Умре уште една продадена душа

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
http://focus-news.net/?id=n1101618Почина бившијат главен прокурор Иван Татарчев
space.gif
24 декември 2008 | 14:21 | Агенција "Фокус"
space.gif
space.gif
space.gif
Софија. Рано тази сутрин в'в ВМА на 78-годишна в'зраст почина бившијат главен прокурор на Б'лгарија до 1998 г. Иван Татарчев.
Отиде си един голјам родолјубец и заштитник на националната кауза и б'лгарските национални интереси.
Иван Татарчев е роден на 29 август 1930 г. Семејството, от което произхожда в прод'лжение на последнија век винаги е било тјасно св'рзано с борбата на б'лгарите от Македонија за национално освобождение и обединение.
Татарчевата фамилија от Ресен, чијато 200 годишна к'шта бе с'борена по време на управлението на ВМРО-ДПМНЕ в краја на 90-те години, е дала на Б'лгарија един от с'здателите на ВМОРО д-р Христо Татарчев, кмет'т на Ресен през годините на П'рвата световна војна Михаил Татарчев, убит от ср'бските агенти, д-р Асен Татарчев и оште редица значими фигури в б'лгарската историја.
В'преки превратностите на историјата и репресиите Иван Татарчев никога не измени на б'лгарската национална кауза и никога не отправи думи на упрек срешту својата родина.
Отиде си един голјам б'лгарин...Поклон пред паметта му.

Умре уште една продадена душа... На неговата совест лежат иљадници Македонци кои беа пратени по затвори и претепувани по негова заповед. Господ гледа, мислете му Македонски предавници !

После кучето Лепавцев скина и овој....распалиле скарата доле излгеда...па терба мевце

Ќе оди прво на по неколку воспитни кај Христо Татарчев, што му го грдел името цел живот, па после хајт у рехабитативно одделение кај Ѓољо, да му бутаат нелупени ананаси во гз.

Hell.gif

животот пекол ни го правевте, вечноста пекол да ви биде

кога сме до смрт за душманите, еве каква порака кружи...се изнасмеав

Just recieved this via text:
This is a magic text. Everytime it is read, a GREEK dies. So do your part and pass it on. Lets make this a white christmas.

...На неговата совест лежат иљадници Македонци кои беа пратени по затвори и претепувани по негова заповед...

Ова е многу интересно, Omopirin. Даj барем 5 иминьа од тие иљадници. Коj, кога, со каква присуда и т.н. Сепак штом го тврдиш тоа, треба да има некакви податоци.
Поздрав!

Ова е многу интересно, Omopirin. Даj барем 5 иминьа од тие иљадници. Коj, кога, со каква присуда и т.н. Сепак штом го тврдиш тоа, треба да има некакви податоци.
Поздрав!

Почнаа благонадежниве да се јавуваат

:nenene::pop:Jас не се радувам.Умрел е еден човек.Ако му е наjголем грев,дека е мислел на себе како Бугарин,то е ваше мисленье. Jас и не знам многу друго за него.Сега Господ го суди.Како к ,е го пресуди,само Тоj знае.И ако има ,грев ми на душа,посебен бугарски и бугарофилски-по вашему ,круг од пеколот,се радувам дека и таму нема да се видиме со некои од вас.Живи и здрави!:salut::pop:

Поздрав!

Податоци сакаш а, Земи прочитај малце стари весници . Јас бев меѓу тие што го претепаа баретите 1993 на Рожен лично по негова заповед. Лично Татарчев ( ега гори во пеколот ега ) Викна по диктофонот : Разгонете ги тие предавници ! Се до тогаш баретите беа како цело мирни и само пробаа со штитови да не избутат од патот за кај Роженскиот манастир кога дојде со еден џип Татарчев. И ние сите почнавме да викаме УУУУУУУ , и тој го зеде микрофонот од полицајот и им даде наредба на баретите да не распрснат. Немаш со појма што стана тогаш. Јас верувам ако и ти си бил таму да гледаш како храбрите барети тепаат стари луѓе и жени , и ти сега ќе го колнеше. Еден од Банско ( го памтам затоа што беше со кожена јакна) носеше црно знаме и на него со бела боја беше напишано„ Македонија„ , и кога една барета го дрпна знамето го скина , а тои го изврте колот на кој беше знамето и го удари по главата специјалецот. И токму за две минути го напраиа дроп от кјотек, и кога не распрснаа настрана тој уште си лежеше тамо на земјата никој не отиде да го види дали е барем жив. Секоја година дур беше Татарчев прокурор не тепаа на Рожен, чим го сменија ја сменија и политиката. Ако не ми веруваш прашај кој сакаш од ОМО или некој сведок што бил на Рожен во годините 1992-1995 да ти каже. Знам дека не е добро да се радуваш кога умре човек, ама Татарчев не беше човек, беше ѕвер во човечки облик. Исто и во 1991 кога ОМО го блокира автопатот во Кресна баретите го згазија пак по заповед на Татарчев. Нема што повеќе да ти зборувам за него , прашај некој твој познат ако имаш ако не ми веруваш на мене .

:nenene::pop:Jас не се радувам.Умрел е еден човек.Ако му е наjголем грев,дека е мислел на себе како Бугарин,то е ваше мисленье. Jас и не знам многу друго за него.Сега Господ го суди.Како к ,е го пресуди,само Тоj знае.И ако има ,грев ми на душа,посебен бугарски и бугарофилски-по вашему ,круг од пеколот,се радувам дека и таму нема да се видиме со некои од вас.Живи и здрави!:salut::pop:
Види , и јас немаше да се радувам ако беше умрел човек, ама тој беше човек како Хитлер и Сталин какви човеци се били. И не мислам дека му е грев тоа што се чуствувал Бугарин, туку грев му е тоа што за да докаже пред сите дека не е Македонец се правеше по-голем Бугар од Бугарите и тоа за сметка на Македонците. Такви Бугари дури и на Бугарија не и требат , верувај ми. После него други прокурори дојдоа , ама никој не прати баретите да тепат жени и деца .

space.gif
space.gif
space.gif
space.gif
Софија. Рано тази сутрин в'в ВМА на 78-годишна в'зраст почина бившијат главен прокурор на Б'лгарија до 1998 г. Иван Татарчев.
Отиде си един голјам родолјубец и заштитник на националната кауза и б'лгарските национални интереси.
Иван Татарчев е роден на 29 август 1930 г. Семејството, от което произхожда в прод'лжение на последнија век винаги е било тјасно св'рзано с борбата на б'лгарите от Македонија за национално освобождение и обединение.
Татарчевата фамилија от Ресен, чијато 200 годишна к'шта бе с'борена по време на управлението на ВМРО-ДПМНЕ в краја на 90-те години, е дала на Б'лгарија един от с'здателите на ВМОРО д-р Христо Татарчев, кмет'т на Ресен през годините на П'рвата световна војна Михаил Татарчев, убит от ср'бските агенти, д-р Асен Татарчев и оште редица значими фигури в б'лгарската историја.
В'преки превратностите на историјата и репресиите Иван Татарчев никога не измени на б'лгарската национална кауза и никога не отправи думи на упрек срешту својата родина.

Умре уште една продадена душа... На неговата совест лежат иљадници Македонци кои беа пратени по затвори и претепувани по негова заповед. Господ гледа, мислете му Македонски предавници !

koj mu ja urna kukjata urnet da proseta po zemja. taa kukja bese totalka raspadnada, vo nea ziveese edna da recam kako bezdomnicka vo posledno vreme. se naogjase na glavna raskrsnica i mozese da otepa nekogo taa kukja, gredite od pokrivot bea padnati i pola pkriv nadolu bese, obrasnata celata so rastenija niz vnatre. koga ova kopitot ivan mihajlov dojde resenkako ne se zasopna od toa pragot da se utepa togas.
od strana na trotoarot na kukjata imase tabla na koja pisuvase deka vo toaa kukja se odrzal 1894 vo avgust mesec se odrzal prviot revolucioneren kongres.
sega parcelata e rascistena i zagradena, so ke bide i kako na toa mesto i koj go poseduva vo momentov ne znam

space.gif
space.gif
space.gif
space.gif

После кучето Лепавцев скина и овој....распалиле скарата доле излгеда...па терба мевце

Ќе оди прво на по неколку воспитни кај Христо Татарчев, што му го грдел името цел живот, па после хајт у рехабитативно одделение кај Ѓољо, да му бутаат нелупени ананаси во гз.

Само едно ке кажа-Ова е СРАМ за сите вас.Телото му уште не е истинало и почнувате гнусните си интриги.И кога некоj от вас започне да ми зборува за православие и така натаму прво да се спамти како се е радувал на смртта на един човек,без значение како е!
Бог да го прости!

Само едно ке кажа-Ова е СРАМ за сите вас.Телото му уште не е истинало и почнувате гнусните си интриги.И кога некоj от вас започне да ми зборува за православие и така натаму прво да се спамти како се е радувал на смртта на един човек,без значение како е!
Бог да го прости!

Фми, при целото ми уважение кон тебе, ама ако го жалиш, одмени го :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom