Охриѓанец со 8 изуми за грејни тела со кои се заштедува ел. енергија

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
"Како да направам туристи кога ќе ми доаѓет да не ми трошит многу струја бојлерон" - ова беше главната инспирација за да почнам да се занимавам со иноваторство, изјави охридскиот иноватор.

Мала шега, ама морав :)

"Како да направам туристи кога ќе ми доаѓет да не ми трошит многу струја бојлерон" - ова беше главната инспирација за да почнам да се занимавам со иноваторство, изјави охридскиот иноватор.

"Како да напрам туристи коќа ми идет да не ми трошит многу струја бојлерон."
Седи 2+ Мистичен.:)

Noo, ako sepak fer pogledneme...covekot se trudi.., za razlika od ogromniot broj drugi koi samo TROSAT... :)
Kako sto spomna ABC , site vikend-pronajduvaci najcesto, nekoja eventualna zasteda ja narekuvaat ENERGIJA..:) Da ne zborime deka se e toa okativno, pi-puta palec... merenje , ako nesto takvo voopsto ima...
Inaku tocno e deka PLIVAME vo energija, do gusa, ama za sega nemame poim kako da ja TRANSFORMIRAME vo nesto upotreblivo..
.....Tesla izjavil deka ima resenie za eden del od problemot...t.e. deka moze elektricnata nergija BEZZICNO da ja prenesuva od mestoto kade ja ima mnogu, tamu kade ja nema...sto samo za sebe e OGROMEN NAPREDOK......no Westinghaus...t.e. Morgan , mu ja "razbucal" laboratorijata vo Kolorado i Tesla ne go dokazal tvrdenjeto...pa ne znaeme dali SAMO MISLEL DEKA MOZE ili NAVISTINA MOZE..da se prenesuva el. energija ..bezzicno...Inaku Westinghaus ..vo toj moment DEBELO INVESTIRAL vo dalekuvodi... :)

Прво имаше прилог на Алсат, па сега еве го и текстот од весникот Вечер.

004A65BFB751DA47B96A0FD058CA4DDD.jpg
Охриѓанецот Ратко Ѓорѓевиќ-Рац досега има направено осум иновации на грејни тела кои заштедуваат електрична енергија и до 70 проценти, но нема интерес кај фирмите за откуп на иновациите. Грејните тела кои се негов личен изум остануваат единствено да го топлат неговиот дом. 60- годишниот иноватор првиот уред за греење го направил во далечната 1970 година, но и до ден-денеска го чува само како драг спомен на неговите почетоци. Вели дека иако е свесен што единствената придобивка е заштедата на електрична енергија во неговиот дом, работи на нови изуми, а од осумте иновации само една е патентирана од страна на Републичкиот завод за патентирање.

- Греење со мермер е единственото мое откритие кое е патентирано. Работи на тој принцип што помеѓу две мермерни плочи има вжештено улје. Воздухот кој издувува од задната страна има температура од 45 степени, а од предната дава топлина од 90 степени. Потрошувачката е 500 вати за 60 минути, а постигнува температура од 22 степени во простор од осум квадратни метри - вели Рац.

Пронајдоците на охридскиот иноватор се уште не побудиле интерес кај фирмите за откуп на некоја од иновациите кои чинат по 50.000 евра.

Ако овие уреди влезат во сериско производство, ќе чинат само стотина евра, а ќе бидат со голема заштеда на електричната енергија.

Еден од изумите на Рац е и автоматскиот електронски конвертор кој работи со четири грејачи. Двете шипки работат една минута, а потоа електрониката ги командува другите две. По затоплувањето електрониката исклучува и повторно се повторува процесот со турбината. Заштедата на електрична енергија е 75 отсто, односно ако сте плаќале струја 2.000 денари со оваа иновација ќе платите 1.100 денари.

За свое ремек-дело Ратко Ѓорѓевиќ ја смета иновацијата - греење без грејач.

- Во светов вакво нешто не постои. Во однос на другите иновации заштедата на ова грејно тело е 70 отсто. Електроинженери дојдоа да ја видат и беа воодушевени, но никако не можеа да разберат на кој принцип работи. Во шупливи цевки има трокомпонентна течност која за јавноста е тајна. Потрошувачката за два часа е само еден киловат или 2,5 денари, а загрева површина од шест метри квадратни. Кога би имал пари би направил поголемо вакво грејно тело затоа што заштедата е огромна - вели охридскиот иноватор.

Иако се уште работи со сопствени средства издвоени од неговата скромна пензија, без помош од државата и фирмите, Рац најавува реализација на уште две нови иновации.

- Деветтата иновација сакам да биде турбо глава или турбо цилиндер во должина од 50 см. Овој турбо тунел ќе загрева со 80 степени топлина, а низ него ќе помине студена вода до радијатори, а до приватните куќи ќе стигне топла вода до 100 степени. Потрошувачката ќе биде еден киловат за 50 метри квадратни.
Рац, кој, по се изгледа, и овојпат материјалите за новите изуми ќе ги купи од својата скромна пензија од 6.000 денари, но и понаму се надева дека ќе продаде барем една негова иновација.

Зарем за 50 000 евра би ја дал трокомпонентната течност...ладна фузија да не прави иноваторов:)

И како може

Десеттата иновација би била електрична турбина која ќе произведува струја. Би трошела 300 вати на час, а би произведувала еден киловат, најавува иноваторот
...ма ЧУДО:tapp:

hmmm..rabotava vo Makedonija stanuva Vojo&Rac Motorenundturbinen Union GmbH.
Segata na na strana, ama do sega vo MKD ne se pojavil inovator koj ne kuka naokolu deka odvojuva od svojata penzija crkavica , za da go spasi svetot...pod uslov toj da e spremen da mu plati macka vo vrekja za 50.000 evra....,a koj od svojata inovacija zarabotil barem pet banki...osven dva cesni isklucoci...:)
.....,a ovoj Rac definitivno e naiven, za da investitorski tajkuni svrtat pogled nakaj nego trebase da vrisne...: 50 miliona...samo za dobar den i demonstracija...vaka samo mu se pridruzuva na Veliko Macenikot Vojo Uslevski....

Текстот да се потсреди

Прво имаше прилог на Алсат, па сега еве го и текстот од весникот Вечер.

004A65BFB751DA47B96A0FD058CA4DDD.jpg
Охриѓанецот Ратко Ѓорѓевиќ-Рац досега има направено осум иновации на грејни тела кои заштедуваат електрична енергија и до 70 проценти, но нема интерес кај фирмите за откуп на иновациите. Грејните тела кои се негов личен изум остануваат единствено да го топлат неговиот дом. 60- годишниот иноватор првиот уред за греење го направил во далечната 1970 година, но и до ден-денеска го чува само како драг спомен на неговите почетоци. Вели дека иако е свесен што единствената придобивка е заштедата на електрична енергија во неговиот дом, работи на нови изуми, а од осумте иновации само една е патентирана од страна на Републичкиот завод за патентирање.

- Греење со мермер е единственото мое откритие кое е патентирано. Работи на тој принцип што помеѓу две мермерни плочи има вжештено улје. Воздухот кој издувува од задната страна има температура од 45 степени, а од предната дава топлина од 90 степени. Потрошувачката е 500 вати за 60 минути, а постигнува температура од 22 степени во простор од осум квадратни метри - вели Рац.

Пронајдоците на охридскиот иноватор се уште не побудиле интерес кај фирмите за откуп на некоја од иновациите кои чинат по 50.000 евра.

Ако овие уреди влезат во сериско производство, ќе чинат само стотина евра, а ќе бидат со голема заштеда на електричната енергија.

Еден од изумите на Рац е и автоматскиот електронски конвертор кој работи со четири грејачи. Двете шипки работат една минута, а потоа електрониката ги командува другите две. По затоплувањето електрониката исклучува и повторно се повторува процесот со турбината. Заштедата на електрична енергија е 75 отсто, односно ако сте плаќале струја 2.000 денари со оваа иновација ќе платите 1.100 денари.

За свое ремек-дело Ратко Ѓорѓевиќ ја смета иновацијата - греење без грејач.

- Во светов вакво нешто не постои. Во однос на другите иновации заштедата на ова грејно тело е 70 отсто. Електроинженери дојдоа да ја видат и беа воодушевени, но никако не можеа да разберат на кој принцип работи. Во шупливи цевки има трокомпонентна течност која за јавноста е тајна. Потрошувачката за два часа е само еден киловат или 2,5 денари, а загрева површина од шест метри квадратни. Кога би имал пари би направил поголемо вакво грејно тело затоа што заштедата е огромна - вели охридскиот иноватор.

Иако се уште работи со сопствени средства издвоени од неговата скромна пензија, без помош од државата и фирмите, Рац најавува реализација на уште две нови иновации.

- Деветтата иновација сакам да биде турбо глава или турбо цилиндер во должина од 50 см. Овој турбо тунел ќе загрева со 80 степени топлина, а низ него ќе помине студена вода до радијатори, а до приватните куќи ќе стигне топла вода до 100 степени. Потрошувачката ќе биде еден киловат за 50 метри квадратни. Десеттата иновација би била електрична турбина која ќе произведува струја. Би трошела 300 вати на час, а би произведувала еден киловат, најавува иноваторот

Рац, кој, по се изгледа, и овојпат материјалите за новите изуми ќе ги купи од својата скромна пензија од 6.000 денари, но и понаму се надева дека ќе продаде барем една негова иновација.
Не ми е јасно во написот електрична енергија не с смета во вати туку во ватчасови т.е.киловатчасови, второ 75% од 2000 изнесува 1500 т.е. би требело да се плаќа 500 ден.
Кој вака или го пресметува или грешка во преносот на информации?Да не дискутитам и за потрошувачката која зависи и од други услови... ( 500 вати за 60 мин. - вати се вати дали за 60 или за билоколку минути).

стариов е изгледа некој бивши инжинер или еден обичен лудак... или па некој си сакал да си направи сторија од него па ете, си направил...

75% од 2000 денари се 1500, значи ќе троши 500 денари наместо 1100... незнам како излезе оваа математика...

второ, трокомпонентната течност е киселина или минерали во вода, при електролиза. земете пробиен акумулатор, ставете го на пуњач и со 3 ампер часови при 12 волти, за 10 минути добивате 70 степени на околу 3-4 литри течност... еден радијатор-панелен од 80 сантими собира толку течност, а може да грее со 70 степени до 10 квадрати... УРАААА, ја откривме америка повторно...

трето и нај битно:

во светов се потрошени неброени пари за да се изнајде апарат или машина која ќе троши и произведува доволно енергија барем колку за самата да си работи... значи, ако троши 300 вати струја да произведе 300 вати, барем колку за себе... тој апарат или машина има и име, а се вика ПЕРПЕТУУМОБИЛЕ... овде во текстов се тврди дека односот е 1:2,35 во однос на потрошена струја и произведена????????????? ја се чудам како стариов седи во охрид а не е некаде сопственик на некоја компанија или цел кварт на куќи во сад или канада или австралија...

поентата ми е дека, старчево можда и нешто знае ама дека до толку направил дрн дрн дрн...

јас сум спремен да идам кај него и да дискутирам... некој од овдека понуди телефон за контакт со него... може ли да го добијам? дали на темава или во ПП важно да го добијам , пошто го понудивте...

Војо тука ли си ... вода моеш да му носиш на чоеков :tv:

уствари неписменоста на тој што го пишувал прилогот е битна а и старчево ко сите преваранти игра со зборови и бројки. значи сака да каже дека има заштеда на струја и потрошувачката на струја се намалува до 75%. што значи ако си плакал до сега 2000 денари сега ке плаќаш 1500 денари тоест 75% од струјата што си ја плаќал до сега тоест има заштеда од 25% арно ама ако каже 25% се гледа ептен малку па и како и сите преваранти ги извртува работите и си игра со зборови

ама друже... 1100 денари се у муабетот нити 1500 нити 500... баш се округли бројкиве а она 1100 нема благе везе.. никако да дојдеш до таа цифра... се обидував со некои хипер математики, па ај да речеме пишувачот ја утнал поентата па згрешил ама никако бе не иде... еве се трудев жими мајка, ама нејке и нејке:vozbud::vozbud::vozbud:

значи, како што реков, чекам телефонот од старчево, од членот што се понуди да даде контакт... ветувам на сите тука членови дека ќе идам во нај скоро можно време и ќе поразговарам со него, па овде ќе ви пренесам на форумов што уствари е вистина од сето она набројано...

ама друже... 1100 денари се у муабетот нити 1500 нити 500... баш се округли бројкиве а она 1100 нема благе везе.. никако да дојдеш до таа цифра... се обидував со некои хипер математики, па ај да речеме пишувачот ја утнал поентата па згрешил ама никако бе не иде... еве се трудев жими мајка, ама нејке и нејке:vozbud::vozbud::vozbud:

значи, како што реков, чекам телефонот од старчево, од членот што се понуди да даде контакт... ветувам на сите тука членови дека ќе идам во нај скоро можно време и ќе поразговарам со него, па овде ќе ви пренесам на форумов што уствари е вистина од сето она набројано...

google знае се :)
името и презимето и одма дава :)

http://www.tvm.mk/component/option,com_annonces/id,20/view,annonce/&Itemid=109
еве

Телефон: 046/520 700
Мобилен тел.: 077/563 299

еве и негова веб страна
http://racgreenje.co.nr/

ја имам ја имам формулата тоест рецептурата за три компонентната течност :vozbud:
кој е заентересиран веднаш му ја продавам за 50................ ДЕНАРИ

Има и појаки и ПОИНОВАТИВНИ од војо.(кој НЕ Е ИНОВАТОР!!!)

Ајде чекаме резултати од македонскиве изумџии:vozbud:

Сите понешто измислуваат, иновираат...
Да беше се онака како што велат...животот ќе ни беше сосем различен од овој...актуелниов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom