir:

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Соживот имало и може да има. Проблемот го прават несовесни политичари кои го креваат народот да гони вештерки кои не постојат, за тие да фатат позиции кои постојат.
Сите заедно мораме да сфатиме дека без оглед на националноста Македонија е наша родина, татковина, и дека никаде и никогаш нема да бидеме толку дома колку што сме во оваа држава.
Ова важи за Албанците кои мислат дека подобро би живееле во голема Албанија, ама забораваат дека во неа тие би биле ситна боранија; и за Македонците кои земаат бугарски пасоши и мислат дека многу ќе спечалат, а всушност со таков чин плукаат на векови жртви, страдања и море крв, наша крв.
Мораме повторно да научиме да се почитуваме, пред се како луѓе, а потоа и ЗАЕДНИЧКИ да ги штитиме ЗАЕДНИЧКИТЕ интереси, а се знае кои се тие, стабилност и економски просперитет, оти, животот е краток за глупаво да го трошиме на омраза за која нема вистинска причина освен болните амбиции на болни поединци.

Kajgana Shop

На врв Bottom