БРАКА КАЈ СТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ БРЕ ....
Спиевме братучед.
Е сега за соживотот...
Дај прво да дефинираме што е соживотот. Како го гледате вие лично него.
Јас пример, соживотот го гледам во меѓусебните односи иако сме од различни националности, веруваме во различни богови и говориме различни јазици.
Еве мене пример, кога ќе сум се помочал ко мал у гаќи, македонка ми го перела гзот (100 години да ми е жива и здрава тетка Милка). Покасно во животот, 3 одделенија учев во основно со македонци, останатите 5 со албанци (види правопропорционалност
. Потоа, 5 години работев за и со македонци, а сега имам и клиенти македонци. Одев со македонки. Ден-денес пијам кафе со македонци. Итн, итн.... Кога ќе удрам еден рачун, испаѓа дека мојата интеракција со македонци/македонки во текот на целиот мој живот, не била дека јас сум роден да го живеам рамковниот до последен пасус, туку едноставно така се формирале работите во мојот живот, тако је требало бити, јебем ли га
Тоа е соживот за мене. Живеење со другиот не поради националноста, туку поради тоа кој е другиот како личност.
Вакви гомнари
Јас ја знам пушката и се ќе биде добро.
Има една формула.......иселување,кастрација,стерилизација.
има и од ваша страна
Pa ke ja krsime be, normalno.
ама и од наша.
И да, дур го пишував постов со жена ми дискутиравме за песната "сношти минав покрај вази". И двајцата не знаеме што значи "вази" во муабетов. Ќе ни помогне некој?