Македонска (ко)продукција

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
најмногу не ми се допаѓа Големата Вода, разочарување, очекував нешто посебно

Pa, iskreno, poslednite nekolku godini nieden nas film ne mi ostavi dobar vpecatok, duri mislam deka od godina na godina se se polosi.

Eeee, koga ke mi tekne samo na Presuda (za mene najdobar makedonski film, imam kazano i porano), Crno seme, Mis Ston, itn itn ... Toa bea filmovi.

divine напиша:
Стандард македонска приказна. Да не направат некој јак трилер случајно? Длабоко се извинувам, но ич не поштовам филмови од наши краеви. :pov:

Ма правевме ние трилер деценије....одма и шкрипки и нинџи и бркање низ стара чаршија и фрлање со параглајдери од Шапка за со скии низ Водно и кајак низ диви води......ДЕЛ РИО ПРОДАКШН.....ама заглави филмов при титлување у МТВ

za jaka akcija ili triler dajte im holivudski budget, ne e arno vaka da gi kritikuvate, onie filmovi koi sto nemaat sredstva se vrtat kon drama, komedija, a ja koristat i umetnosta

Прво тој Милчо Манчевски ја би го заковал за крст и би го запалил :nerv: :nerv: :nerv:

Ја незнам како може во 21-ви век Македонија во светот да ја претставува како некое дивјачко племе, кои цел живот го поминуваат кољајќи се меѓу себе и правејќи некој замислен муабет кој е крајно психолошки - пореметен,
кога ќе почнам да правам муабет со некој странец и ќе ме праша кажи ми некој македонски филм во кој е претставена Македонија ја што да му кажам - ПРАШИНА (крв,прашина,домородци), Пред дождот (крв,прашина,домородци), ИЛУЗИЈА (пореметена младина,крв,прашина)....

Како да не сме доволно созреани да снимиме некој помодерен филм во кој има нормални луѓе што наместо да се кољаат живеат во современи градови и имаат нормални животи... СРАМОТА

Македонски филмови

Кој е според вас најдобар македонски филм и кој ви оставил најдобар впечаток?
Мене ми се Прашина и Балканкан иако овој вториов мислам дека за нијнса има сличности како српскиот Мртав ладан стар 15 години.
Кои се вашите?

Кој е според вас најдобар македонски филм и кој ви оставил најдобар впечаток?
Мене ми се Прашина и Балканкан иако овој вториов мислам дека за нијнса има сличности како српскиот Мртав ладан стар 15 години.
Кои се вашите?

Зашто темава ми ја префрливте тука?
Јас прашувам кој им е омилен македонските филм, а темава е за најновиот филм на Милчо - Коски. :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom