Споменик на Александар Македонски на плоштад Македонија?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не знам зошто не сфаќаш, додека постоиме како нација, без да правиме ништо, гејлада ќе си има закачки со нас и милион вета ќе ни испостава.
Доволна причина е тоа што не има.

Е како де тогаш за време на СДСМ кога немаше вакви провокации добивме не с есеќавам добро да почнем преговори за влез во ЕУ? како тоа беше тогаш можно?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
E aj да им го смукаме на Гејците?!
Провоцирање на Грција...брее!!!
Требаше оддамна остро и на прва со нив...да им ебам племето етиопско да им ебам!
Treba,ne vikam ne...ama vo ovaa polozhba,bez chlenstvo bez EU i bez mozhnost za pregovaranje gjabe se zanesuvame,gleam realno samo.

Pozz

Член од
6 април 2007
Мислења
375
Поени од реакции
11
Не знам зошто не сфаќаш, додека постоиме како нација, без да правиме ништо, гејлада ќе си има закачки со нас и милион вета ќе ни испостава.
Доволна причина е тоа што не има.
Еве паметно чупе. Ама слушај... дури не изумрат и последните со комунистички гени чабе ти збраш за патриотизам

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас не знам на 31 година така да размислуваш а се правиш наудрен или ступиден дека ние не сме веле сила па остро да играме некој фактор на балканот. Заради ваквите провокации и даваме причина на Атина да става вето и секаде да не попречува бидејќи е она веле сила за нас.
Така ќе размислувам и на 101 ако сум жив и здрав, а тоа не е до силата, туку до гордоста.
За мене, а верувам и за повеќето Македонци, понижувачко беше и менувањето Устав, знаме...како и сите отстапки и сервилности кон вештачката творба на југ од нас.
Нашите владеачки гарнитури од 1991 па досега играа(т) лошо по тоа прашање.
Чекавме прием во ООН до 1993...ја спасувавме Југославија...и им оставивме простор на стоките да дигнат џева и да ни го прават тоа што ни го прават.
Кој тоа народ, т.е. негови претставници преговараат околу себепостоењето? Има уште некој пример во светот? Нема...
А, ветото, секако ќе го добиевме и без „провокации“, и со „провокации“, бидејќи моментот на прием е токму тој клучен момент кој треба да се искористи за да оние идиотите јужно од нас издејствуваат наше самоукинување.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
292
Е како де тогаш за време на СДСМ кога немаше вакви провокации добивме не с есеќавам добро да почнем преговори за влез во ЕУ? како тоа беше тогаш можно?
Odi na google kje najdesh kaj shto SDSM uspea da donese pregovori za EU 2005 godina so ratifikuvan dogovor od Grcite so ustavno priznaeno ime.Fakt i dokaz deka SDSM uspeale,pogolem argument nemozes da najdesh od toa koj bil predavnik koj ne.

Член од
6 април 2007
Мислења
375
Поени од реакции
11
Treba,ne vikam ne...ama vo ovaa polozhba,bez chlenstvo bez EU i bez mozhnost za pregovaranje gjabe se zanesuvame,gleam realno samo.

Pozz
И шо имаш ти со Александар Македонски??? Шо ти е гајле тебе ние Македонците чиј споменик ќе градиме. Ти пробај на Тито во Белград да изградиш споменик:pusk:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Odi na google kje najdesh kaj shto SDSM uspea da donese pregovori za EU 2005 godina so ratifikuvan dogovor od Grcite so ustavno priznaeno ime.Fakt i dokaz deka SDSM uspeale,pogolem argument nemozes da najdesh od toa koj bil predavnik koj ne.

Епа тоа нека го читаат вмро-овците и се гледа кој е патриот а кој е лажен патриот. Зборат за приемот во обединетите нации а не сакаат да кажат дека ако не влеговме таму со тоа привремно име (а тоа го сакаше вмро) ќе бевме како денес што јужна осетија и абхазија со нерешен статус и секој ќе можеше да прави што сака со нас. Дал и србите, хеласите, или бугарите (изгледа на вмро тоа им одговараше) ќе можеа да си земат по делче од мкд. Но полека на виделина излага висатинскот лице на вмро кои се лажни патриоти.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.294
Поени од реакции
5.958
Аватарот не епровокација зашто јас сум антички македонец и имам право да го носам. Нечистите од вмро го сакаат тој симбол затоа што они имаат за цел се да испрљаат.
Епа антички Македонецу, толку лесно дозволуваш да те возат хелените? Да ти земат се што е твое, и да гнијаш со мислите и со стравот, дека ако си направиш споменик на твојот предок, нема да влезиш во ЕУ и НАТО?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Не бе Костовски е многу загрижен за зеленилото.
Дури и огради подигна да го заштити истото.

Е мој лицемру од градоначалник, транзициони директору кои парите ги спечали од фирмите на народот, ти си се грижел за зеленилото на плоштадот.

Колку само објекти никнаа на тој плоштад, колку само пари се испраа.

Неможете бе народот да го сопрете да си ги почитува вистинските херои наместо тие кои им ги наметнавте.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Јас не знам на 31 година така да размислуваш а се правиш наудрен или ступиден дека ние не сме веле сила па остро да играме некој фактор на балканот. Заради ваквите провокации и даваме причина на Атина да става вето и секаде да не попречува бидејќи е она веле сила за нас.
значи треба како со скршени кичми да ќутиме пред силата на гејлада,
значи провокација им е на нив мние што сме и се нарекуваме Македонци, и сакаме да чествуваме друг Македонец со споменик, а не е провокација тие нас што не не признаваат како Македонци

мооореее која логика

Аватарот не епровокација зашто јас сум антички македонец и имам право да го носам. Нечистите од вмро го сакаат тој симбол затоа што они имаат за цел се да испрљаат.
аватарот според твојата логика представува провокација тргниго

ти си антички Македонец :pos2::pos2:
а вмро што се според тебе
што подразбираш под тој поим?

До кога ќе ви биде потребно да сватите дека не постои нација бугарска? Значи секој кој си ја испрљал душата и му е нечиста тој е бугар, што тоа и го значи тој збор нечист. Е сега бидејќи кога одош во војна не можеш да бидеш чист бидејќи убиваш затоа и вие сакате да ставите нешто нечисто на плоштад.
па нели беше ти антички Македонец
на нив цар им бил Александар чиј што споменик треба да го има на плоштад.
еве и јас сум антички Македонец и сакам да има на плоштад негов споменик
Што ти смета тебе толку?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
значи треба како со скршени кичми да ќутиме пред силата на гејлада,
значи провокација им е на нив мние што сме и се нарекуваме Македонци, и сакаме да чествуваме друг Македонец со споменик, а не е провокација тие нас што не не признаваат како Македонци

мооореее која логика

аватарот според твојата логика представува провокација тргниго

ти си антички Македонец :pos2::pos2:
а вмро што се според тебе
што подразбираш под тој поим?

па нели беше ти антички Македонец
на нив цар им бил Александар чиј што споменик треба да го има на плоштад.
еве и јас сум антички Македонец и сакам да има на плоштад негов споменик
Што ти смета тебе толку?

Под помиот врмо јас подразбирам нечисти луѓе кои не ја сакаат макеоднија бидејќи макеоднија е света. Е сега они не се осеќаат макеоднци туку се декларираат како вештачката нација бугари. Што не с е толку далеку бидејќи тој збор значи нечист.

Александарт беше антички македонец али денес повеќето жители не с еантички макеоднци туку повеќе личат на турци. Ние античките макеоднци сме малцинство.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Александарт беше антички македонец али денес повеќето жители не с еантички макеоднци туку повеќе личат на турци. Ние античките макеоднци сме малцинство.
A вашите карактеристики се? Објасни барем, да знаеме какви сте.

Продолжи ја низата:
1. Одење во гејлада на одмор и бранење на истата на форум

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Зоте, збориш за ВМРО-ДПМНЕ, или за она историското...на Гоце, Јане, Даме...?
Ако збориш за првото, твое право, ама за второто ако збориш...очигледно грешиш!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sea...ke praime spomenik kakov e dostoen..od edno 20 metra visok ... na ridot megu kale i amerikanskiot feudalen zamok.................... na Aleksandar kako pokazuva na jug..ili ke kokodakame...baska mislam deka MNOGU POBITNIOT FILIP II , nekako se podzaborava i previduva......, a toj bi bil mnogi popriklden za plostadot....edno 4 metra figura+2-3 metra mermerna karpetina na koja stoi...

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Под помиот врмо јас подразбирам нечисти луѓе кои не ја сакаат макеоднија бидејќи макеоднија е света. Е сега они не се осеќаат макеоднци туку се декларираат како вештачката нација бугари. Што не с е толку далеку бидејќи тој збор значи нечист.

брат ти зборо ВМРО не треба ни да го изговараш со таква гнасна уста
за луѓе без национална свест и патриотско чуство не е тој збор

а од кај па ти си потомок на Александар а дуги не

според мене сите Македонци сме потомци на Александар (одсем словените на Киро)

крв им зеде, провери ДНК, жити све кажи од кај ова, да провериме
или во тарот си виде?

Kajgana Shop

На врв Bottom