Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Еве уште една провокација од страна на грците во врска со спотот на милчо манчевски.

значи нив овој спот многу ги боли :helou:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јас како што гледам на спотов, сигурно проектиран од некој „врвен грчки уметник“ , е прикажана како цела земјина топка да е грчка :pos2:. Ќе си направат повеќе непријатели така.
Туку дај нека им објасни некој дека ние не ја оспоруваме нивната култура, писмо и сите грчки личности за кои е докажано дека се грци. Факт е дека најголем дел од иконите се испишани со грчко писмо, а тоа може само да докаже дека овие денешни грци се првата генерација која не се согласува со нас , па и со целиот свет. Значи Св. Наум Охридски, го славеле и грци и има икони испишани со грчко писмо, тоа значи дека тие не почитувале нас и светците од Македонија во историјата! А нашето постоење го носиме во нашите гени и крв, Македонија си ја носиме во срцата и тоа неможе да го измени ништо на овој бел свет.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Сега нема никој да искоментира од сите тие што го плукаа овој спот. Бидејќи ги боли секој успех на Македонија кога нивната партија не е на власт, тоа е жално во државава. На партискиве лидери, а гледам и на многу морони партијата им е далеку побитна од државата.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Citam u novini site aranzmani za u grcka rasprodadeni :vozbud:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
...за жал

Сигурно барем еден од аранжманите е твој или на твои истомисленици.

И што всушност ти е поента?
Imam jas napisano deka u grcka ne sum bil od 91 ( samo poradi dostoinstvo )

Poentata e deka i od gomno podole da ve napravat pak ke idete tamu i ke se ligavite na grcki jazik.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Imam jas napisano deka u grcka ne sum bil od 91 ( samo poradi dostoinstvo )

Poentata e deka i od gomno podole da ve napravat pak ke idete tamu i ke se ligavite na grcki jazik.
Ни јазик им знам, ни им одам, ниту па мислам да одам - ова кога веќе се обраќаш како кон поголема група и доста грубо генерализирано иако тоа го прават некои продадени души...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ни јазик им знам, ни им одам, ниту па мислам да одам - ова кога веќе се обраќаш како кон поголема група и доста грубо генерализирано иако тоа го прават некои продадени души...
:smir:

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Dejan];2523126 напиша:

Спотот за мене останува тапа.

Инаку на официјалниот сајт на комитетот кој наводно му доделил награда на спотот на Манчевски, http://www.cifft.com/index.html нема ни збор за спотот на Манчевски.

Или комитетот нема издадено нова веб страница со нови податоци, или ова е гооолема лажга.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Јас лично имам некакво мислење дека спотот во оваа фаза треба да привлече внимание. Во смисла: „Кај/што е ова?“.
(можеби со интересните фрагменти да посакаат да дознаат нешто повеќе)

Имаше спротивставени мислења околу застапеноста на комерцијално-пејсажни фрагменти од туристичките локации ама лично сметам дека тоа треба да биде продолжение (или последица) на првиот спот.

Милчо одлично си ја завршил работата!
Јас имам само пофални зборови.

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
ЛАГА!!!

Кој беше тој морон што ја подметна оваа лага дека добиле награда. На веб сајтот на организацијата што наводно му деделила награда нема ништо. Можда добиле признаница за учество (што е далеку од прва награда).

АЛОООООО, има ли некој новинар на форумов да ја расчепка работава и да ги разобличи ширачите на добри ама лажни вести?

Kajgana Shop

На врв Bottom