Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
На Земјината топка не постои животно со помалку срам од свињата! Тоа е единствено животно кое го повикува друштвото да се пари со лично неговиот парњак. Во Америка, повеќето луѓе јадат свинско. Многу често, после игранките и другите забави, Американците ги трампаат своите жени: „Ајде ти спиј со мојата жена, а јас ќе спијам со твојата жена!“ Кој јаде свинско – се однесува како свиња.
Аха, демек јадењето свинско месо ти прави таков бесрамен човек. Сега очекувам видео клип каде што некој исламски научник ова научно го докажува :)

"А ако сакате да ја замените жената со друга жена и ако нејзе и дадовте многу богатство од тоа ништо не земајте"
(Сура ЕН-Ниса 4:20, Кyран)

Според мене и ова е бесрамна постапка: да и дадеш пари на жената и да ја шутнеш т.е. да се разведеш од неа и да ја замениш со друга! Во христијанството не е така. Во христијанството бракот е вечен завет и разводот е грев. Во христијанството е забрането заменување на жени.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Забрането е и грев е !!

Алкохолот е забранет од проста причина зашто го мати мозокот и се губи здравата свест тука !!

Сите работи се забранети со причина !!

Па сестро и Иса а.с кога одеше во шатор со неговите другари да се моли 5 пати на ден беше трезен :):):)
Ејјј, а кој рече дека пијан беше...ај, не си додавај шлаг на тортата, ако одговараш одговарај!

За алкохолот е медицински докажано дека е корисен во мала количина, не е штетен воопшто, зошто да се забранува не разбирам...а ти мислиш дека постојат многу твои соверници кои го почитуваат овој закон и кои капка алкохол не пробале во животот?

Дали нешто Куранот кажува за др. пороци, на пример цигарите? :)

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Аха, демек јадењето свинско месо ти прави таков бесрамен човек. Сега очекувам видео клип каде што некој исламски научник ова научно го докажува :)

"А ако сакате да ја замените жената со друга жена и ако нејзе и дадовте многу богатство од тоа ништо не земајте"

Според мене и ова е бесрамна постапка: да и дадеш пари на жената и да ја шутнеш т.е. да се разведеш од неа и да ја замениш со друга! Во христијанството не е така. Во христијанството бракот е вечен завет и разводот е грев. Во христијанството е забрането заменување на жени.

:tapp::uvo: Кој ти рече жената смееш да ја замениш ?

Како се осмелуваш да го толкуваш Куранот како што ти пасира ?

Бетер си од самоубијците :uvo:

Да не требаше Мухаммед с.а.в.с специјално за тебе да ја објасни цела постапка за развод ?

Не се мисли на такво заменување туку разведување !!

--- надополнето ---

Ејјј, а кој рече дека пијан беше...ај, не си додавај шлаг на тортата, ако одговараш одговарај!

За алкохолот е медицински докажано дека е корисен во мала количина, не е штетен воопшто, зошто да се забранува не разбирам...а ти мислиш дека постојат многу твои соверници кои го почитуваат овој закон и кои капка алкохол не пробале во животот?

Дали нешто Куранот кажува за др. пороци, на пример цигарите? :)

Ама мене што ми е гајле што прават моите соеверници ? :pos2:

Кој пие алкохол не може да се моли, ќе се тетерее и матно ќе му е !!

Дали бев јасен сега ?

--- надополнето ---

Забранета е секоја опојна супстанца, не само алкохол !!

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960

Ако се мислеше на тоа, тогаш ќе пишуваше: "Ако сакате да ја напуштите жената.....", но таму не вели така, туку вели: "Ако сакате да ја ЗАМЕНИТЕ жената СО ДРУГА ЖЕНА...."
Според мене ова е бесрамно!

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
:tapp::uvo: Кој ти рече жената смееш да ја замениш ?

Како се осмелуваш да го толкуваш Куранот како што ти пасира ?

Бетер си од самоубијците :uvo:

Да не требаше Мухаммед с.а.в.с специјално за тебе да ја објасни цела постапка за развод ?

--- надополнето ---

Ама мене што ми е гајле што прават моите соеверници ? :pos2:

Кој пие алкохол не може да се моли, ќе се тетерее и матно ќе му е !!

Дали бев јасен сега ?

--- надополнето ---

Забранета е секоја опојна супстанца, не само алкохол !!
Самиот ајет вели ако сакате да ја замените вашата жена, значи смеете да ја замените, доколку сакате, се разбира :)
Кога го спомна веќе молењето, зошто треба да се молите одреден број пати во текот на денот и баш во точно одреден час, на одреден начин? Каква симболика има тоа, или е Закон од Аллах кој мора да го почитувате?

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18

Ако се мислеше на тоа, тогаш ќе пишуваше: "Ако сакате да ја напуштите жената.....", но таму не вели така, туку вели: "Ако сакате да ја ЗАМЕНИТЕ жената СО ДРУГА ЖЕНА...."
Според мене ова е бесрамно!

А напуштите подобро е ? :vozbud:

И ограбете ја по можност :pos2:

Како на човек од 7 век да му се објаснат тие работи со каков збор ??

Жалам што ќе те разочарам ама Муслиманите согласно Куранот се разведуваат а не ги заменуваат жените !!

Бесрамен си само ти тука, кој на секој начин се трудиш да го омаловажиш Исламот ама кој си ти да земем во предвид СПОРЕД ТЕБЕ !!

:vozbud: Знам што е проблемот со тебе.

Мухаммед с.а.в.с во 7 век напишал книга над книгите, а не приказни од Дедо Боже упатени до деца :):):)

Единствено срамно е цитатот во вашата света книга кој зборува како Бој кој е стар векови и векови го забременил кутрото 13 год девојче :kesa:

--- надополнето ---

Самиот ајет вели ако сакате да ја замените вашата жена, значи смеете да ја замените, доколку сакате, се разбира :)
Кога го спомна веќе молењето, зошто треба да се молите одреден број пати во текот на денот и баш во точно одреден час, на одреден начин? Каква симболика има тоа, или е Закон од Аллах кој мора да го почитувате?
Радице мислев дека си нешто поинтелигентна ама ....

Тоа замените ако си го толкувате така не е ни чудно што И не знаете од Ислам !!

Човек може кога сака да се моли на Бога, сега да сакам ќе се молам !!

Ама 5 пати на ден е обавезно, затоа е и одредено времето !!

Од изгрејсонце до зајдисонце исто како Иса а.с :)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
А напуштите подобро е ? :vozbud:

И ограбете ја по можност :pos2:

Како на човек од 7 век да му се објаснат тие работи со каков збор ??

Жалам што ќе те разочарам ама Муслиманите согласно Куранот се разведуваат а не ги заменуваат жените !!

Бесрамен си само ти тука, кој на секој начин се трудиш да го омаловажиш Исламот ама кој си ти да земем во предвид СПОРЕД ТЕБЕ !!

:vozbud: Знам што е проблемот со тебе.

Мухаммед с.а.в.с во 7 век напишал книга над книгите, а не приказни од Дедо Боже упатени до деца :):):)

Единствено срамно е цитатот во вашата света книга кој зборува како Бој кој е стар векови и векови го забременил кутрото 13 год девојче :kesa:

--- надополнето ---

Радице мислев дека си нешто поинтелигентна ама ....

Тоа замените ако си го толкувате така не е ни чудно што И не знаете од Ислам !!

Човек може кога сака да се моли на Бога, сега да сакам ќе се молам !!

Ама 5 пати на ден е обавезно, затоа е и одредено времето !!

Од изгрејсонце до зајдисонце исто како Иса а.с :)
Можиш ти да одиш да прошеташ пред да судиш за мојата интелегенција бе...читај претходниот пост шо напиша, читај и срами се.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Можиш ти да одиш да прошеташ пред да судиш за мојата интелегенција бе...читај претходниот пост шо напиша, читај и срами се.
Јас ако се срамам треба сите христијани да се срамат !!

Колку години имала Марија кога ја засенил светиот дух ?

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Јас ако се срамам треба сите христијани да се срамат !!

Колку години имала Марија кога ја засенил светиот дух ?
Еве ти си кажа, колку имала...тоа мене не ми е толку важно. Важен е твојот концепт на осудување. Важно е тоа што не знаеш да се однесуваш!

Единствено срамно е цитатот во вашата света книга кој зборува како Бој кој е стар векови и векови го забременил кутрото 13 год девојче
Овде не се мисли на забременување со сексуален однос, туку засенување од Свет Дух, нешто кое ти никогаш нема да го сфатиш!
Секогаш се смееш на христијаните зошто го замислуваат Бог како старец со бела брада, а ти како го замисли сега?

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Еве ти си кажа, колку имала...тоа мене не ми е толку важно. Важен е твојот концепт на осудување. Важно е тоа што не знаеш да се однесуваш!

Овде не се мисли на забременување со сексуален однос, туку засенување од Свет Дух, нешто кое ти никогаш нема да го сфатиш!
Секогаш се смееш на христијаните зошто го замислуваат Бог како старец со бела брада, а ти како го замисли сега?

Мојот концепт на осудување ??

А вашиот со заменувањето на жените, нели е со потсмев ?

Јас Бог не го замислувам како засенувач на жени така да никако не го замислив !!

Прости им Боже не знаат што прават !
Рекол Исус Алејхи Селам

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Алкохолот е забранет од проста причина зашто го мати мозокот и се губи здравата свест тука !!
Па на тебе не ти треба ништо да ти помути мозок,сам се мути кога идеш во џамиа 5 пати на ден.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Па на тебе не ти треба ништо да ти помути мозок,сам се мути кога идеш во џамиа 5 пати на ден.
Уште не си бил кај што ти препорачав ??

Појди среди се, па ќе разговараме !

Овие изрази се толку детски не заслужуваат ни да се читаат !!

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Јас Бог не го замислувам како засенувач на жени така да никако не го замислив !!

Прости им Боже не знаат што прават !
Рекол Исус Алејхи Селам
Ова е контрадикторност на претходното

Единствено срамно е цитатот во вашата света книга кој зборува како Бој кој е стар векови и векови го забременил кутрото 13 год девојче
1.Стар векови и векови...од каде знаеш ти колку е стар, дали тој воопшто има старост..жити се, не зборувај глупости! :)
2.го забременил кутрото девојче....:kesa:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Ова е контрадикторност на претходното

1.Стар векови и векови...од каде знаеш ти колку е стар, дали тој воопшто има старост..жити се, не зборувај глупости! :)
2.го забременил кутрото девојче....:kesa:

Човек не може до вц да појде а одма ќе напишите нешто што нема логика !!

Јас не сум тој што го замислувам Бог како отелотворен во нечие тело и засенувач на жени тоа вие го правите !!

Каква контрадикторност тука ??

А па Бог нели е отсекогаш ??

Ако споредуваме така Марија колку била помлада од него ??

Ќе може ли да се изброи ? Јо !

Ај сега добра ноќ кисс лизз гризз

Член од
11 мај 2010
Мислења
13
Поени од реакции
0
А сакате свињско месо а?
salitos gledam mnogu si uporen i sakam da sfatis ednas i za sekogas a i drugite ostrana i ne mojte da go sfatite pogresno...zasto e zabraneta svinjata za da se jade

Ги носам децата во градинка прв ден - упис. Нервозна сум и повеќе од нив. Едното е три, а другото е четири години.Влегувам во канцеларијата на управничката на градинката, веќе го знам нејзиниот израз на лицето. И зборувам на чист гермаски јазик, а таа извртува, пак повторувам, таа пак извртува.

Не и дозволувам да ме испровоцира и во својата глава цело време си повторувам Бисмиллах...
Бисмиллах... И смирено и објаснувам, дека ќе ги запишам децата во градиката, но под услов да не им се дава свиснско месо, за оброк, убаво и љубезно и објаснувам дека сме од исламска вера, и дека тоа ни е многу важно.

Нервозната управителка се поместува од својата фотелја и ми се внесува во лицето „ А, Зошто вие муслиманите не јадете свинско месо?“
Пак смирено и воздржано и одговарам дека така ни наложува верата. „Само тоа“?...пак таа...
„Па зошто тогаш не јадете ако е само тоа“? – упорна е управителката.
Во себе го молам Аллах да ми даде сила да останам смирена како и до сега.
И се внесувам сега јас во лицето на управителката, но со насмевка на усните

„А зошто вие управителке не јадете луѓе?“ – преоѓам јас на прашање наместо одговор
„Зошто не јадете луѓе, кога свињата генетски е најблиска до човекот, зарем немате читано дека имаат пробано свински бубрег да го пресадат кај човек, што мислите зошто е така?“- таа ме гледа со широко отворени очи.
„Еве управничке, прочитајте ги научните докази и размислете сама, зошто Бог уште на Муса му наредил да не јаде од тоа месо...зошто христијаните во Арапските земји, исто како и муслиманите и евреите не го јадат...тоа само во Европа се прави
- и понатаму внимателно ме слуша.

„ Мене само едно ме интересира“ – продолжувам јас „Можете ли вие мене да ми гарантирате дека тоа моите деца нема да го јадат?“
Упавничката станува
ми приоѓамоите деца се држат од страв за мојата сукња, а управителката ми подава рака и ми вика: „Ви благодарам госпоѓо, до сега никој не знаеше да ми објасни зошто свинското не се јади, сигурно Ви гарантирам, дека во оваа градинка, веќе нема да има свинско за оброк , додека сум јас управничка.“

Госпоѓата мината година отиде во пензија
, беше управничка уште 13 години после моите децадознав од други луѓе од исламската вера, дека управничката го одржала својот збор кој тој ден ми го даде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom