"Just when I thought I was out.. They pull me back in."

• Креатор на темата Креатор на темата NaNovo1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 декември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Ова ми е прв Topic, втор пост практично...

Кратко и јасно испровциран сум воглавно од глупостите од владата, па низ потези од Ѓорчев до Томиќ кои се актуелни...Незнам дали дојде зорт или ме удри некое Новогодишно расположение, шо почнав да си зимам на срце :toe:

И како шо искоментирав во мојот прв пост за ВМРО, Бранко и оставката би се надоврзал со поопшто прашање:

Дали мислите дека ВМРО со своите постапки ќе го воскресне стариот СДС?
(или шо би кажал Michael Corleone):

"Just when I thought I was out.. They pull me back in."

Нит је зорт, нит новогодишно расположение, туку партиска предизборна директива.

Нит је зорт, нит новогодишно расположение, туку партиска предизборна директива.

А од кој тоа директива, легендо?

Инаку на место на наслов слободно може да си земете,

"Just when I thought THEY were out...the OtherOnes pull them back in"

Насловот иначе ко шо напишав е инспириран од легендарната сцена од Кум3 :wink:

Еј браво! Лудница си човече!
Си го сменил првиот пост, за мојот одговор да нема смисол!
Кај те учеа бе вакви финти, жити се...

Еј браво! Лудница си човече!
Си го сменил првиот пост, за мојот одговор да нема смисол!
Кај те учеа бе вакви финти, жити се...

Ајде?

Ко прво не одговори на вистинското прашање па така твојот одговор не ни доби некоја смисла, ко второ (ако мислиш на тоа што зададов и втор наслов под кој може да се води темата) нема врска со тебе промената на постираното . Значи мислев СДС се аут, кога тоа ВМРО, према мене, од петни жили се обидуваат да ги вратат, ко шо ми изгледа.

Мање-више, темата изгледа не заживеа. Али ај, кој и да си што и да си чим и посвети колку-толку внимание(на темата која според мене заслужува внимание) ќе ти кажам мене лично што ме мачи. Значи притоа не се обидувам да и наговестам било кава иднина на истата, бидејќи можеби ќе слушнев мислења, чисто онака да видам што мисли форумџијскава младина.

Значи, лично мислам дека оваа влада прави исклучиво огромни грешки. Грешки кои може да го воскреснат СДС какво шо беше, никакво. Е во случај да стане СДС баш такво-повторно политички фактор тогаш и Швајцарија да се крстиме(пошто воопшто не ја купувам приказната дека единствен проблем е името, во однос на напредокот на државава) ништо не бива. Бар према мене.

Е на вакво сценаријо, би следувало повторно паѓање на власта шо би ја срушила оваа власт, од истата шо била претходно срушена.
Да небидам погрешно сватен, немам ништо промена на власта, во случаи кога треба да бирам од две добри опции. Али ако пак се сведе на помалку лошата, тогаш шо?

Е сега ако ова у тебе побуди причина за соодветен одговор пиши, ако не нек си заврши неславно моето дебитирање и темава на форумов.Поздрав :wink:

абе да не ве плаќа некој или сами ширите идиотизам со темиве против владава
една иста тема ја сретнувам по десет пати на различни начини напишана омг :tapp:

абе да не ве плаќа некој или сами ширите идиотизам со темиве против владава
една иста тема ја сретнувам по десет пати на различни начини напишана омг :tapp:

Ебави мангупите! А бе не дека не е да се цени сечие мислење(сепак некој ме чите), али ако може да се потрудите бар да дадете некој одговор во врска со темава. Еве рецимо на пример, твој став дека владава у најмала рака е лоша ради тоа, тоа и тоа.

А очигледно ти си член, у најмала рака ултра симпатизер на ВМРО, па ај рецимо утре-задутре ќе стигне твој ред да се слуша твојот глас во паритјата. Дали тогаш ќе ја подржуваш ваквата политика односно начин на водење политика. Поедноставно од ова објанување на што го потикнува темава здравје?

Ебави мангупите! А бе не дека не е да се цени сечие мислење(сепак некој ме чите), али ако може да се потрудите бар да дадете некој одговор во врска со темава. Еве рецимо на пример, твој став дека владава у најмала рака е лоша ради тоа, тоа и тоа.

А очигледно ти си член, у најмала рака ултра симпатизер на ВМРО, па ај рецимо утре-задутре ќе стигне твој ред да се слуша твојот глас во паритјата. Дали тогаш ќе ја подржуваш ваквата политика односно начин на водење политика. Поедноставно од ова објанување на што го потикнува темава здравје?

Зошто го споредуваш Црвенкоски со Дон Корлеоне ?

Имаат некаква врска и каква?

немам потреба да пишам нешто лошо против владава освен шо не се сфиѓа законот за алкохол
а нити сум член нити симпатизер туку ги гледам реално работиве и за разлика од тебе немам просдсмовско мислење btw никогаш не сакам да сум у политика

Зошто го споредуваш Црвенкоски со Дон Корлеоне ?

Имаат некаква врска и каква?

Не го споредувам во случајов, него ми се одувек ми се допаѓала фразата, која онака фино звучи, а ми се поврза со поентата. Инаку ова ми е прва посета, полу-заинтересирана и полу-конструктивна. Е сега би сакал да го чујам твоето мислење/коментар за темава.:wink:

немам потреба да пишам нешто лошо против владава освен шо не се сфиѓа законот за алкохол
а нити сум член нити симпатизер туку ги гледам реално работиве и за разлика од тебе немам просдсмовско мислење btw никогаш не сакам да сум у политика

Еј најмалку шо сакам да тргне темава на про-фронтовите.

Ај тебе ќе те земам за случај кој шо профитира од владава(поштено-мислам на некриминално) финансиски или бар духовно. Пошто некој на пример мисли дека ич да не е, народот морално ојачува. Па наврати пак. Поздрав:wink:

Не го споредувам во случајов, него ми се одувек ми се допаѓала фразата, која онака фино звучи, а ми се поврза со поентата. Инаку ова ми е прва посета, полу-заинтересирана и полу-конструктивна. Е сега би сакал да го чујам твоето мислење/коментар за темава.:wink:

Немам коментар на темава, само ме заинтригира зошто ги стави Дон Корлеоне и претседателот Црвенковски во ист контекст...

Си реков да не имаат некоја врска...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom