Kako togas objasnuvas sto e dokazano deka se vo postarite veri e od egipetskite bozestva? Mojsej deka ne postoi toa nekoj faraon vikal da se veruva vo eden bog. 10 bozji zapovedi gi imal nekoj faraon uste pred da dojde mojsej mu gi nasle vo grobot. prikaznata za isus e ista ko so krisna i so drugi bogovi od egipet.
cekam objasnuvanje.
Си гледал дијалектика и ништо не си разбрал !
Типот од дијалектика врска нема од теологија, а ако не знаеш дијалектика значи претпоставка,значи само претпоставка.
Точно дека приказните се многу слични, меѓутоа има таму вистина и тоа многу. Ако се беше лага зошто е понајдено телото на фараонот кој загинал со Мојсеј точно како што кажуваат верниците ?
Пронајдено е и докажано дека е од времето на Мојсеј, во Куранот пишува, дека ќе го остави Аллах телото сочувано за да биде знамение за другите народи.
Од кај знаел Мухаммед дека ќе остане а ?
Како останало телото неуништено во вода ?
А бродот што го најдоа со Ное ?
Бродот е најден и на него пишува "Да изградиш брод" !
Нека ти ги кажат овие работи од Дијалектика. Јас се чудам како некои кои се мислат многу интелигентни не можат да сфатат дека постои некој Креатор, смешно е да не сфаќаш.
Јас и да верувам лажно барем знам зошто верувам, а тие не знаат зошто не веруваат. Не знаат.
Позз
Се сложувам за самоодбраната и за одбраната на татковината ( во војна).
Но, ако некој ја убие мојата ќерка, тогаш јас немам законско право да го убијам убиецот. Немам право да убивам заради религијата(немам законско право да убијам ако некој ми ја нападне религијата).
Но, тука зборуваме не за земните закони туку за законите на Бога (Аллах).
Значи Аллах дозволува да се убива за честа на семејството и религијата.
Тоа сакав да знам, фала на одговорот.
Како ти пишува таму во Ајетот ? Не смееш прв да напаѓаш, а ако те нападнат да се браниш !!