ГРУЕВСКИ И СТАНИШЕВ ЗАЕДНО

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Моделот Т55 е во состава на бугарската армиja за обучение.Имаше предлог дел от тенковите да бидат турени за основа на магистралите на БГ,заштото стоманата е со много добар квалитет.Но беше отбита.
100 тенка беха додени но РМ.

Од камче на камче буп у вирот:tapp: Беше одбиено оти коледе без пари не бива.И не туку ми врти одоколу јасно ти е и на тебе зошто и како беа дадени.
Добра воља немало ,туку имало интерес.

Од камче на камче буп у вирот:tapp: Беше одбиено оти коледе без пари не бива.И не туку ми врти одоколу јасно ти е и на тебе зошто и како беа дадени.
Добра воља немало ,туку имало интерес.

Друг дел от истите БГ продаде на Сириja.:helou:
Интересно зашто ониja дадоха пари?
Можевме и вашите да ги продадем на нив.

Вистината боли.БГ имаше интерес Западен балкан да биде мирен.Това беше нашиот интерес.Цели 10 години гледавме разпад,БГ претарпе загуби от това за милиарди.
JНА ви зе оружието,шо и вие го платихте и дестабилизираха пол Балкан.Парите и инвеститорите бегаха точно заради тези воjни.
БГ небеше согласна во 1990-1991 година со това шо сакаше СР и ГР.Ако бевме се согласили,знаеш шо ке имаше сега от РМ?

Па добрите с'рби си зеха тенковете па нека са стари, не оставиха ништо, а са копувани со обшти пари, зошто не поставите тоја в'прос на с'рбите, а плјуете по б'лгарите и не сте доволни, единствено б'лгарите ви подариха тенкови а вие и на това сте недоволни ... народа е казал на подарен кон забите не се гледат, и којто не е доволен на това дето го има ше загуби и него рано или касно ...

.
БГ небеше согласна во 1990-1991 година со това шо сакаше СР и ГР.Ако бевме се согласили,знаеш шо ке имаше сега от РМ?
БГ тогаш не знаеше кај и е глава а кај и се нозете од внатрешните нејзини проблеми, а не камоли да се занимава со нешто друго.
Или мал беше тогаш па не се сеќаваш, имате солидна архива за тогашната состојба во БГ, разгледај ја малку....

БГ тогаш не знаеше кај и е глава а кај и се нозете од внатрешните нејзини проблеми, а не камоли да се занимава со нешто друго.
Или мал беше тогаш па не се сеќаваш, имате солидна архива за тогашната состојба во БГ, разгледај ја малку....

БГ беше држава,во коja комунизмот падна без ни един убит,без ни един воjник на улица.Памтиш шо стана например во Романиja?
БГ во този момент беше много добре.
Големите проблемите доjдоха 1995-1997.

..............................
БГ во този момент беше много добре.
....................
Пациент......неизлечив!
И сега ти мене ми викаш дека тоа што сам сум го гледал на лице место всушност ми се привидувало?
Откако ви пукна дружбата (така ја викавте) со СССР 24/7 бевте на демонстрации, цела БГ буквално на секој ќош беше испишана со СДС, леб бе немавте за јадење, "опашките" ви беа секојдневица за се и сешто, и тоа малку залихи што ги имавте ги извезувавте по смешно мали цени, по цел ден висевте по македонските пазари со две кутивчиња аспирин за продавање...да набројувам уште...

Ако ја знаете приказната за „Итар Пејо со туѓу чизми на оро„ се ка ви биде јасно.

Bugarija gubeshe teritorii bez nieden ispukan kurshum a toa od shto bile pametni Bugarite.

Добро бе чоек,ти нормален ли си?
Да не можеби те силуваа тебе некои Бугари,па само тресиш зелени?:uvo:
Не гледам ништо чудно, ниту пак е некаква конспирација ако Станишев и Груевски имале средба.
И ако тебе толку не ти одговара политиката што моментално Македонија ја води,ете ти ја Шумадија,што не се преселиш таму?

Пациент......неизлечив!
И сега ти мене ми викаш дека тоа што сам сум го гледал на лице место всушност ми се привидувало?
Откако ви пукна дружбата (така ја викавте) со СССР 24/7 бевте на демонстрации, цела БГ буквално на секој ќош беше испишана со СДС, леб бе немавте за јадење, "опашките" ви беа секојдневица за се и сешто, и тоа малку залихи што ги имавте ги извезувавте по смешно мали цени, по цел ден висевте по македонските пазари со две кутивчиња аспирин за продавање...да набројувам уште...
Мори драги, протести имаше и падна социализма-ДА,па времето со леба го бркаш со 1995-1997 година.Бугарскиот народ никогаш не бил богат.Државата-ДА,народа НЕ.

Namesto Bugarite da ni se zablagodarat shto gi izdrzhuvavme dodeka nemaa piper vo ochi,gi pushtavme da gi prodavaat svoite eftini drebulii po pazarite za da si gi prehranat semejstvata,nivnite zheni go prodavaa svoeto eftino sifilistichno meso za dve cherveni po shiptarskite sela....Pa sega kje ni pomagale. :raz:

Зар веруваш дека некој сакал да ја подели Македонија,кога моѓел да ја има цела?
Тенковите ги стопија оние кој се осудени затвор.
Ги отворија коридорите оти имаа прилично добар ќар,со кој практично си го платија влезот во ЕУ и НАТО.
Го нудат Белане за струја оти ни самите немаат пари да го изградат,па ајде сега ќе собереме некоја пара о9д секогаш спремните Македонци да инвестираат во туѓа економија.
Малцинството Македонци во Бугарија се подложени на сеопфатна асимилаторска програма,слично како и во Грција,тоа е фактот од кој нема бегање.:toe:

Ти у ред ли си? Ако требе да рачунаме на вашите пари, Белене и после 100 години нема да биде построено.:pos2:
Еле па за т. нар. асимилација ептен не сакам да коментирам. Тоа е илузија во македонистки глави.:baeh:

Bugarija gubeshe teritorii bez nieden ispukan kurshum a toa od shto bile pametni Bugarite.

Поредната глупост.

Namesto Bugarite da ni se zablagodarat shto gi izdrzhuvavme dodeka nemaa piper vo ochi,gi pushtavme da gi prodavaat svoite eftini drebulii po pazarite za da si gi prehranat semejstvata,nivnite zheni go prodavaa svoeto eftino sifilistichno meso za dve cherveni po shiptarskite sela....Pa sega kje ni pomagale. :raz:

Каj нас има една поговорка-Колелото се врти от пармак на пармак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom