Споменик на Александар Македонски на плоштад Македонија?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
A вашите карактеристики се? Објасни барем, да знаеме какви сте.

Продолжи ја низата:
1. Одење во гејлада на одмор и бранење на истата на форум

Што има врска тоа кога на Александар еве по твое нека биде ама пола војска му била грчка :wink: Значи одиме таму да градие добро соседски односи.

Зоте, збориш за ВМРО-ДПМНЕ, или за она историското...на Гоце, Јане, Даме...?
Ако збориш за првото, твое право, ама за второто ако збориш...очигледно грешиш!

Зборам за ова денес апсолутно се покажаа дека не с е патритои и дека се антимакеоднски настроени.

брат ти зборо ВМРО не треба ни да го изговараш со таква гнасна уста
за луѓе без национална свест и патриотско чуство не е тој збор

а од кај па ти си потомок на Александар а дуги не

според мене сите Македонци сме потомци на Александар (одсем словените на Киро)

крв им зеде, провери ДНК, жити све кажи од кај ова, да провериме
или во тарот си виде?

Па јас сум потомок на александар зашто моите предци не се мешале со никого.

Епа тука ви е заблудата ако вие не сте словени тогаш не сте ни антички македонци. така да Киро без да знае историја а тоа денес се открива полека и излегува ан виделина дека немало преселба на словените и затоа кој не е словен не е антички макеоднец. тогаш тој можеби да е турчин, ил иазијат. Само треба да се погледне во огледало и да види дали има коси очи како онаа водителката на мтв што вмро ја има ставено со партиска кничка :wink:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Што има врска тоа кога на Александар еве по твое нека биде ама пола војска му била грчка :wink: Значи одиме таму да градие добро соседски односи.
Тотално неуко примитивно суштество :kesa:

Срамота е да те образува човек за основни работи од историја, во ситуација кога црвената боја ја сметаш за курвинска. :pos2:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Море треба да опнеме еден споменик со 10метарска статуа на Александар Македонски...само поради една причина а тоа е:

Албанците си го земаа Скендер Бег за нивни и си направија ремек дело сред чаршија(инаку тој дел е под центар)....а ние македонците да не можеме 100 метра подалеку да поставиме споменик од Александар....ма дајјј молим те....

енд оф дискашн:smir:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Брату,не се замарај со ЗОТЕ.Дечкото си имат блага ретардација...:tapp:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Море треба да опнеме еден споменик со 10метарска статуа на Александар Македонски...само поради една причина а тоа е:

Албанците си го земаа Скендер Бег за нивни и си направија ремек дело сред чаршија(инаку тој дел е под центар)....а ние македонците да не можеме 100 метра подалеку да поставиме споменик од Александар....ма дајјј молим те....

енд оф дискашн:smir:

Еве уште еден неук човек кој поима нема дека скендер бег е макеоднец и неговот име е георгиа кастриот. тоа што они си го присвоиле како свој е истото што го прават и бугарит екои немаат свој идентитет па крадат од другите народи за да станат народ во вистинска смисла на зборот.

Член од
4 мај 2008
Мислења
255
Поени од реакции
11
Да, и тоа во импозантна големина.
Во Битола за скоро ќе се исправи Филип, а у Скопје Александар.
Прекрасно.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Komunjarite i Aleksandar Makedonski go mrazat. I toj e bugarofil
Ajde de,a da najdish nekade kaj sho rekol nekoj deka e protiv spomenik na Aleksandar Makedonski osven Grk i Bugar?I ne tresi gluposti ako nekoj rekol deka spomenik mozhe da pocheka ne e isto shto i da go mrazi Aleksandar Makedonski.

И шо имаш ти со Александар Македонски??? Шо ти е гајле тебе ние Македонците чиј споменик ќе градиме. Ти пробај на Тито во Белград да изградиш споменик:pusk:
Ajde de,ne e problem spomenikot nego tajmingot e promashen i vremeto a i vaka samo se brukate tamu vo dpBne,inaku i od edniot i od drugiot ne e losho :helou:

Да, и тоа во импозантна големина.
Во Битола за скоро ќе се исправи Филип, а у Скопје Александар.
Прекрасно.
k8tie, a shto kje bidi da pochekaat spomenicite i skulpturite na Aleksandar?Ne deka sum protiv ama da pochekaat do vlez vo EU i NATO?Ne mislish deka e toa popameten poteg?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
абе вие што викате прво еу нато па споменик сигурно сте сдсОВЦИ само вие така размислувате зошто да не се постави споменик на Александар?некоја причина има?
SuicideMessiah образложи зошто споменикот да почека?не ми е јасно мене мое мислење е дека треба да се направи споменик и што е можно поголем да биде :helou:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Za toa zoshto smetam deka spomenikot treba da se odlozhi i deka ne sum protiv spomenikot kazhav vo prethodni nekolku postovi,a imeno da mi objasnish kakva vrska ima profilot moj so temava?

SuicideMessiah образложи зошто споменикот да почека?
Prochitaj ponazad ima obrazlozhenie,ne se prai od vchera.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Јас не сум против градењето на споменик на Александар Македонски, но подобро би било да се градат фабрики:toe::smir:

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
А бе, потомци на Ацета... Што ни треба уште од провоцирање...??? После крив ни бил овој или оној... Глупости...!!! самите сме си криви со вакви провоцирања... Јас сум ПРОТИВ СПОМЕНИКОТ...!!! Како прво не го осеќам за Македонски т.е. за НАШ... Како второ оној МАЛ број Македончиња што го сакаат Аце, немора сега цела Македонија да ја ставаат на мака заради градење на некојси споменик... Значи сами си го бараме...!!! :tapp::tapp::tapp:

Реков јас ова ВМРО ќе ја уништи Македонија со своето НЕЗНАЕЊЕ И ПРОСТАКЛУК...!!!

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Da go prashaa Aleksandar kje kazeshe spomenikot mozhe da pocheka koga e vo prashanje drzhaven interes.:tv:

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
А бе, потомци на Ацета... Што ни треба уште од провоцирање...??? После крив ни бил овој или оној... Глупости...!!! самите сме си криви со вакви провоцирања... Јас сум ПРОТИВ СПОМЕНИКОТ...!!! Како прво не го осеќам за Македонски т.е. за НАШ...
Е па ти не си Македонец штом не го осеќаш за наш.

Kajgana Shop

На врв Bottom