Бошковски ја губи поддршката

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8

ВМРО - ДПМНЕ бара начин да ја спречи кандидатурата на Љубе Бошковски за претседател на државата, дознаваме од партиски извори.

Партијата испратила и наредба до сите општински организации да му забранат на поширокото членство да присуствува на трибините што Бошковски ги одржува низ земјава и на кои ја најавува својата претседателска кандидатура.

И извори блиски до Бошковски ги потврдуваат информациите дека ВМРО - ДПМНЕ ја опструира неговата кандидатура за претседател на државата.

- Бошковски е упорен во неговите намери, но благодарение на ВМРО - ДПМНЕ тој сè повеќе ја губи поддршката. Затоа сè уште не е извесно дали ќе се кандидира за претседател. Тоа многу зависи и од тоа дали ќе добие поддршка од меѓународната заедница. Односно, дали странските амбасади ќе му дадат зелено светло. Ако и тие не го поддржат, тогаш најверојатно дека нема да се кандидира - велат изворите.

Бошковски ја губи поддршката и од неговите најблиски соработници.

- Сите му го свртеа грбот. И Горан Митевски и Мане Јаковлевски и Ден Дончев и Филип Петровски. Остана само со неколку анонимни поддржувачи - велат изворите.

Здружението за поддршка на Бошковски додека тој беше затвореник во Хаг не ја поддржува неговата кандидатура.
- Ние веќе се изјаснивме дека во овој момент нема да го поддржиме во неговите политички ангажмани. Ние бевме Здружение за негова поддршка додека беше во Хаг. Сè уште е рано да се зборува за негова кандидатура затоа што многу прашања се отворени. Ослободителната пресуда во Хаг сè уште не е правосилна, случајот „Раштански Лозја“ сè уште е отворен во Хрватска, а Бошковски и понатаму се наоѓа на црната листа на САД. Кога ќе се решат тие прашања, можеби може да се зборува за поддршка околу неговиот политички ангажман - вели Горан Митевски, претседател на Здружението.

И Мане Јаковлевски, еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ и член на Здружението за поддршка на Љубе Бошковски, вели дека нема да ја поддржи неговата кандидатура за претседател.

- Ние бевме активни како здружение и му помогнавме да дојде во Македонија. Секоја негова активност надвор од ВМРО-ДПМНЕ е погрешна. Тој е дел од таа партија и ако раководството одлучи да му даде поддршка, тогаш и јас ќе го поддржам. Јас нема да го поддржам Бошковски ако не го поддржи партијата - вели Јаковлевски.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Некој сериозно се загрижи за својот рејтинг?

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43

ВМРО - ДПМНЕ бара начин да ја спречи кандидатурата на Љубе Бошковски за претседател на државата, дознаваме од партиски извори.

Тој е дел од таа партија и ако раководството одлучи да му даде поддршка, тогаш и јас ќе го поддржам. Јас нема да го поддржам Бошковски ако не го поддржи партијата - вели Јаковлевски.
so drugi zborovi - ako grujo odluci da mu dade poddrska, togas i jas ke go poddrzam

bidejki verojatno "jas" ne razmisluvam so moja glava, tuku ima drug zadolzen da misli za mene i togas jas ke go mislam istoto
a zadutre ako mi kaze toj sto treba da misli deka se predomislil, togas i jas ke se predomislam

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
so drugi zborovi - ako grujo odluci da mu dade poddrska, togas i jas ke go poddrzam

bidejki verojatno "jas" ne razmisluvam so moja glava, tuku ima drug zadolzen da misli za mene i togas jas ke go mislam istoto
a zadutre ako mi kaze toj sto treba da misli deka se predomislil, togas i jas ke se predomislam
Javol her ....... !!!! feršten:kesa:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8

А ако ти рече да гласаш за Ахмети ќе гласаш или ќе се предомислиш ти бе мајсторе не мислиш за себе па комли за нешто друго и доста за Грујо умот со реклами ви го испи мозокот раздвижете го мозокот мисли со твоја глава.:tapp:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
А ако ти рече да гласаш за Ахмети ќе гласаш или ќе се предомислиш ти бе мајсторе не мислиш за себе па комли за нешто друго и доста за Грујо умот со реклами ви го испи мозокот раздвижете го мозокот мисли со твоја глава.:tapp:
Oвој Amnaesiac како да не мислеше за себе, а за г-динот Јаковлевски, а?!! :tv:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
pa ahmeti za mene bese terorist edno vreme, ama vo poslednive nekolku meseci grujo mi rece da ne mislam veke taka, tuku deka e toj dobar partner za sorabotka, i jas moram da go slusam

ustvari ne moram , tuku sto ima jas da mislam i da se zamaram, a mozebi i nemam so sto da mislam

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Ако изборот е меѓу Керим и Бошковски,безразлика на сите опструкции,јас верувам дека Бошковски ќе земе барем 1/4 од Гласовите на ДПМНЕ.
Зависи од кандидатот на ДПМНЕ.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Со Керим Македонците сами ќе си го “турнат сандакот“,а со Љубе барем ќе мора некој друг да им го “турне“.:toe:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Kolku mentalen slucaj moras da bides da treba da cekas zeleno svetlo od evropa i nato za da ti odobrat kandidatot vo svoja drzava i posle toa da go glasash.

А

Ајсшутер

Гостин

Со други зборови има човек на власт кој е попаметен од другите и може да ја води оваа мала држава.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Историјата ни покажува дека најпаметните ги однеле државите во кризи, пропаст....

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Доста му верувате слепо на Грујо во пропаст ја води Македониај ќе ја врати во феудално општесто само по народот удира па Бошовски заслужува да биде претседател.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Kolku mentalen slucaj moras da bides da treba da cekas zeleno svetlo od evropa i nato za da ti odobrat kandidatot vo svoja drzava i posle toa da go glasash.
aj poleka..... Vase Imperatorskoe Velicestvo...ve staija sega GUBERNATORI na KONFISKUVANITE imoti...pa ke svitkate i vie Carskata vi opaska... :)

ili toa e nekoe TMRO od drugiot film???

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
aj poleka..... Vase Imperatorskoe Velicestvo...ve staija sega GUBERNATORI na KONFISKUVANITE imoti...pa ke svitkate i vie Carskata vi opaska... :)

ili toa e nekoe TMRO od drugiot film???
Nemam nikakva vrska so TMPO na Sehtanski i negovata partija. On ne e seriozen covek isto taka negovite stavovi sto gi menuva po sekoj 5 minuti.

Kajgana Shop

На врв Bottom