- Член од
- 24 јули 2008
- Мислења
- 666
- Поени од реакции
- 134
I vo dvete knigi sustinata e edna, i tie citati sto gi postira ne ja menuvaat sustinata na Biblijata. No ocigledno dobro e koga napagjate drugi, a ne ja gledate istata rabota i kaj vas. Mozete da si pravite prikazni kolku sakate (mene ne mi preci, zasto sum ateist) no dovolno e da proverite koi arapski drzavi koj Kuran go koristat........ispadna deka sepak ne se koristi bukvalno ist Kuran nasekade niz svetotДека Библијата има повеќе верзии тоа е точно. Еве ти го истиот пример што ти го постира Аллахов роб. Можеш сам да сфатиш за што станува збор и дека секој си кажува како што ќе му текне т.е. своја верзија.
Spored Matej 27:32. Isus go nosel svojot krst
Spored Jovan 19:17, Simon go nosel krstot.
(znaci Matej i Jovan ne se dogovorile sto da napisat)
.................................................. ............................................
Spored Matej 27:44 dvajca kriminalci go navredile Isus.
Spored Luka eden od kriminalcite go navredil Isus a drugiot go branel.
(isti slucaj samo ovde mesto Jovan,Luka mu replicita na Matej)
.................................................. ...........................................
Spored Matej 28:2 posle voskresnuvanjeto: Dve zeni videle eden Angel sedi na kamen
Spored Luka 24:3 Mnogu zeni videle kako dvajca mazi stoele pokraj nego.
(ne znam dali dve zeni moze da znaci "mnogu zeni”)
.................................................. ............................................
Spored Jovan 20;12 Edna zena videla dajca Angeli kako sedat na mestoto kade sto bilo telotona Isus.
Spored Marko 16:5 Tri zeni videle eden maz kako sedi na desnata strana od grobot.
(edna zena,tri zeni,angeli,mazi.....sto potocno Bog znae)
А Куранот е напишан само од Мухаммед (а.с.) т.е. зборови од Господ кои му ги пренесувал преку Мелек (Ангел) и нема различни верзии тоа е само една верзија, не пишувал никој друг како што е во Библијата според овој според оној, на кој како ќе му текне.