Девалвација?

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Ova e tocno , no samo vo ucebnicite...I VO NORMALNO STOPANSTVO..... :)
Segasnoto..Makedonskoto e na nivo na "nomadi-sobiraci na divi plodovi"...t.e. glavnata stavka vo prilivot na devizi se doznakite...VO SITE FORMI I VARIJANTI na "nasinci" od nadvor..
Prodazbata na NASE DOMASNO PROIZVODSTVO...na stranski pazari NEMA , ako ne smetame zemjodelstvo i nekoja prerabotka na osnova na nego....
Zatoa devalvacijata NEMA DA STIMULIRA NISTO..., samo ke go zakova posledniot klinec na kovcegot na Makedonija.......zosto TROSOKOT NA VEKE ZEMENITE KREDITI KE OTIDE VO NEBO, a imotot ma makedonskite makedonci ...NA BARABAN... :)

Добро ти е тоа со дознаките. Логично е дека се намалени. Логично е дека летаат резервите.

Девалвација сигурно ќе ситимулира извоз, можеби не во доволна мера ама да ќе стимулира.

Девалвација најверојатна после избори...

Дефинитивно сум убедена дека ќе дојде девалвација после изборите со објаснување „светска криза“.Тестираат мислење на академскиот круг без трошка срам,не ми се верува дека цел живот општеството ме третира и ќе ме третира како глупа овца.
Бугарија ќе биде Хаваи за нас од 2009,до кое дереџе стасавме изминативе 18 години,срам да им е и жал за овој народ.Една плуканица на водењето на системов,засрамете се,никогаш во мојот живот нема да гласам повеќе пу.

Девалвација нема да има така барем мислам јас:nenene:.

Девалвацијата е ФАКТ.
И е резултат на `пломените`.

Ви кажав ја минимум дваесет пати.
Гвујо тупото се понаша ко да му е братучед на Жан Виденов.
А у негово време,бугарите БУЈВАЛНО останаа без леб.

nisto nema da ima
se e samo gluposti i pretpostavki

Ја имам една идеја како да се надмине кризата !

Сите знаеме и сме свесни дека еврото е платежно средство во Македонија и покрај денарот, значи каде и да појдиш за стоката можеш да платиш во евра и цената можеш да ја искажеш во евра. Така да е мој предлог до владата на Македонија да наместо денари се воведе евро како платежно средство во Македонија и наместо да печати денари да печати евра (сосема исти и по облик и по боја и по големина како европските) со тоа за брзо време би станале најјаката замја у во светот и пошироко пошо би се сменало само називот и бојата на парите но не и количина на пари во оптек и на пример најниската плата во Македонија која до сега беше 4000 денари би била 4000 евра, а со просечна плата од некои 15.000 евра (поранешни денари) ние би биле на самио врв на светската економија и сите претседатели на држави и премиери ќе се испотепаат да ни бидат пријатели и сојузници, а Грчиштана ако поскокаат уше тро ќе ги купиме со се партали и ќе ги иселиме во патагонија.

Ја имам една идеја како да се надмине кризата !

Сите знаеме и сме свесни дека еврото е платежно средство во Македонија и покрај денарот, значи каде и да појдиш за стоката можеш да платиш во евра и цената можеш да ја искажеш во евра. Така да е мој предлог до владата на Македонија да наместо денари се воведе евро како платежно средство во Македонија и наместо да печати денари да печати евра (сосема исти и по облик и по боја и по големина како европските) со тоа за брзо време би станале најјаката замја у во светот и пошироко пошо би се сменало само називот и бојата на парите но не и количина на пари во оптек и на пример најниската плата во Македонија која до сега беше 4000 денари би била 4000 евра, а со просечна плата од некои 15.000 евра (поранешни денари) ние би биле на самио врв на светската економија и сите претседатели на држави и премиери ќе се испотепаат да ни бидат пријатели и сојузници, а Грчиштана ако поскокаат уше тро ќе ги купиме со се партали и ќе ги иселиме во патагонија.

Eh.... LETusko..t.e. vetrusko :) ti bi sakal da ja "GLUMIME" AMERIKA???, a be znaes li ti...deka toa sto e dopusteno na BOGOVI ne e dopusteno na VOLOVI??? :)
Da ne zborime sto vo ovie vreminja i BOGOVITE pagjaat na teme, ....vidi ja samo USA kako se koprca na vrvot na Kineskata Jadica... :)

Море бе конретен, многу се секираш за туѓи маки, не чини тоа бе ќе ти удри на чир од толку сикирација и душебрижништво за нечии проблеми. Ја нит америчка кола возам нит јадам со кинески стапчиња, тије ако сакаат очи нека вадат ја велам за Македонскта економија како да ја опраиме, ти мене прикаски за Америка и Кина како се давеле. Уше малку ќе расправаме и ќе се преокупираме како племето Бадел се зајало со племето Окахеј Те Штунга на некој полинезијски остров.

Море бе конретен, многу се секираш за туѓи маки, не чини тоа бе ќе ти удри на чир од толку сикирација и душебрижништво за нечии проблеми. Ја нит америчка кола возам нит јадам со кинески стапчиња, тије ако сакаат очи нека вадат ја велам за Македонскта економија како да ја опраиме, ти мене прикаски за Америка и Кина како се давеле. Уше малку ќе расправаме и ќе се преокупираме како племето Бадел се зајало со племето Окахеј Те Штунга на некој полинезијски остров.

Ne mislev be na toa....... :) pecatenje EVRA im e dopusteno samo na Bogovite, a nie sme ti od toa rodot na Volovite...:)

Затоа, купувајте македонски производи и летувајте овде. Да им даваме што помалце девизи на странците.

konkreten
istava prikazka e veke so godini
leleeee evrovo sto ke bide denarov
abe tikvi so rasol ke bide ete toa
ako ima devalvacija koj ke izgubi?
narodot
znaes bankite kolku gi boli k*rot za narodot
IC
a narodot znaes kolku im e borc na bankite
MNOGU-80%od makedoncite imaat kredit vo denari
taka da koj ke bide vo zaguba
narodot ili bankite