Taekwondo

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
Дали има некој на форумов кој има аспирации кон овој спорт?
Јас почнав да тренирам пред 10 години и престанав пред 7 :)
Сега пак почнав, и доста е занимлив.
Значи за тие што не се запознати, теквондото е најпрвин вештина, потекнува од Јужна Кореја, и се заснова најмногу на ударите со нозе.
Има доста силни удари, кои се копираат и во каратето и другите боречки вештини. Во 20 век влегува како олимписка дисциплина, и е најспортувана боречка вештина. Има од бел до црн појас, потоа од 1 до 5 дан, преку презентации на наученото, додека од 5 до 8 дан, титулата се добива според заслуги.

Јас тренирам, додколку си уште активен на форумов пиши ми на профил :smir:

Tang Soo Do Mi Guk Kwan

Tang soo Do, e slicno na Taek kwan do, gi koristi skoro iste udari so noga, no gi komibinira so udari so racete, poradi sto nalikuva nogu na karate!

Овде во Радовиш нема тренинзи...Да имаше сигурно ке одев..А далеку ми е скопје...

Bratucedi mi Marjan i Ljupco imet klub vo Leskoec
404187_248172898585364_1194971389_n.jpg

Демонстративен тренинг на таеквондо вештините во Охрид
btn_textsize_sm.gif
icon_at_textsize.gif
btn_textsize_lg.gif

В четврток со почеток од 18:00 часот во салата “Билјанини Извори“ во организација на охридските клубови HWA RANG ITF и Mастер ќе се одржи демонстративен тренинг во таеквондо.

Sajan%20Bat.jpg

Тренингот ќе го водат деца од Јужна Кореја на возраст од 12 до 13 години. Демонстративниот тренинг ќе помине под будното око на вицепрвакот од 1996 година Марјанчо Лазарески, Саша Попоски и Џа Сон Хванг.
http://www.ohridnews.com/index.php?mod=2&kat=7&id=49944#.UNsdamzGNbA.facebook
Vo cetvrtok vo 18:30 h mala sala SRC "Biljanini Izvori",
Taekown-do klubovite HWA RANG ITF od Leskoec i MASTER od Ohrid
po povod novogdisnite praznici organiziraat:

TAEKWONDO DEMONSTRACII,

gosti: DEMONSTARTIVEN TIM OD JUZNA KOREJA

10deca na vozrast od 12-13 godini

vlez:sloboden

organizatori:
Marjancho Lazarevski crn pojas IV DAN
Sasha Poposki crn pojas IV dan
Ja Son Hwang crven vishi pojas

Здраво. Покрај тоа што тренирам кик бокс, сакам да си го надополнам знаењето за боречките вештини, и оддамна ме влече некоја традиционална боречка вештина. Одбрав таеквондо. Сакам да ги подобрам ударите со нозе и да добијам поголема истегливост, повисоки удари и слично, што е плус. Ако знае некој добар клуб во Аеродром нека пише.

Кај поранешна слаткара Стела во Аеродром, Жаре нога ќе го побараш, било кој да прашаш во околина ќе те упати. :toe:

Да...во зависност од тоа колку пати неделно сакаш да одиш толку и си плаќаш. :toe:

Проблемот е што мене ми треба Таеквондо, тоа е Кик Бокс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom